reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

własnie zmierzyłam Amelce temp. i ma w pupie 38,5 stopni :-( zarejestrowałam się na 16,50 b o maz dopiero bedzie tak w domu, dalam czopek. Proszę powiedzcie czy to wystarczy i czy to bardzo wysoka gorączka dla takiego dziecka ? czy dzwonić na pogotowie , kurde ale spanikowalam :no:

reklama
Nie denerwuj się Ewe. Dzieci często reagują wysoką temperaturą na różne rzeczy. Amelka ma ok. 38 stopni, więc to nie jest tak bardzo dużo.

abryz moja teraz ma tendencję do częstej anginy i to też wtedy się stało w zimie. Podobno to tak się robi od suchego powietrza od kaloryferów, dlatego trzeba nawilżać pokój i często wietrzyć i nie odkręcać zbyt mocno kaloryferów. Akurat nasza Karolinka nie dusiła się aż tak żeby sinieć, ale i tak bardzo się bałam... :-(

reklama
też współczuję i życzę zdrówka...
mam inne pytanko...od jakiegoś czasu Kiniuśka ma wiecznie rumiane policzka,nie są gorące,nie jest rozpalona,nie ma temperaturki,poza tym robi się tam szorstka skórka,ale nie te jakieś porcelanowe polika czy jakoś tak,bo nie błyszczą sie...kurde,ale to wyjąsniłam...mam nadzieję,ze wiadomo o co biega...poza tym na szyjce robią jej sie takie czerwone jakieś dziwne coś,nie wiem odparzone czy jak?posmarowałam sudocremem i wysuszył,ale z drugiej strony się teraz zrobiło...was ist das?????????????????

Do góry