reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Zgadzam się z Dlaczegotak i z Fitusia lepiej dmuchac na zimne :tak: a jesli boli to nie jest dobrze :no: Jesli coś złego się dzieje i będziesz musiała leżec na patologii ciazy do rozwiązania to wtedy zobaczysz co to za przyjemność :no: a nie daj Boże może być jeszcze gorzej. Nie zrozum nas źle nie chcemy Cię straszyć, ale naprawdę bólu nie można lekceważyć :no:
Twój opis bólu to jakbym widziała siebie, miałam dokładnie tak samo i skończyło się na patologii ciąży :baffled:

Kochana napisz koniecznie co lekarz powiedział.

Życzę powodzenia i pozdrawiam!

reklama
Jestem w 5 m-cu ciąży. Często bolą mnie biodra, uniemożliwiając mi normalne chodzenie i w ogóle poruszanie się. Mój ginekolog stwierdził, że przyczyną może być skrzywienie kręgosłupa.
Na razie nie dostałam skierowania do ortopedy na badania, ale zastanawiam się czy nie było to dobre rozwiązanie, bo ginka powiedziała, że czasem skrzywienie kręgosłupa jest przyczyną komplikacji podczas porodu i dobrym rozwiązaniem jest cesarka (a ja wolałabym rodzic naturalnie).
Czy któraś z Was spotkała się z podobnym przypadkiem?

wlasnie te krople oparte sa na olejkach eterycznych takich dosc mocnych i chyba jednak nie mozna ich brac :-(

Witam Was kochane
Wykryto w u mnie cukrzyce ciezarnych juz jakis czas temu
Martwi mnie przebieg porodu, zazywam insuline i boje sie ze podczas porodu spadnie mi za bardzo poziom cukru
Podobno mierzy sie poziom cukru podczas porodu ale kto będzie mi mierzyl?? lekarz? pielegniarka?
Wypowiedzcie sie prosze na ten temat bo nie daje mi to spokoju.
Pozdrawiam cieplutko

Kochane !
Ja właśnie to przeszłam na własnej skórze ! Jeśli przeziębienie jest lekkie to warto jednak skorzystać z domowych metod : syropki z cebuli , herbata z malin , herbata z miodem i cytryną ( jeśli nie jesteście uczulone na miód ), herbatka z lipy, parówki z soli morskiej , amolu , lipy , rumianku, płukanie gardła roztworem soli albo amolu ( kilka kropli do ciepłej wody ). Jeśli jest gorzej to można stosować niektóre leki np. Bioparox , *spam* ( specjalny dla ciężarówek - syrop ) syrop prawoślazowy , pini ( mimo zawartości kodeiny , jest ona w minimalnych dawkach) oraz syropy homeopatyczne , do noska roztwór soli morskiej a na gardełko polecam Isla Mint , co do pastylek Ol Bas zdania sa podzielone , tam są tylko olejki , ale część lekarzy odradza ( ze wzgl. na uczulenia ) W razie mocnego bólu mięśni , głowy , gorączki można wziąść PANADOL , ale nie często !
Jeśli to coś poważniejszego to lekarz napewno przepisze wam antybiotyk - oczywiście bezpieczny dla kobiet w ciąży ! U mnie sie to tak niestety skończyło , bo przeziębienie przeksztalciło sie w anginę ropną ... Brałam Duomox . Wiem że jest bezpieczny , bo moja ciocia przepisuje go ciężarnym pacjętkom od 20 lat !
Nie leczone przeziębienie albo kaszel jest 100 razy gorsze dla płodu niż te lekarstwa które wypisałam ! :tak:
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia !!!

proponuje kupić lutowy poradnik m jak mama (niecałe 4 zł) tam jest opisane o ciąży i porodzie kobiet z cukrzycą i innymi chorobami

jestem w 21 tygodniu ciąży i w zeszłym tygodniu przeszłam operację usunięcia wyrostka. Do tego doszedł jeszcze skręt jajnika...Operacja się udała, jak na razie wszystko dobrze się goi. Fakt, że znieczulenie miałam takie, że zaczęłam się wybudzać jak mnie zszywali, ale w tym przypadku to lepiej za krótko, niż za długo być pod narkozą...Jeśli masz ostre bóle brzucha to lepiej nie zwlekaj, bo może być za późno...To była moja pierwsza operacja w życiu, bolało, ale wszystko można przeżyć. Lekarze twierdzą, że nie ma przeszkód, żeby rodzić naturalnie...powodzenia

Szukalam w sklepach, kioskach itp ale nie ma juz lutowego wydania M jak mama
Czy moglabys mi w skrocie opisac jak przebiega taki porod?

Prosze tez o wypowiedzi inne uzytkowniczki

Pozdrawiam

witam czy ktos z was zna sie na konflikcie serologicznym ja mam grupę RH(-) a moj partner RH(+) planujemy w przyszlosci drugie diecko tylko jest problem po pierwwszym porodzie nie dostalam immunoglobiny i nie wiem czy nastepnym razem urodze drugie zdrowe dziecko czy bym mogla otrzymac odpowiedz co mam w takiej sytuacji zrobic pozdrawiam

reklama
witam czy ktos z was zna sie na konflikcie serologicznym ja mam grupę RH(-) a moj partner RH(+) planujemy w przyszlosci drugie diecko tylko jest problem po pierwwszym porodzie nie dostalam immunoglobiny i nie wiem czy nastepnym razem urodze drugie zdrowe dziecko czy bym mogla otrzymac odpowiedz co mam w takiej sytuacji zrobic pozdrawiam

ANGELA - a dlaczego nie dostalas immunoglobuliny? Jaki czynnik Rh ma Twoje dziecko? Moze jej podanie nie bylo konieczne.
Ja np mam AB (-) a moj M - A (+)........malemu sie wymieszalo i ma A (-) - tak wiec konfliktu nie bylo i immunoglobuliny mi tez nie podano.
Mysle ze powinnas zbadac przeciwciala w swojej krwi - moze w ogole ich nie ma, wiec nie powinno byc problemu.

Do góry