reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Heksa bardzo się cieszę :-)
Kate super :-)
chyba jakiś szczęśliwy dzień dla majówek
My już po trzydniówce, jakby trzydniówka trwała dłużej chyba bym zwariowała, wczoraj dostała wysypkę i dzisiaj jeszcze troszkę ma. uuuufffffff

Super wieści :-)
Abryz moja kuzynka szczepiła ostatnio swoja 4 letnia córeczkę przeciwko pneumokokom i płaciła jeśli dobrze pamiętam 40 zł

A słyszałyscie o tym to odnas z forum ale inny wątek
Czesc dziewczyny, nie jestem pewna czy cos takiego juz sie tu pojawilo, staralam sie przebrnac przez wszystkie posty ale wlasnie malenstwo sie budzi i moj czas przy kompie sie konczy, skopiuje tu to, co sama wczoraj dostalam, bo zmartwilo mnie i przestraszylo. Oczywiscie od razu wywalilam ta masc. Zrobilam tez krochmal, choc nie specjalnie wierze w takie "domowe sposoby" leczenie, ale okazalo sie, ze jeden dzien i jest cudnie, skora pieknie wygojona, jak jakies czary!

"Przestrzegam Was również przed maścią Tormentiol - zawiera kwas borowy, który - jak wszystkie borany, tetraborany itd. - NIE MOŻE być stosowany u dzieci !!! Proszę, tu macie rozporządzenie Ministra Zdrowia :
Rok 2002 - Dz. U. Nr 105, poz. 934 - za

Przestrzegam Was również przed maścią Tormentiol - zawiera kwas borowy, który - jak wszystkie borany, tetraborany itd. - NIE MOŻE być stosowany u dzieci !!!
Amsterdam, New York, Oxford), gdzie można przeczytać o przenikaniu kwasu
borowego przez nieuszkodzoną skórę i błony śluzowe najmłodszych dzieci, o jego
toksyczności oraz o śmierci 23 niemowląt i dzieci w następstwie jego miejscowego
stosowania w pieluszkowym zapaleniu skóry. Jest tam także odniesienie do
źródłowego piśmiennictwa, przy czym pierwsza cytowana praca jest z 1953 r. Zatem o toksyczności tej substancji świat wie od pół wieku - i na szczęście zarówno w Polsce, jak i w Unii
Europejskiej obowiązują przepisy, na mocy których nie wolno go stosować u
dzieci do ukończenia 3 lat. W odniesieniu do Aphtinu (zakaz stosowania do 11
roku życia) obowiązują ustalenia Urzędu Rejestracji Leków, i to zaostrzenie
wynika z bardzo dużej zawartości kwasu borowego w tym produkcie leczniczym.
Prawdą jest natomiast, że bardzo wielu pediatrów o tym nie wie i przepisuje dzieciom różne leki z kwasem bornym
Ale to od Was zależy, czy ich użyjecie, podacie - czy nie.
Skoro macie już wiedzę na temat kwasu borowego - nigdy nie stosujcie go u swoich małych dzieci !
Pozdrawiam.

Super wieści :-)
Abryz moja kuzynka szczepiła ostatnio swoja 4 letnia córeczkę przeciwko pneumokokom i płaciła jeśli dobrze pamiętam 40 zł
Szczepionka dla starszych dzieci jest tansza i jest tylko jedna, a dla maluchow (chyba ponizej 1 roku) droga i trzeba kilka razy powtorzyc.

ewe, heksa, kate - super, ze dzieciaki zdrowieja!!!!!
heksa - ciekawe co piszesz! Ciekawe ile rzeczy my jeszcze nie wiemy. Zwariowac mozna, nic nie jest nieszkodliwe!!!

reklama
Qrna chata...małemu cos sie popsuła skorka na policzkach od przedwczoraj ma siakies takie zarozowione i troche suchawe i kilka krosteczek sie pojawiło:-( Nie wiem od czego ale moze przestane mu dawac jabłko na jakis czas bo ostatnio jadł z marchewka i pił soczek z jabłkiem a nie wydaje mi sie zeby to marchewka a o skazie to nawet nie chce słyszec i myslec...buuu:baffled:

Do góry