reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Pianki??
Jezeli chodzi basen to jeszcze nie byłam podczas ciąży a do higieny intymnej używam żelu do higieny intymnej Perfecta dla kobiet w ciąży Dax Cosmetics - Dax Perfecta Mama płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży - porównaj ceny, zobacz opinie i recenzje uczula a to u mnie częste że cos mnie uczula.

Spróbuj Lactacyd, a jak będzie nadal uczulało to tylko szare mydło pomoże.

reklama
Tak - dużo pić i najlepiej zakwaszać przy tym mocz. Wtedy bakterie nie przenikną do pęcherza:) Polecam żurawinkę lub Witaminę C:)
z tym zakfaszaniem to u mnie chyba nie bardzo bo ph moczu mam równe z granicą normy kwasiejszy był by juz poza granicami
poza tym czytałam że zaduża ilosc witaminy c może wywołac poród przed wczesny!
co do picia to faktycznie bo mam delikatnie zaniżony hematokryt a moze to byc skutek lekkiego odwodnienia
-dalej zdazają mi sią poranki z wymiotami nie co dzienne i tak okropne jak w 1 trymestrze ale zdarza sie!

z tym zakfaszaniem to u mnie chyba nie bardzo bo ph moczu mam równe z granicą normy kwasiejszy był by juz poza granicami
poza tym czytałam że zaduża ilosc witaminy c może wywołac poród przed wczesny!
co do picia to faktycznie bo mam delikatnie zaniżony hematokryt a moze to byc skutek lekkiego odwodnienia
-dalej zdazają mi sią poranki z wymiotami nie co dzienne i tak okropne jak w 1 trymestrze ale zdarza sie!

Ok:) Ja mam wysokie pH i muszę zakwaszać. Poza tym mam chore nerki.
Ale jak tak na infekcje dobra jest natka pietruszki. Oczywiście infekcje ukł. moczowego:) A zbyt duża ilość wit. C może powodować kamicę nerkową. Co do przedwczesnych skurczów - nie słyszałam. A magnez przyjmujesz?

tak przepisał mi magnez dokładnie ASMAGi to forte(500mg)-1 raz dziennie
no i no spe mam rozkurczowa-biore po pierwszym posiłku magnez i Elewit pronatal(tez mi przepisał ale wcześniej a teraz powiedział że dalej brac w tym też jest magnez-100mg) po2 posiłku ale jak mi cały brzuch spina to powiedział ze ta druga w danym dniu nospa nie zaszkodzi-mam te zwykła bo powiedział ze forte nie trzeba nie biore nic na własną rękę ale jak kaze to biore

Też mam ASMAG, ale zwykły 3x1tabl.
No-spe dostałam na kolkę nerkową, ale na razie nie biorę tylko jak zaboli.
Ty masz jakieś bóle?
wczoraj mnie pęcherz bolał jak mąż okupywał łazienke a mi się chciało siusiu a małą albo rozbawiło albo wkużał ten większy pęcheż bo strasznie fikała -myslałam że sie posikam!
a tak powaznie to bóli nie tylko sztywnienie brzuchca na pare minut no i ta twardniejąca macica!-nieprzyjemne ale nie bolesne!
a ten ASMAG twój ma jaka dawke magnezu?

wczoraj mnie pęcherz bolał jak mąż okupywał łazienke a mi się chciało siusiu a małą albo rozbawiło albo wkużał ten większy pęcheż bo strasznie fikała -myslałam że sie posikam!
a tak powaznie to bóli nie tylko sztywnienie brzuchca na pare minut no i ta twardniejąca macica!-nieprzyjemne ale nie bolesne!
a ten ASMAG twój ma jaka dawke magnezu?

300mg. i biorę razy 3.
te sztywnienie to takie napiananie macicy - skurcze?
Który u Ciebie tydzień?

reklama
300mg. i biorę razy 3.
te sztywnienie to takie napiananie macicy - skurcze?
Który u Ciebie tydzień?

skórczami bym tego nie nazwała ale takie napięcie ścianek-poprostu nie kurczy sie nie boli tylko robi się sztywna -twarda

pozatym czasem mi lekko brzych cały twardnieje-niewiem co to i czym to moze wszystko grozic dr. kazał odpoczywac ale bez żadnych zaleceń stałego leżenia poprostu nie przemęczac się
i zero seksu:wściekła/y: od środy pare dni a ja juz bym noooo...
brac nospe asmag i nadal te witaminy co zawsze i tyle- i nie martwic sie -a ja cała nerwowa chodze bo sie o dzidzie boje!
w maju2006poroniłam w6/7 tyg!teraz już zaczynałam wierzyc że wszystko będzie dobrze nie chce stracic mojem małej Różyczki:szok:!
czyli ty masz wsómie900mg magnezu a ja 600mg +no spa rozkurczowo!
a pytałaś o tydzień- 21 zresztą na sówaczku jest

;-)

Do góry