reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

Oj to nieciekawie sie porobiło!
Współczucia dla Mirusia i Poli! Szybko powracajcie do zdrówka:tak:
U nas Alek juz w sumie sie przyzwyczaił do tych nebulizacji z soli fizjologicznej jak ma zapalenie krtani, tylko nie moze w miejsu usiedziec wiec raczej przy bajkach robilismy a pingwinka tez mamy takiego do nawilżania powietrza i w nocy go jeszcze używamy a jak jest chory to nawet w dzień był właczony:tak: Dobrze ze wiem juz jak reagować i zapobiegać, dzięki temu nie wylądowaliśmy znowu w szpitalu.

reklama
Właśnie Angie ja tego nie wiem. Nie wiem jakie są objawy, co trzeba robić, jak zapobiegać :zawstydzona/y: Mogłabyś coś napisać dla niedoświadczonej matki?

kolejna noc do dupy. kaszlała jak szalona. Teraz spokój- od rana kaszlnęła tylko kilka razy. W nocy pewnie znowu bedzie jazda. A powiedzcie co myslicie o wyjściu na spacer krótki. Nie ma gorączki, ani kataru, u nas dzisiaj piękne słońce. Może chociaż do wózka na trochę??? Jak myslicie?

Mandarynka zapobiegać się podobno nie da tzn można tak jak przeziębieniom ale na ile to da...? Ali ma zapalenie krtani po zapaleniu gardła tzn przechodzi mu a wiadomo ze czasem nie sposób uniknąć jakiegoś wirusa. Ale wczesne zapobieganie duszności powodowanej opuchnięciu krtani i temu szczekającemu kaszlowi to podanie clemasyty i nebulizacje z soli fizjologicznej + nawilżanie powietrza.

My mamy teraz taki problem, ze Alkowi zrobiła sie taki czerwony pogrubiony jakby pasek, plama nad górną wargą...jakby czerwień warg mu sie przesunęła na góre, skóra tam jest sucha i taka sliska juz niby mu to zaleczyłam maścią witaminową ale znowu mu wylazło i nie wiem od czego to...mam wrazenie ze sie ostatnio dość intensywnie slini bo chyba mu idą te piątki ale czy to od tego nie wiem? Macie jakies pomysły co z tym?

O dzięki Głuszek za info! Mam nadzieje, ze to pomoże. A jak szybko to Marysi się zagoiło? A czy ona to miała raz czy jej to nawracało?

nawracało niestety :baffled: nie pamiętam jak szybko się zagoiło ale ja na poczatku samorowałam sterydem bo myślalm ze to alergiczne i tylko to pogorszyło sprawe, jak dała mi tą maśc to już szybko zlazlo, zreszta ja ja teraz czesto stosuje na rózne przeypoadloścu bo jest świetna

Witajcie! U nas w domu szpital:
Julka - zapalenie oskrzeli
mąż - grypa
ja - jeszcze nie wiem co bo mnie pomału zbiera a na dodatek przyszła @ :crazy::angry::crazy:

reklama
Do góry