reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

reklama
malygosiak a jakie masz dawkowanie? Bo moja mała ma 10,5 kg i mam podawać 3X5 ml.

Właśnie czytałam o tym leku i napisane jest, że trzeba go stosować nawet do kilku miesięcy aż dziecko nauczy się regularnego wypróżniania. Trzeba tylko regulować ilość dawkowania.

malygosiak a jakie masz dawkowanie? Bo moja mała ma 10,5 kg i mam podawać 3X5 ml.

Właśnie czytałam o tym leku i napisane jest, że trzeba go stosować nawet do kilku miesięcy aż dziecko nauczy się regularnego wypróżniania. Trzeba tylko regulować ilość dawkowania.

my mamy 1x5ml,daje jej na noc,a waży 11,8kg.

Dzięki. Niezła różnica jeśli chodzi o dawkowanie.

Tylko jeden dzień jej podałam tak jak poleciła lekarka a teraz bedę też 1X 5 ml - tylko ja daję rano.
Zobaczymy jak to dalej będzie.

martusia 1605 - bez recepty i kosztuje 11.28 zł. Nazywa się duphalac i jest to lactuloza. Podałam tylko dzisiaj rano na czczo 5 ml i ok. południa przed obiadem była kupa. Czy dziecko chce czy nie musi wyjść i koniec. Na razie eksperymentuję z podawaniem i szukam najlepszego sposobu.

Takie coś znalazłam Leczenie zaparcia - Duphalac

ja kiedys stosowalam lactuloze ale pod inna nazwa i tamta nie byla u nas skuteczna musze sprobowac tej, chociaz po tym jakdziadek powiedzial oliwce ze jak nie ebdzie robic kupy to nie bedzie chodzic do przedszkola zaczela sie regularniej wyprozniac :-):-)

My byłyśmy w końcu u lekarza, zlecił nam badania na poziom witaminy D w organizmie. Zanim będą wyniki tez nam zapisał witaminę D (Vigantol) - mówił, że jak przyjdą wyniki to okaże się czy mala ma niedobór i bedzie dostosowywał odpowiednio dawkę .

reklama
Do góry