reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

Wielkie dzięki za pomoc ;-) U nas jednak to nie sama gorączka. Małego wysypało. We wtorek na brzuszku pojawiły mu się dwie czerwone plamki, wczoraj było ich może 15, a dziś rano miał wysypany cały brzuszek. Byliśmy u pediatry to TRZYDNIÓWKA. Teraz ma już wysypane i plecki. Lekarz powiedział, że może Go to troszkę swędzieć, ale wysypka powinna szybko ustąpić.

Pozdrawiam

reklama
ilonas też przechodziliśmy 3dniówkę u starszego synka, ale on gorączkował przez 3 dni :( Młodszy ma 3dniówkę jeszcze przed sobą ;)

pozdrawiam

witam. ja polecam granulki homeopatyczne o nazwie chamomilla. kupowalam je z firmy dragomed ale moze z innej firmy tez beda ok. Jak crcia ząbkowala (nadal zabkuje) to kiedy była placzliwa, pobudzona, itp wtedy jej to podawalam 3x dziennie po 3 granulki. Dawalam jej to przez jakies 3-4 dni bo pozniej juz nie trzeba bylo. dziasla sie uspokoiły wiec nie podaję jesli nie potrzeba. Zele i czopki daje sie sporadycznie ale u nas one nie zdawaly egzaminu na dłuższa mete. Wydaje mi sie,ze znaczna poprawę miala po tych granulkach. Pozdrawiam

zapomnialam dodac. Ze te granulki rozpuszczalam córci w baaardzo malej ilosci wody i podawalam na łyżeczcze.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomóżcie. moja córeczka skończyła 4 miesiące. od pewnego czasu. ślini się, wkłada wszystko do buzi i przy tym czasami się denerwuje. ostatnio zrobiła się strasznie marudna w dzień często plącze a raczej marudzi. jest najedzona, ma sucho i nie wiem co jej jest. wydaje mi się ze zaczęła ząbkować. dziąsła na dole ma czerwone tak jakby lekko spuchnięte a po bokach jeszcze białe. czy jest możliwe ze przebija jej się pierwszy ząbek ?? czy to nie za wcześnie. dodam ze moja córka ma skazę białkowa i miała problem z kupka. później robiła kupkę normalna ale jedna na 3-4 dni. a od niecałych dwóch tygodni robi rzadkie ale nie wodniste ( jest karmiona piersią) i robi codziennie nieraz nawet 3 razy czy to może być od ząbków?? wizyt u lekarza mamy dopiero za 2 tygodnie. bede wdzieczna za kazda pomoc. Dzieki

witam,tak zdaje mi się ze idą twojej córeczce ząbki-chociaz nie jestem lekarzem:-)ale moje córeczki własnie w 4 mies zaczęły ząbkowac i do roku mielismy "ząbki z głowy"Zarówno jak i my i pediatra byliśmy w szoku,chociaz teraz z perspektywy czasu,wiem,że to o wiele lepiej jak zaczęły wczesniej,choc i tutaj są pewnie opinie podzielone...sądzę ze powinnas sama podotykac dziąsełek,jesli wyczujesz zgrubienie i zauwazysz zaczerwienione dziąsełka to juz czas:-)luzna kupka,marudzenie idzie w parze:tak:zyczę jak najwięcej wyspanych nocek i duuuuzo siły!

Dziekuje za odpowiedz. jak dotykam dziąsełek to sa twarde i takie bardziej rozpulchnione niz po bokach no i sa czerwone. w nocy na szczescie ( nie zapeszyc) jest dobrze ale w dzien tragedia.:-D

więc brawo dla córci i mamusi-bo w takim razie "etap ząbków"pewnie sie zaczyna:)całe szcz ęście ze noce macie spokojne-mozna sie zregenerowac;)a w dzien polecam masci na dziąsełka które naprawde sa niedrogie a wybór jest ogromny,oraz żelowe gryzaczki napełnione wodą,które łagodzą i "masują"dziąsełka...chociaz w moim przypadku niestety nic nie pomagało..;/ale mam nadzieje ze wam pomogą choc odrobinę w tym ciezkim okresie..:)czego bardzo zycze:)

masc jej ostatnio kupilam Dentinox a co do gryzakow...hm.. ciezko powiedziec. fakt wklada je do buzki i gryzie ale po chwil strasznie sie denerwuje. oj oby to byly zabki i zeby jak najszybciej wyszly przynajmniej ten pierwszy

Na pewno warto takie gryzaki wkładać do lodówki na chwile. Przekonałam się,ze to przynosi ulgę. Jesli chodzi o zele to jakoś nie wierzę w ich cudowne właściwości. Z moich doświadczeń wynika,ze są raczej mało skuteczne

reklama
byłam dzisiaj u lekarza. mała cały dzień wczoraj płakała i myślałam ze ja coś może boli. ale po zbadaniu okazało się ze jest zdrowa jak ryba. no i faktycznie ząbkuje :) z jednej strony ciesze sie ze nic jej nie jest ale te ząbki tez mnie przerażają . a długo wyrzynają się ząbki i czy przy każdym ząbku dziecko jest takie niespokojna?

Do góry