reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

Bierdronka wrzuc fote to popatrzę czy takie jak u Maryśki, nie chce cię martwić ale Marysi tak sie zaczeło to pieprzone uczulenie.
Tamarunia mi kazał zrobić w zwiazku z tym wszystkim co się z nia działo (zielone kupy, słabe przybieranie na wadze, wysypka).
Trini - przecież wynik jest w normmie????

UWAGA: Marysi zeszła wyspka, daje ma sucha skórke ale praktycznie już nie ma czerwonych plam. Najprawdopodobniej uczulała ja WODA. Odkąd zacząłam przegotowywaźc jest ZNACZNA poprawa. Wczoraj wypiłą kawę z mlekiem i nic jej nie wyszło nowego. Ale się cieszę. Moze to jednak nie skaza????

reklama
Biedronka to o czym piszesz jest identyczne jak na buźce i szyjce mojej Polci. Według mojego lekarza są to delikatne zmiany alergiczne:/ Głuszek rewelacja- może ja też wodę sprawdzę.

u nas od wczoraj temperatura 38,5 po czopkach schodzi maksymalnie do 37,00 podaję jej Eferalgan. NIe wiem czy wymienić na inne czopki bo wydaje mi się że temperatura powinna całkiem zejść. Mam pytanie czy temperatura zawsze spadała po czopkach przeciwgorączkowych (niezależnie jakich ) czy może jakieś polecacie. Pytam bo to nasza pierwsza choroba i nie wiem co robić.
Wczoraj bylismy u lekarza i narazie nie wiadomo co to... bo nic oprócz gorączki nie ma :-( Narazie mamy zbijać temp. jak jest powyzej 38 stopni/

o BIEEDNA AMELKA CZYZBY LAPALA JAKIEGOS WIRUSA???u NATKI TAK WLASNIE SIE ZACZELO,TEMPERWTURA A POTEM WYSYPKA,MAM JEDNAK NADZIEJ,ZE TO NIE TO I ZDROWK JEJ ZYCZE:-)

Ewe, może to trzydniówka. Jutro albo pojutrze może pojawić się wysypka.
Raczej nie da się zbić do 36,6. My mamy paracetamol 125. Wypróbowałam na Piotrku (kiedyś stosowałam też luminal, bo zapobiega drgawkom przy wysokich temperaturach).
Trzymam kciuki :-)

Rzeczywiście wynik jest w normie i lekarz powiedział, że ok. Zasugerowałam się wcześniejszymi wynikami dzieciaczków, które mają anemie, ale wyniki musiały być w innych jednostkach :-)
Poza tym mamy ogromny mega katarek i dzisiejsza noc była masakryczna. W dodatku pcha się drugi ząbek na dole i lekarz powiedział, że w zasadzie już jest :-) (chociaż się nie przebił)
ewe dużo zdrówka dla Amelki, niech jej szybko ta gorączka mija.
biedronka mnie też się wydaje, że to jakieś zmiany alergiczne.

ojej - ale pochorowały się maluszki :-:)-:)-(
trini, ewe, toola - zdrówka życzumy

U nas - MIrek juz ma dobrą gęstość kości - hip hip hurra :-):tak::-)

reklama
Do góry