reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

Dzięki wielkie Margot:-)
M miał badane IgE specyficzne,panel pokarmowy,wziewny,ogólny.Alergologa mam na szczęście dobrego (rodzice alergicy:cool2:).Miał też dokładne IgA i IgG,hmm i nie pamiętam.Muszę seięteraz dziabągiem zająć,bo sobie guza nabił.Poszukam jeszcze potem to co mi napisałaś:tak: Chyba to z tą mąką też miał.Na razie.Dzięki.Pa.

reklama
jedyną metodą na moją chudzinę jest jedzenie w samochodzie wtedy mogę w niego wcisnąć talerz zupy, tyle że tatuś ma juz dość plam na tapicerce i włączających się wycieraczek:-D:-D:-D.

wada zgryzu może też być dziedziczna
ja miałam bardzo wysuniete górne zęby-odziedziczyłam po rodzinie ze strony taty
w wieku 8 lat usunieto mi już stałe czwórki i nosiłam aparat-oczywiście z protestami
bo to był taki zakładany na noc-stelażyk z jakiejś masy + pare drucików
wszystko ładnie się cofnęło i wyrównało :-)

Oli tez miala,pewnie to nie to samo,ale..
ja sadziłam,że to może jakieś uczulenie pokarmowe
podałam jej zyrtek w kropelkach przez kilka dni i zeszlo
narazie nie wróciło

..zapomniałam powiedzieć,że Oli jada teraz duzo nowych rzeczy tzn. owoce i warzywa-stąd moje przypuszczenia że to od jedzonka

Czesc dziewczyny nie jestem stala bywalczynia tutaj ale mam teraz pytanie. Moj dwuletni synek ma koncowke ospy zostalo mu juz pare strupkow na plecach tyle za sa one dosyc duze i nieladne i pare plamek na buzki. Chcielismy pojechac na pare dni nad jezioro jak myslicie moglby juz wchodzic do wody bez obawy ze cos zlapie. Napiszcie co o tym sadzicie bo sama nie wiem co robic.

Kasiunia moja corka miala ostatnio ospę. Z tego co powiedziała mi moja pediatra to dopóki strupki nie zaczną się kurczyć to nie można dziecka kąpać. Ponadto po ospie dziecko nie powinno się opalać, żeby nie pozostawały blizny. Nam powiedziala zeby Natalka w tym roku sie nie opalała i raczej unikała słonca. Najlepiej jednak bedzie jak zapytasz swojego pediatry, bo co lekarz to inna opinia. Mnie w każdym razie tak powiedziala pediatra i do tego się stosuje.

Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku:tak::-)

I ja bym odradzała, niestety ospę łatwo przeziębić, a powikłania (nie straszę) są paskudne. Nawet do miesiąca po ospie lekarze doradzają, by uważać na dzieci :0 A wiem, bo w tym roku mieliśmy ospę w domu, najpierw Kacper, potem Ja, potem Ola, a na końcu mój mąż :)

witajcie wszytkie madre mamy:)czy ktoras z was slyszala o mieczaku zakaznym?moj trzyletni michas walczy z nim juz pol roku bez efektow.wysypka nasila sie i to niestety glownie w okolicach oczu.bylismy na wymrazaniu a takze na wysuszaniu po tych zabiegach nie tylko pewnie niedlugo ja osiwieje ale co gorsza przybywa mieczakow mojemu misiowi.co robic?slyszalam o zakazanej w polsce masci aldara ?czy jest skuteczna?i czy wogole cos jest skuteczne na ta chorobe?

reklama
Owszem, słyszałam o tym. Moj syn choruje na AZS i często bywam na forum atopików, a tam sporo rodziców zmaga się i z tym problemem. Zajrzyj na forum:
www.atopowe-zapalenie.pl

I w dziale "dziecko z AZS" znajdziesz wątek o mięczaku. Sorki, że nie linkuję, ale nie mam czasu teraz tego szukać.

Powodzenia, mam nadzieję, że paskudztwo da Wam spokój, pozdrawiam.

Do góry