reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

dziewczyny, a co z bolącymi hemoroidami??? bo posterisan słabo pomaga póki co :((( znacie jakiś sposób?
spytaj się w aptece o takie czopki, za cholerkę nie moge przypomnieć sobie ich nazwy, ale wiem, ze przy karmieniu piersią je uzywałam i były rewelacyjne

Malina1979- czosnek dousznie???? napisz cos więcej prosze:tak:

reklama
spytaj się w aptece o takie czopki, za cholerkę nie moge przypomnieć sobie ich nazwy, ale wiem, ze przy karmieniu piersią je uzywałam i były rewelacyjne

Malina1979- czosnek dousznie???? napisz cos więcej prosze:tak:
byłam dziś u lekarza z tymi hemoroidami, przepisał mi maść, czopki i żel znieczulający. Potwierdził że to żylaki odbytu :(((( straszne!!! ale już lepiej się czuję! siedze na poduszcze :)
Malina, czosnek dousznie???

MagaP3011 nie strasz dziewczyno!!!!!! :szok:
Nawet tego nie oglądam.

Ja tez nie :no: jestem coraz bardziej przerazona....dlatego mojej Julki nie puszczam do przedszkola, niby juz zdrowa, ale jednak, a poza tym myslalam zeby zaopatrzyc sie w te maseczki, ale juz mowili w tv ze w Polsce tez problem z dostaniem, a sa nawet tacy aptekarze, ktorzy nieuczciwie sprzedaja maseczki warte 20 gr za np 2,50zł :wściekła/y:
No i panicznie zaczynam sie bac szpitala. Chcialabym urodzic w domu szkoda, ze na to za pozno, bo jak sobie wyobraze tych odwiedzajacych zakatarzonych i kaszlacych to az strach :szok:

Ja tez nie :no: jestem coraz bardziej przerazona....dlatego mojej Julki nie puszczam do przedszkola, niby juz zdrowa, ale jednak, a poza tym myslalam zeby zaopatrzyc sie w te maseczki, ale juz mowili w tv ze w Polsce tez problem z dostaniem, a sa nawet tacy aptekarze, ktorzy nieuczciwie sprzedaja maseczki warte 20 gr za np 2,50zł :wściekła/y:
No i panicznie zaczynam sie bac szpitala. Chcialabym urodzic w domu szkoda, ze na to za pozno, bo jak sobie wyobraze tych odwiedzajacych zakatarzonych i kaszlacych to az strach :szok:

Dziewczyny nie ma co panikować, spokojnie, w Polsce i tak wszystko w normie. Jednak ostrożności nigdy dość. Ja już przeszłam w tym sezonie grype, żyje i nawet u lekarza nie byłam. Myśle że sprawa grypy jest baardzo naciągana. Farmaceuci tylko czyhają, żeby zarobić. Tak jak sprawa pneumokoków. Media robią wielkie zamieszanie a ludzie nic tylko w aptekach w kolejkach stoją i kase niepotrzebnie wydają. Grypy były, są i będą.

Dziewczyny nie ma co panikować, spokojnie, w Polsce i tak wszystko w normie. Jednak ostrożności nigdy dość. Ja już przeszłam w tym sezonie grype, żyje i nawet u lekarza nie byłam. Myśle że sprawa grypy jest baardzo naciągana. Farmaceuci tylko czyhają, żeby zarobić. Tak jak sprawa pneumokoków. Media robią wielkie zamieszanie a ludzie nic tylko w aptekach w kolejkach stoją i kase niepotrzebnie wydają. Grypy były, są i będą.

Tez juz przeszlam dopiero co grype straszna, ale ja sie nie boje samej grypy, a tych powiklan po niej :eek:

Tez juz przeszlam dopiero co grype straszna, ale ja sie nie boje samej grypy, a tych powiklan po niej :eek:

hmm... te powikłania to dziwna sprawa, sama nie wiem co o tym myśleć. Musimy się pilnować i tyle. Nie ma co panikować, głowa do góry, już nam mało zostało do porodu:) Szalik na szyje, ciepła kurtka, nerki zakryte i przeżyjemy;-)
A w domku na rozgrzanie herbatka z cytryną, ciepła kąpiel i szlafroczek, a później z naszymi panami pod kołderkę i się grzać:-)

Dziewczyny mam mały problem z bardzo niskim ciśnieniem. Cały czas jestem strasznie słaba senna i boli mnie głowa. Kawy nie piję w ogóle i nawet nie potrafię czuć zapachu kawy. Nie wiem za bardzo co mogę z tym zrobić i czy nie zaszkodzi małej moje ciśnienie. Gdzieś wyczytałam, że może prowadzić to do niedotlenienia. Zaznaczam że ciśnienie mam 90/60 a często jeszcze niższe:-(

reklama
Dziewczyny mam mały problem z bardzo niskim ciśnieniem. Cały czas jestem strasznie słaba senna i boli mnie głowa. Kawy nie piję w ogóle i nawet nie potrafię czuć zapachu kawy. Nie wiem za bardzo co mogę z tym zrobić i czy nie zaszkodzi małej moje ciśnienie. Gdzieś wyczytałam, że może prowadzić to do niedotlenienia. Zaznaczam że ciśnienie mam 90/60 a często jeszcze niższe:-(

Ja miałm w ciąży niższe ciśnienie (90/55), a dodatkowo puls powyżej 100 (czasem powyze 120!!!) Moj gin kazał sie nie martwic, napic sie kawy jak nastrój zbyt kiepski. Niedociśnienie nie jest groźne, w przeciwieństwie do nadciśnienia :-) no i niskociśnieniowcy żyją dłużej :-)
Ciśnienie podnosi ruch..

Do góry