reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

zeby ma wszystkie, oprócz piatek, ale narazie nie widze zadnych oznak wyzynania.
to chyba jednak ten gluten, bo dzis nie dostala nic z glutenem i od razu widac poprawe.
ale czy to mozliwe, ze tak nagle????
nie sądze.....przecież jadła go wcześniej i nie było żadnych oznak.to musi byc oznaka ząbków.przecież jak idą ząbki to dziecko ma luzne kupki....a co najlepsze to wiele moich znajomych mówiło mi ze właśnie przy 5 ich dzieci miały luzne kupki, nawet wsiąkające w pieluszkę.u mnie to nie nowość bo tak było ze wszyskimi zabkami.też czekamy na 5 i juz widze że idą bo i ma luzne kupki i wierci się w nocy i popłakuje.żabek idzie idzie potem przestaje i znowu za jakis czas wychodzi.......wiec nie marw sie na zapas chyba ze badania kału wykażą coś innego:)))

reklama
co do luźnych kupek i ząbkowania, to właśnie mojemu Wojtkowi idzie piąty ząbek i robi po 5 kup dziennie! :szok: masakra nie? :-) ;-) i miał tak przy każdym z zębów...

co do luźnych kupek i ząbkowania, to właśnie mojemu Wojtkowi idzie piąty ząbek i robi po 5 kup dziennie! :szok: masakra nie? :-) ;-) i miał tak przy każdym z zębów...
no włąśnie moja też....co ząb to biegunka...ale dzięki temu wiem o zo chodzi.a najgorzej było jak jej wyszły na raz 3 trójki....szok....pampers za pampersem i brak apetytu:((((
apropo!!!!synek WASZ ma śliczne imię;)))))

Mysle z nie ma przeciwskazan. gdy bylam w aptece po zel na zabkowanie dla mojej coreczki, Pani farmaceutka zaproponowala mi Ibum dla niemowlat. jednak moja nie ma goraczki i nie podaje jej.

ano trzydniówka i wszystko jasne. trzeba to niestety jakoś przeżyć. Ibufen dziecięcy na gorączkę.

Rubi, jakbym widziała swojego. Mój został przeszkolony z dozownikiem i załapał co i jak.

dzieki dziewczyny, troche mnie te wiadomosci uspokoily.
dzis doktor dzwonila do mnie z wynikami kalu i nic nie wykryli. powiedziala, ze jak te biegunki jeszcze sie utrzymaja, to pod koniec tygodnia zrobia jej badanie krwi, czy nie ma jakiegos zapalenia.
chodzi o to, ze samymi luznymi kupkami tak bardzo bym sie nie przejmowala, ale w kazdej kupce jest sluz, wiec albo jakas alergia, zapalenie albo wirus podlapany od innych dzieci.
juz sama nie wiem.
a czy przy zabkowaniu wasze maluchy tez mialy sluz w kupkach?
zagladalam jej do buzi i szczerze mówiac, to dziasla wygladaja w porzadku, ani nie zaczerwienione, ani nie rozpulchnione. chyba, ze ida jej te 5 powolutku?

pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.

Moja propozycja jest taka,żebyś zrobiła jej jeszcze wymaz z odbytu.
Moja Ola też przez jakiś czas miała takie luźne kupki, pojawiało się w nich dużo śluzu.Bardzo się zaniepokoiłam kiedy oprócz śluzu doszły jeszcze takie małe kropeczki krwi.
Wymaz wykazał gronkowca.Przeleczono ją antybiotykiem i (odpukać) do dziś jest z tym spokój.
Dzieci mogą reagować biegunkami właściwie na wszystko...jedzenie, wodę z kranu, wyżynające się ząbki, infekcje wirusowe ale też i stres, nowe sytuacje itp.
Będzie dobrze, na pewno to wszystko minie:-)
A kojarzę coś,że jeśli byłoby uczulenie na gluten to choroba ta ponoć się nazywa celiaklia(czy jakoś tak) i dzieci przy tym mają nienaturalnie wypchnięty brzuch.Ale to na pewno Was nie dotyczy bo uczulenie na gluten pojawia się bardzo wcześnie, właściwie zaraz po wprowadzeniu pierwszych pokarmów zawierających ten składnik.No a przecież u Was pojawiło to się niedawno.

Ostatnia edycja:
Kochane dziewczyny moja Maja ma 2 latka i ma prawą stronę tułowia wysypaną pęcherzykami wodnymi..nie mam pojęcia co to jest!!!!!!płacze że ją boli i krzyczy .. nie wiem co to jest ospa czy możliwy półpasiec????????????????:-(

reklama
Jesli tylko w jednym miejscu, to penie połpasiec, aczkolwiek, nie wiem, czy najpierw nie trzeba mieć przebytej ospy, żeby się półpasiec pojawił :baffled:

Polecam nurofen, posmarować taka papka co się ospę smaruje ( w aptece bez recepty, nie pamiętam nazwy :baffled:) i wizyta u lekarza :tak: dla pewności.

Półpaśca wywołuje to samo co ospę, leczenia jakiegoś specjalnego niema :baffled: tylko objawowo.

Do góry