reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

reklama
No właśnie nie jest ok. Te upławy to w sumie nie jest jakaś straszna rzecz, po prostu zapalenie w pochwie.Co innego mnie martwi: zrobił mi usg dopochwowe i okazało się, że zrobił mi się krwiak poronny...
Chyba nie muszę pisać co czułam i jak się czuje obecnie...Lekarz mnie uspokoił, że nie mam się czym narazie martwić, ale weż się nie martw, moje piersze, upragnione, wytęsknione dziecko...Od piątku będę brała zestaw 6 sprawdzonych leków,żeby krawiak sie wchłonął i uważać, uważać, uważać na siebie.
Pocieszające jet to, ze wyniki moczu wyszły mi prawie idealnie, tylko morfologia pogorszyał, znów spadła mi hemoglobina do 10,3. Ma przywieżć mi również jakieś super zelazo, które bardzo dobrze sie przyswaja, no zobaczymy. czekam z niecierpliwością i uważam na siebie

ps.dzieki za troskę

Spokojnie, na pewno się ułoży.
Ja te mam słabą hemoglobinę od początku ciąży,
jadłam Sorbifer - zrobiły mi się po nim hemoroidy,
teraz mam Ferrum.
A 2x przechodziłam stany zapalno-grzybiczne pochwy i 2tyg. Macmiror.
Ważne,żeby zdiagnozować szybko co się dzieje i działać. Powodzenia:)

moja kumpela też miałamkrwiaka długo musiała leżec ale wkońcu się wchłonąłi teraz jest dobze ma o2/3tyg starszą ciąze niż ja i gigantyczny brzusio-ale mój też sie pokaźny zrobił!
Więc niem a się co zamartwia tylko myśle pozytywnie

ja mam jutro wizyte oferma zemnie bo zapomniałam o której!
ech jakaś taka roztrzepana jestem w tej ciązy!

trzymaj się dzielnie i pisz co i jak!

neverend-ty już masz końcówke jak to jest by3 tyg od terminu porodu?
jak sie czujesz?

ja mam jeszcze niecałe3 miesiace jutro wizyta zobaczymy jak ta moja infekcja czy już udało się ją zwalczyc! oby

neverend-ty już masz końcówke jak to jest by3 tyg od terminu porodu?
jak sie czujesz?

ja mam jeszcze niecałe3 miesiace jutro wizyta zobaczymy jak ta moja infekcja czy już udało się ją zwalczyc! oby

No już mam miękką szyjkę, skróconą o prawie 2cm i rozwarcie na opuszek, także siedzę na jajku;)
Czuć się czuję dobrze, więcej rozstępów tylko i zachcianek na różności, ociężała jestem generalnie i mała naciska na spojenie łonowe,że ledwo chodzę, ale dla niej wszystko.
Tylko skurczy jako takich nie mam, z tydzień temu miałam mocne i wczoraj trochę pobolewało, to w wannie poleżałam i przeszło.
Lekarz pobrał mi wymaz na sprawdzenie,czy mam paciorkowca. Jutro będę wiedziała. Trzymaj się:)

Dzięki dziewczyny!

Własnie dzwonił do mnie mój lekarz, ma dla mnie leki, mam nadzieje, ze w końcu podziałaja.Jak dotąd nic sie nie działo, więc jestem dobrej myśli

Pozdrówka
i to jest podstawa -by dobrej myśli,leki napewno podziałają -trzymam kciki i pomodle sie!by było dobrze!

No już mam miękką szyjkę, skróconą o prawie 2cm i rozwarcie na opuszek, także siedzę na jajku;)
Czuć się czuję dobrze, więcej rozstępów tylko i zachcianek na różności, ociężała jestem generalnie i mała naciska na spojenie łonowe,że ledwo chodzę, ale dla niej wszystko.
Tylko skurczy jako takich nie mam, z tydzień temu miałam mocne i wczoraj trochę pobolewało, to w wannie poleżałam i przeszło.
Lekarz pobrał mi wymaz na sprawdzenie,czy mam paciorkowca. Jutro będę wiedziała. Trzymaj się:)
pozdrawiam ciebie i małą też bym juz chciała a czeka musze 2 miesiące i 2 dni dłużej niż ty ale ty sie o te 2 miesiące dłużej już naczekałaś...cho widze ze teraz mi czas jakoś zaczął przyspieszac...

dowiedziała sie już że wizyte mam o 15.00 więc po zdam relacje trzymajcie sie...

i po wizycie infekcja zażegnana huraa...
ale mam cukro mocz-duuuuuuuuużo glukozy w moczu....aaaa
mam skierowanie na obciązenie glukozą i do wykupienia jakieś paski do badania każdego moczu w ciągu dnia tydzień mam to zprawdzac zrobic badania i za tydzen z wynikami...glukozy w moczu mam 1000mg/dl
i lekka anemie...
pozatym mała jest zdrowa tylko chudzinka!

reklama
Hej mamusiu,
spokojnie czas się zacznie sam przyspieszać a zwolni gdzieś w 36tc.
Natomiast ten Twój cukier jest niepokojący.
Kiedy robisz test na obciążenie glukozą?
Tylko się nie zamartwiaj:)
I życzę uśmiechu więcej:)

Do góry