reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Pianki??
Jezeli chodzi basen to jeszcze nie byłam podczas ciąży a do higieny intymnej używam żelu do higieny intymnej Perfecta dla kobiet w ciąży Dax Cosmetics - Dax Perfecta Mama płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży - porównaj ceny, zobacz opinie i recenzje uczula a to u mnie częste że cos mnie uczula.

Spróbuj Lactacyd, a jak będzie nadal uczulało to tylko szare mydło pomoże.

reklama
Tak - dużo pić i najlepiej zakwaszać przy tym mocz. Wtedy bakterie nie przenikną do pęcherza:) Polecam żurawinkę lub Witaminę C:)
z tym zakfaszaniem to u mnie chyba nie bardzo bo ph moczu mam równe z granicą normy kwasiejszy był by juz poza granicami
poza tym czytałam że zaduża ilosc witaminy c może wywołac poród przed wczesny!
co do picia to faktycznie bo mam delikatnie zaniżony hematokryt a moze to byc skutek lekkiego odwodnienia
-dalej zdazają mi sią poranki z wymiotami nie co dzienne i tak okropne jak w 1 trymestrze ale zdarza sie!

z tym zakfaszaniem to u mnie chyba nie bardzo bo ph moczu mam równe z granicą normy kwasiejszy był by juz poza granicami
poza tym czytałam że zaduża ilosc witaminy c może wywołac poród przed wczesny!
co do picia to faktycznie bo mam delikatnie zaniżony hematokryt a moze to byc skutek lekkiego odwodnienia
-dalej zdazają mi sią poranki z wymiotami nie co dzienne i tak okropne jak w 1 trymestrze ale zdarza sie!

Ok:) Ja mam wysokie pH i muszę zakwaszać. Poza tym mam chore nerki.
Ale jak tak na infekcje dobra jest natka pietruszki. Oczywiście infekcje ukł. moczowego:) A zbyt duża ilość wit. C może powodować kamicę nerkową. Co do przedwczesnych skurczów - nie słyszałam. A magnez przyjmujesz?

tak przepisał mi magnez dokładnie ASMAGi to forte(500mg)-1 raz dziennie
no i no spe mam rozkurczowa-biore po pierwszym posiłku magnez i Elewit pronatal(tez mi przepisał ale wcześniej a teraz powiedział że dalej brac w tym też jest magnez-100mg) po2 posiłku ale jak mi cały brzuch spina to powiedział ze ta druga w danym dniu nospa nie zaszkodzi-mam te zwykła bo powiedział ze forte nie trzeba nie biore nic na własną rękę ale jak kaze to biore

Też mam ASMAG, ale zwykły 3x1tabl.
No-spe dostałam na kolkę nerkową, ale na razie nie biorę tylko jak zaboli.
Ty masz jakieś bóle?
wczoraj mnie pęcherz bolał jak mąż okupywał łazienke a mi się chciało siusiu a małą albo rozbawiło albo wkużał ten większy pęcheż bo strasznie fikała -myslałam że sie posikam!
a tak powaznie to bóli nie tylko sztywnienie brzuchca na pare minut no i ta twardniejąca macica!-nieprzyjemne ale nie bolesne!
a ten ASMAG twój ma jaka dawke magnezu?

wczoraj mnie pęcherz bolał jak mąż okupywał łazienke a mi się chciało siusiu a małą albo rozbawiło albo wkużał ten większy pęcheż bo strasznie fikała -myslałam że sie posikam!
a tak powaznie to bóli nie tylko sztywnienie brzuchca na pare minut no i ta twardniejąca macica!-nieprzyjemne ale nie bolesne!
a ten ASMAG twój ma jaka dawke magnezu?

300mg. i biorę razy 3.
te sztywnienie to takie napiananie macicy - skurcze?
Który u Ciebie tydzień?

reklama
300mg. i biorę razy 3.
te sztywnienie to takie napiananie macicy - skurcze?
Który u Ciebie tydzień?

skórczami bym tego nie nazwała ale takie napięcie ścianek-poprostu nie kurczy sie nie boli tylko robi się sztywna -twarda

pozatym czasem mi lekko brzych cały twardnieje-niewiem co to i czym to moze wszystko grozic dr. kazał odpoczywac ale bez żadnych zaleceń stałego leżenia poprostu nie przemęczac się
i zero seksu:wściekła/y: od środy pare dni a ja juz bym noooo...
brac nospe asmag i nadal te witaminy co zawsze i tyle- i nie martwic sie -a ja cała nerwowa chodze bo sie o dzidzie boje!
w maju2006poroniłam w6/7 tyg!teraz już zaczynałam wierzyc że wszystko będzie dobrze nie chce stracic mojem małej Różyczki:szok:!
czyli ty masz wsómie900mg magnezu a ja 600mg +no spa rozkurczowo!
a pytałaś o tydzień- 21 zresztą na sówaczku jest

;-)

Do góry