reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

reklama
hej, w sprawie niedowagi u 2-latka, mój mały ma 14 miesięcy 86cm wzrostu (czasem wychodzi 90:) ) i 9,200kg, też sie martwiłam, pediatra co wizyta dziwi sie ze tak mało waży, je normalnie, powiedziałabym nawet ze ma bardzo duży apetyt, jest "żywym" dzieckiem i pogodnym, nie wygląda na chore, ja waże 49 kg i mam 156cm a mój mąż 70 kg i 170 cm więc jak zauważyła Elen_dir- dzieci są zaprogramowane na wzór rodziców:) nie przejmuj się, pozdrawiam

hej, w sprawie niedowagi u 2-latka, mój mały ma 14 miesięcy 86cm wzrostu (czasem wychodzi 90:) ) i 9,200kg, też sie martwiłam, pediatra co wizyta dziwi sie ze tak mało waży, je normalnie, powiedziałabym nawet ze ma bardzo duży apetyt, jest "żywym" dzieckiem i pogodnym, nie wygląda na chore, ja waże 49 kg i mam 156cm a mój mąż 70 kg i 170 cm więc jak zauważyła Elen_dir- dzieci są zaprogramowane na wzór rodziców:) nie przejmuj się, pozdrawiam

nie zawsze,mam w rodzinie 2 szczupłe osoby a ich dziecko ma 17kg w wieku 2,5 roku ;-)
mamy jeszcze w rodzinie normalnie wygladającą dziewczykę i w wieku 2 lat miała 10,5kg nic nie było widać,jedynie na rękach czuło sie jej wagę piórkową :-D za to mój syn nie powiem,że ma apetyt doskonały,ale jest ubity i nie widać po nim wagi,ale to raczej po rodzicach,a dokładnie po tacie który przy wzroście 183 ma 115kg żywej wagi,syn poszedł w niego.
Moim zdaniem jeśli dziecko je,rośnie i nie choruje to nie ma się czym martwić,u nas w piekarni jedna pani ma cókę 15 kg i 3,5 roku :-)

Cały dzisiejszy dzień przeryczałam:-( no może pół dnia...

Lekarka przepisała nam duphalac. Dopiero jak podałam małej to kupa wyszła ale z ogromnym płaczem. Nie dała rady już jej zatrzymać.

Mam ciągle taki jej obraz w głowie - taki mój mały skarbek. To kupsko zaczęło kierować naszym życiem - na spacer nie idziemy bo przecież mała świruje, skacze. Do znajomych, do sklepu też nie bo się skitroli w gacie albo będzie odstawiać szopki.

Mam nadzieję , że jak bedę podawać ten lek to jej pomoże ale z drugiej strony czy się nie uzależni od tego?

reklama
Do góry