reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny - kiedy, gdzie? zdjęcia ......

U nas jutro jest wielki dzień Oleńki - jej chrzest.
Pola zastanawiałam się czy nasz proboszcz nie będzie miał nic przeciwko sobocie bo w niedzielę jest chrzest parafialny, ale bez problemu.

reklama
To wszystko zależy od księdza i zwyczjów w parafii. U nas dzieci są chrzczone zazwyczaj w trakcie niedzielnej mszy św.,ale jeśli ktoś chce w inny dzień to nasz ksiądz nie robi problemów. Mati był chrzczony w święta 26 grudnia.Całą mszę i chrzest przespał:-) , poczuł dopiero polewanie wodą:-) i zaczął się wiercić,ale nie płakał. A w święta dlatego,że przyjeżdzali do nas teściowie i brat mojego męża który miał być chrzestnym, wiec najlepiej nam pasowało.

No u nas już po całej uroczystości. Chrzest tak jak pisałam odbyła się 13go stycznia. W kościele wszystko trwało niespełna pół godzinki, Ola spała i tak jak Mati BetiPK przebudziła się na moment przy polaniu główki.
A to kilka zdjęć z tego dnia:
1. Moment polania główki
2. Ola z mamą (ja w nowej fryzurce, tzn. dość je sobie skróciłam :-))
3 i 4. Oleńka w odświętnym stroju.

Załączniki

• IMG_0505.JPG
    IMG_0505.JPG
    121,1 KB · Wyświetleń: 146
  • IMG_0570.JPG
    IMG_0570.JPG
    116,3 KB · Wyświetleń: 156
  • IMG_0582a.JPG
    IMG_0582a.JPG
    122,1 KB · Wyświetleń: 147
  • IMG_0610b.JPG
    IMG_0610b.JPG
    179,2 KB · Wyświetleń: 152
Dorota bardzo ładne zdjęcia. Olcia bardzo podobna do Ciebie...
jestem ciekawa ilu dzieciakom zmienił się już kolor oczek? bo Lila ma cały czas granatowe a my z Pawciem zielone...
mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już swoje pociechy? może to dość niedyskretne pytanie ale tym, które sa w stanie się podzielić ze mną wiadomościami z góry dziękuję...: otóż, ile mniej więcej was wyniosło przyjęcie po chrzcinach...no i oczywiście ważne na ile osób...jestem ciekawa jaki wydatek mnie czeka na wiosne.../bez ubranka czy opłaty u księdza/

Oleńka śliczniutka i faktycznie bardzo podobna do mamusi:-) a jakie piękne ma ubranko:-)
ja niestety nie mam zdjęć z chrzcin bo teściu zapomniał wyłączyć aparatu i baterie sie rozładowały:wściekła/y:

Dziękuje dziewczyny, jestem pewna że każde dziecko tego dnia wygląda pięknie i wyjątkowo. :-)

anii
jeśli chodzi o wydatki z tą imprezą związane, to u nas wyniosły 2 tys. zł na 23 osoby (za jedzenie w restauracji prawie 1400 + ciasto i alkohol), do tego jak piszesz pozostałe koszty. Aha i moja krewna dodatkowo upiekła mi dwa torty (jako prezent dla Oli, pyszne były)
Byliśmy bardzo zadowoleni z tego lokalu, bo po pierwsze w domu nie ma na tyle miejsca, a po drugie komfort że ktoś ci poda gotowe jedzenie, pomyje i posprząta po całej imprezie.

dzieki, my zamierzamy robic w domu na ok 30 os. nie wiem jeszcze jak to wyjdzie i gdzie ci ludzie welda ale moj luby sie uparl. mało tego zalozylismy sie o to ile kasy wydamy. on uparcie twierdzi ze ok 1000zł a ja zenapewno ponad...

Ani mam nadzieje ze sie zalozylas wlasnie o temn tysiac.. ale poszalejesz pozniej na zakupach az pozazdroscic...:-D ;-)

reklama
Do góry