reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny - kiedy, gdzie? zdjęcia ......

My natomiast chrzcimy Dominika w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia a zarazem w pierwszą rocznicę naszego ślubu. Chrzest też będzie w tym samym kościółku, czyli w mojej rodzinnej miejscowości, ponad 160 km od Poznania. Tak nam wygodniej. Wolimy my dojechać z małym, niż zapraszać ludzi do nas, zwłaszcza, że nie będzie nas dużo - jakieś 20 osób, a poza tym teściowa robi imprezę. Rodzice męża mają duże mieszkanie, więc pomieścimy się. Z chrzestnymi problemu nie mamy. Moja siostrzenica jakieś 5 lat temu zaklepała sobie ten zaszczyt, a ze strony męża będzie to jego szwagier.

reklama
My knujemy slub na 28.04 i myslelismy zeby zrobic za jednym zamachem slub w sobote a chrzciny w niedziele i na poprawiny.. zobaczymy narazie chrzesnego brak..:happy: :eek:

A my z Oliwką już po chrzcinach :-) . Były w zeszłą niedzielę 10 grudnia, a tak szybko dlatego, że mój brat, który był chrzestnym był akurat w Polsce (tak to mieszka w Anglii ) i stwierdziliśmy, że skoro przyjechał to dlaczego nie mielibyśmy ochrzcić naszego Maleństwa już teraz :-) . A po chrzcinach posiedzieliśmy u nas w domku przy ciachu i kawce i wystarczy.

my planujemy ochrzcić mała na wiosnę, będzie fajnie, cieplutko no i niunia już będzie większa to i na zdjęciu fajnie będzie wyglądała...
z chrzestnymi większy problem, ja mam dwie siostry a mój mąż dwóch braci i chyba zrobimy losowanie bo kompletnie nie umiem wybrać...

My mamy już termin na 13go stycznia.
Załatwione u księdza (choć nie wszystkie formalności) i lokal, jeszcze menu trzeba będzie ustalić.
A chrzestni to ta tak jak u emomadzi, mój brat i szwagierka.

Jesteśmy już po chrzcinach. Byliśmy bardzo wzruszeni. Nasz Dominiczek był najmniejszy.
Niestety, szwagier, który miał nam wszystko nagrać rozchorował się (zaczął mu schodzić kamień z nerki), a aparat miałam do bani. Jedno zdjęcie robi, pięć nie. Właśnie kupiliśmy nowy. Szkoda tylko, że po fakcie.

My chyba w 1 lub 2 weekendzie lutego.I chrztu bedzie udzielal najprawdopodobniej brat szwagra (jest ksiedzem ) i bedzie wszystko w rodzinie.Przyjecia nie zamierzamy urzadzac tylko obiad i beda chrzesni z malzonkami,dziadkowie(nasi rodzice),brat szwagra (szwgierka bedzie chrzesna)ksiadz no i my.
Teraz mielismy kolede i pytalismy sie naszego proboszcza czy jest taka opcja,ze bedzie obcy ksiadz-- ten nie mial zadnych ale...wiec tak zrobimy....:-):-):-)

reklama
Ale macie fajnie! Ja chcę urządzić chrzciny w POlsce, zeby zobaczyć się z jak największą ilością rodziny, więc planujemy dopiero na poczatku lipca...Piszcie, jakieś rady, co warto, a czego nie.
A, ile trwa taka uroczystość? Czy jest polączona z mszą, czy nie, żeby nie męczyż maluchów. Czy mozna w inny niz niedziela dzień??

Do góry