reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

Passingby mi się dentystka nie chciała do zębów dotknąć do końca I trymestru.. Mimo, że miało to być tylko czyszczenie.
A Ty Uleńka do roboty! Nieleczone zęby potrafią cały organizm zatruć.. Ale wybacz, Twoja dentystka to chyba samouk, skoro przeoczyła 10 dziur?? Chyba, że to nie są dziury, a przebarwienia do obserwacji (czyli jeszcze nie ma ubytku szkliwa, ale coś się dzieje). Niewątpliwie powinaś się tym zająć.. Idż do trzeciej i potwierdź diagnozę:-D:-D:-D:-D

No właśnie wróciłam od trzeciego specjalisty i potwierdził, że 7 dziur jak nic. Powiedział, że to nie pilne ale raczej żeby wyleczyć. Tak więc do dentysty dziś maszeruję.:szok:

reklama
ja jestem panikara okrutna, więc biegam do dentysty co 3 miesiące... ale przez pierwszy trymestr to lekarka nawet nie patrzyła w moją stronę ;-)
byłam z miesiąc temu i bez zmian. wszystko cacy. tylk owypolerowała osad (bo piję dużo herbaty).

co do znieczulenia, to są różne opinie... napewno jeśli masz brać znieczulenie, to teraz jest odpowiedni czas. poczekasz jeszcze 2-3 tygodnie i już będzie 3 trymest, więc wszelskie znieczulenia, lekarstwa i inne takie odpadają...

Mary-mary, głowa do góry:) Ja całą kanałówkę miałam robioną na żywca.. Generalnie nigdy się nie znieczulałam u mojej dentystki (pomijam mały epizod z dentystą, który nie zapytał czy chcę znieczulenie i od razu mi je wpakował)..
Laparada, nie strasz, że w 3. trym. nic nie można brać?? Dlaczego?? I pytanie czy calcium to pod lek podchodzi??

malinka... no w pierwszym i ostatnim trymestrze to trzeba uważać...
mój lekarz powiedział, że jeśli mam jakieś leczenia, to najlepiej w środkowym trymestrze...
wiadomo, lepiej unikać jednak wszystkich leków i antybiotyków w 1 i 3 trymestrze... choć ja chorowalam w maju i byłam na bioparoxie.:baffled:

Ja wszystkie zęby będę miała robione po porodzie, bo moja dentystka powiedziała, że mnie męczyć nie będzie a że to sprawy bardziej kosmetyczne to po co :-) Więc na razie się uratowałam, ale na samą myśl o wiertle mi słabo...
Tak w ogóle to śniło mi się że mi zaczęły zęby wypadać jak byłam na jakimś przyjęciu, nie wiedziałam co mam z nimi robić i chowałam je pod obrus...:dry::-D

Kurczę, ginka w drugim trymestrze stwierdziła, żeby nie ryzykować (nawet z calcium) do 6 miesiąca.. Problem jest taki, że france komary (ewentualnie meszki) jak mnie dopadną i pogryzą w jedno miejsce to puchnę od razu.. Calcium jest typowym lekiem?? To w końcu wapń tylko.

a moze można chociaż takie wapno w syropie dla dzieci brać? skoro można je podawać maluszkom już od trzeciego miesiąca życia..:happy2:

reklama
Do góry