reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Wczoraj czytałam taką knigę o zdrowiu dzieci i tam jest napisane, że:
- przewroty z brzuszka na plecy: 3 - 6 miesiąc
- przewroty z plecków na brzuszek: 4 - 7 miesiąc,
a więc mają jeszcze czas :-)

Kate, jeszcze trochę i efekty będą :-)

No własnie...maja jeszcze czas na przewroty, salta, skoki przez kozła i te inne ;) A tak powaznie to wydaje mi sie ze serio jakas nagonka jest ostatnio, ze wg. tabelki w ksiazce dziecko musi wszystko wykonywac i nie ma mowy o zadnych wachaniach bo od razu straszą i wogole ::)

zaczyna sie tworzyc tkanka kostna
powiedział do mnie ze to nie patologia ten stan ze mam cwiczyc i do kontroli 19 pazdziernika
pytam ile razy cwiczyc a on ze to nie ma pyc opowiazek po stanie sie to nieprzyjemne dla całej rodziny to maja pyc cwiczonka w ramach zapawy

Ło rany , nie było mnie 5 dni a tu takie kłopociki :(
Kropecka, trzymam kciuki za Wiktorka.
Gosiek a jakie robisz ćwiczenia żeby obracał się na bok?. Moja od czasu do czasu obróci się z brzuszka na plecy ale naprawde sporadycznie, jak jej się zachce. Zazwyczaj jak leży na brzuszku gryzie zabawki, piąstki, mate i w nosie ma obracanie
A od wczoraj jak leży na brzuszku daje rączki i nożki do gory (robi choćby samolot) i strasznie ją to cieszy. Dzisiaj mamy lekarza i dowiem się czy to wogóle prawidlowe jest ::)
Wesolutka u nas dają skierowanie, ale jest mały paradoks bo na to USG czeka się prawie 4 miesiące :p więc zrobiliśmy prywatnie z dnia na dzień i kosztowało to 30 zł

reklama
Do góry