reklama
dziewczyny przy pierwszym dziecku kiedy nalezy robić badanie na przeciwciała bo ja juz jestem w 29 tygodniu i jeszcze lekarz mi tego nie zlecił a u nas jest mozliwośc konfliktu bo mam RH- a mąż RH+
MIŚKA - ja mysle ze najwyzsza pora Ja mialam robione chyba ze 3 razy.....na samym poczatku ciazy......w polowie i pod koniec.
D
Dlaczegotak
Gość
Miśka - ja mam Rh "-" a mąż Rh " +" pierwsze badanie miałam w 13 tc bo w tedy powinno być ono zrobio po raz pierwszy , jeśli wyjdzie ujemnie tak jak u mnie ,to dla pewności robi sie jeszcze raz ok 26 tc a jeśil wyjdzie dodatnio robi się je 3 razy ok 13 tc , 26 tc i ok 30 tc , w badaniu określa się ilość przeciwciał , oraz to jakiego typu są te przeciwciała, aby w razie potrzeby rozpocząć leczenie . Na twoim miejscu to już dawno upomniałabym sie o takie badanie !
Ja wyrostek mialam usuwany prawie 4 lata temu a teraz kiedy skora na brzuszku mi sie rozciaga bardzo mnie boli (na szczescie tylko raz na jakis czas), czy wy po zabiegach w trakcie ciazy, odczuwacie jakies bole?? bo u was sa swierze blizny i tak po prostu z ciekawosci sie pytam
vanilka125
Początkująca w BB
Moja znajoma miala miesniaka ale ginekolog powiedzial ze zabieg wykonany w czasie ciazy jest niebezpieczny dla dziecka. W jakims 6 miesiacu okazalo sie ze zniknal.
czy ktoś z was słyszał o gronkowcu typu B? jest o nim głośno w Wielkiej Brytanii atakuje on dzieciątka tuż po porodzie i niestety nie daje im żadnych szans kobiety nie są świadome jego nosicielstwa ponieważ często nie mają żadnych objawów. Ktoś coś wie bo jestem przerażona
Witam serecznie....
Posiadam grupę krwi Rh (+) dodatnią a mój partner posiada grupę Rh (-) ujemną.
Czy w takiej sytuacji występuje konflikt serologiczny?
Proszę o poradę
Pozdrawiam
Posiadam grupę krwi Rh (+) dodatnią a mój partner posiada grupę Rh (-) ujemną.
Czy w takiej sytuacji występuje konflikt serologiczny?
Proszę o poradę
Pozdrawiam
iza&marcin
Fanka BB :)
Ile razy trzeba pisac zeby kazdy zroumial??
reklama
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Miśka- a moze Ci zrobili, tylko nie podali o tym informacji?? STrasznie byloby to dziwne gdybys fajtycznie do teraz nie miala tego badania Jak najpredzej zapytaj lekarza prowadzacego o ta kwestie
A co do pytania o konflikt krwi jeslito partner, a nie kobieta posiada rh - to tez mi slow brak, przeciez wystarczy wstukac konflikt serologiczny w wyszkukiwarke i pierwsza informacja jaka sie pojawia to wlasnie to, ze wystepuje on tylko jesli to kobieta ma -!! Nie wiem tez wlasciwie co grupa krwi ma do rzeczy
A co do pytania o konflikt krwi jeslito partner, a nie kobieta posiada rh - to tez mi slow brak, przeciez wystarczy wstukac konflikt serologiczny w wyszkukiwarke i pierwsza informacja jaka sie pojawia to wlasnie to, ze wystepuje on tylko jesli to kobieta ma -!! Nie wiem tez wlasciwie co grupa krwi ma do rzeczy
Podziel się: