reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
ewe...moja dostawała zawsze syropki paracetamol,znaczy panadol,a potem ibum,ale poza tym mamy pyralginę w czopkach,przepisali nam jak miała właśnie 3 dniówkę...ale abryzka moja przy 3 dniówce nie ieściła się w skali,więc gorączkę miała giogant raz z początkiem drgawek,ale zawał miałam to ja pierd...ole masakra nikomu nie życzę...sobie również...tylko pyralgina pomagała wtedy tylko,ze u ewy 2 razy orzekli 3 dniówkę,a ponoc dziecko tylko raz to moze miec...faktycznie pojawiaja się takie kropeczki na brzuszku chyba najpierw i na klacie...Ewe nie wiem jak to się robi z takimi małymi potworami,ale jak ewa ma 37 to nie daje jej nic na zbicie tylko zostawiam,bo ponoc nie powinno się,bo to jakaś tam reakcja obronna organizmu czy jakoś... trini współczuję życzymy zdróka
gosiek no to hip hip hurra!!!!!!!!!!!!
a kurde głuszek nie widac nic na zdjeciu tylko różowe policzki i ślady po komarach,ale to nie jest wysypka,znaczy nie dopatrzę sie tam niczego takiego jakichś wyprysków or coś,ale jak dotkiesz to taka szorstka jest,a jak patrzysz to hmmm..wiecie jak mlekiem się policzek usmaruje przy karmieniu i wyschnie to wiecie jak wyglada???jakby się białkiem posmarowac na buzi i porobic głupie miny to taka błyszczaca lekko powłoka połamana...kurza twarz,ale wyjaśniłam...w każdym razie coś takiego ma... a teraz najlepsze...jak ostatnio umawiałam Kinię na szczepienie nie mieli terminów i jak powiedziałam,ze dobra to zadzwonie za 2 tyg,bo next week mąż idzie na rano i nie mam jak się tam dostac to mnie zje...bała,ze nie można sobie tak szczepień przesuwac,ze tu chodzi o zdrowie dziecka... generalnie Kinia jest już 6 tyg do tyłu+4 czyli właściwie 10,dzwonie dziś,zeby ją zapisac na 2 dawkę,a pani mi mówi,ze remont mają,malowanko i nie przyjmują dzieci zdrowych,żebym zadzwoniła na koniec miesiąca to mi powie jak tam remont idzie:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

"Z tego powodu American Academy of Pediatrics wprowadziła szczepienie przeciwko Streptococcus pneumoniae do kalendarza szczepień rutynowo zalecanych każdemu zdrowemu niemowlęciu. W Polsce szczepienie przeciwko pneumokokom jest nadal na liście szczepień zalecanych jedynie w grupach podwyższonego ryzyka, jednak należy przypuszczać, że w perspektywie kilku lat znajdzie ono swoje miejsce w kalendarzu szczepień podstawowych.

Jeżeli możliwości finansowe rodziców pozwalają na zakup nowoczesnej szczepionki koniugowanej, to rutynowe szczepienie zdrowego dziecka przeciwko pneumokokom należy rozważyć już teraz. W każdej sytuacji taką decyzję musi oczywiście poprzedzać konsultacja z pediatrą, który oceni wskazania do dodatkowego szczepienia. Jak wykazały badania naukowe szczepionka przeciwko pneumokokom może być podawana u niemowląt razem ze szczepionką DTP+polio. Taki zestaw szczepionek jest skuteczny i bezpieczny. " to fragment jakiegos artykułu...nic więcej nie znalazłam,.,,

Biedronka - zrozumiałam twój barwny opis- marsysia ma takie poliki i głowe tez i rączki

QRWA ZNÓW JEJ WYSZŁO UCZULENIE (ale zjadłam pączka - a tam są jajka, wiec moja wina, moja wina moja bardzo wielka wina)

DLA wszystkich dzieciaczków dużo zdróka.

CO do temki to mrysia ma częśto 37 do 37,4 i lekarz mi powiedział ze niemowlaki maja czesto podwyzszoną temperaturę i to niejst dla nich gorączka jeszcze ani nawet stan podgorączkowy. Jak miała raz 37,5 dałam jej paracetamol w czopku

reklama
Do góry