reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

reklama
Drogie mamusie :) oraz drogi ekspercie :)

Mam pytanie o zeby szóstki :)
Moj Synek 26 msc ma juz wszystkie ząbki, ostatnia 5 wyszła w listopadzie, kluły się i kluły od wakacji chyba, pierwsza 5 wyskoczyła we wrzesniu, po 1,5 msc następna a poniej kolejne juz bardzo szybko.

Oli na początku stycznia był bardzo nerwowy itd a ja sie smialam ze gdyby nie miał wszystkich ząbków zwalałabym na ząbkowanie ale to juz za nami. Od dwoch tygodni idzie się z nim porozumiec :) ale zaczął od kilku dni sie slinic, gryźć smoczka bokiem dziąseł i w efekcie smoczki znowu są poprzegryzane (tak robił za kazdym razem kiedy ząbkował, smoczków mielismy juz na pęczki). Dzis zerknęłam w buzię i dziąsła jakby są spłaszczone, jakby tak pod spodem lekko zabielone, nie rozowe. Czy znowu cos się kluje???

Czytalam ze 6 idą w wieku ok 6 lat ale przejrzałam neta i znalazłam wypowiedzi mam ze ich 2,5 latki mają juz na swoim koncie po jednej lub dwie szóstki.

Poradzicie bo ja juz zdurnialam!!! Wiem ze nawet jak sie teraz zaczynają kluc wyjdą za parę msc ale czy nie za szybko?

Ja jak głupia cieszylam sie ze zabkowanie za nami, te piski w nocy, płacze, krzyki, humory dały troszkę popalic :) no i jak to w koncu jest?????????

nie znam zadnego malucha z 6tkami - u naszej ekipy przedszkolnej zaczeły pojawiac sie w okolicy 6 lat. Córa ma jedna cała i pare dni temu wyszła jej druga Obie górne

Zapytaj dentyste ... a tak wogóle to juz najwyzsza pora na pierwsze spotkanie z pedodontą, tylko zanim pójdziecie pobawcie sie w domu w oglądanie ząbków:)

szóstki to około szóstego roku życia.Mój Antek jeszcze się ich nie dorobił.W tak małej buźce chyba nawet nie ma miejsca na 6.Często mamy mylą się bo zanim wyjdzie piątka wygląda to tak,że za nią coś rośnie,a później okazuje się,że to piątka przebija się do końca.

moja siostrzenica ma 5 lat i juz ma zepsutą szóstkę :no: byłam ostatnio z moim małym u dentysty i mówi, że będą mu się niedługo wyrzynały szóstki :szok::sorry2::crazy: a skończył dopiero 4 lata :zawstydzona/y:

reklama
Polecam dr Golińska-Paczuska przyjmuje blisko pól mokotowskich. Jest rewelacyjna: ma wspaniałe podejście do maluchów, a przy tym widać, że zna się na rzeczy: nie wciska na siłę apartu jeżeli wystarczy np podawać dziecku marchewkę żeby zęby się wyprostowały :)) polecam zapisać się do niej na konsultację!

Do góry