reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

U nas sytuacja z czkawkami tak się przedstawia-nadal raz na tydzień córa ma i wtedy ma kilka razy na dzien , pomaga łyk picia.Przez pozostale dni jest spokój.Trochę wyluzowałam.A u waszych dzieci nadal się pojawiają czkawki?Pozdrawiam

reklama
Witam.

Chciałam Was zapytać czy Wasze dzieci też miały krzywe małe paluszki u stóp. U mojego synka jak chodzi albo czasem jak stoi kładą się na bok, są zgięte na zewnątrz. Jak siedzi to nic nie widać. Najpierw myślałam, że chodzi o łatwiejsze utrzymywanie równowagi podczas nauki chodzenia, bo w końcu jeszcze nie wszystkie mięśnie w małej stópce są wykształcone. Tyle tylko, że syn ma 2 lata a paluszki nadal się tak zachowują. Jeśli wiecie coś na ten temat to podzielcie się proszę.

Pozdrawiam :)

hej: u nas oczywiscie sie pojawia ,prawie codziennie:) przy zmianach temp,np jak wchodzimy z dworu do domu badz na odwrot:) picie u nas tez pomaga:)

Witajcie :)

U nas też czkawka pojawia się często. Najczęściej jak Mały zmarznie, lub zje coś suchego i nie popije. Jak już dostanie, to przez cały dzień czkawka wraca. Pomaga zawinięcie go w kocyk i ciepłe picie :)

jak ktoś szuka dobrej stomatolog to radze poszukać dr joanny gąszczak, która przyjmuje na pradze w demeter (nie wiem czy jeszcze tam przyjmuje) ona zajmuje się dziećmi regularnie

obecnie lecze dziecko od stycznia metoda dcp.widze ze wkoncu wyrósł jej kosmyczek włosków z tyłu główki i na całej główce meszek dość duży,i z przodu zaczyna kosmyczek wyrastac;) jestem szczesliwa ale nie chce zapeszac.Podobno metoda dcp jest najlepsza metoda na łysienie plackowate.Jestem dobrej myśli;))))))))))))))))))))Córeczka (trzy letnia już)jest zachwycona tym kosmyczkiem;)))wszystkim go pokazuje i mówi ze włoski jej juz rosną;))skarbenka moja;))

dziewczyny,, moja Ania ma dopiero 5 ząbków i już bardzo widoczną wadę zgryzu - dolne ząbki zachodzą jej na górne - czyli na odwrót niż u wszystkich. nasza pediatra powiedziała żeby najpierw sprobować odstawiac butelkę i zobaczymy po paru miesiącach moze się ząbki cofną, a jak nie to do ortodonty - miałyście może coś takiego??

myślę,że powinnaś się zapytać naszej ekspertki stomatolog.

Zdrowe zęby - porady dentysty

Znalazłam badania nt. bezdechu u dzieci przeprowadzone przez brytyjskich naukowców z Harvard' u. Bezdech u niemowląt może prowadzić do problemów w późniejszym wieku, niedotlenienie mózgu blokuje powstawanie prawidłowych scieżek behawioralnych... zapraszam do lektury -> Hałasy w kołysce

reklama
nie wolno doprowa do bezdechów. fakt faktem że po omdleniu miesnie dziecka sie odblokowuja i zaczya normlanie oddychac ,ale takie omdlenie przy bezdechu to moze byc zagorzeniem z ycia.
Ja sie zmagam od urodzenia z bezdechami,zazwyczaj łsapie bezdech gdy sie wystraszy albo udezy.

jak dziecko ma bezdech to chodzi o to zeby go wystraszyć ,wtedy automatycznie łapie oddech.takimi rzeczami jest podmuch w twarz lub pokropienie wodą po nosku jak nie skótkuje to pocniejszy podmuch w buzie pamietajac ze dziecko ma mniejsze płuca i zeby mu przyokazji płuca nie rozerwac.U nas skutkuje podmuch w twarz,raz nie podziałał i musiałam go dać pod wodę (brzuszek nóżki)

jak jestesmy na szczepieniu lub zaszczyku to bardziej te pielegniary sie stresuja ze raz beda musiały dmuchac i chuchac na niego niz same dziecko. No i niestety zawsze trzeba było po zastrzyku obracac go i dmuchac mu w buzie.

dizecko musi wyrosnac z tego.

pozatym dziewczyny bezdech jest najlepsza medota na zwroccenie uwagi ,dziecko starsze nie wie ze to jest buebezpieczne i wie ze jak tak zrobi rodzic w mig bedzie przy nim.

Ostatnia edycja:
Do góry