reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

chmm nie chce cię straszyć nie potrzebnie ale wiesz co, mi się osobiscie nie podoba że ona tyle pije i nie ma apetytu jeśli mam być szczera. A robiłaś jej badania?
Jeszcze do tego te zmiany skórne.... Mi pierwsze co isę nasunęło na myśl t ocukrzyca dziecięca. Oczywiście podkreślam nie chce absolutnie cię straszyć anie stawiac broń cie panie diagnozy lekarskiej ale chmmm jak dla mnie to te 3 objawy moga na to wskazywac. Moze zrób jej badanie cukru na wszelki wypadek?nie wiem czy krzywą tez robia u takich dzieci.

Zreszta poczytaj sobie:

Artyku

reklama
czasem lepiej postraszyc:)
wiesz nie pomyslalam o tym , a wiem ze u nas w rodzinie cukrzyca jest....
nastraszyc nie nastraszylas ale dziekuje bo dobrze mi poradzilas i pojde z nia na badania.choc nie znosze tych lekarzy tu.
choc widzisz wtedy potrafila jakos nie pic caly dzien i jesc tez nie:(

plamy na skorze od kiedy mniej je juz nie ma.ma tylko taka ciagle przesuszona czasem jakby chropowata , napewno wiesz co mam na mysli. tu lekarki o to pytala i czy to smarowac...ale wiesz pow ze nie....tyle tylko ze jak pisalam...tu sie o cos uprosic....i wszystko chca leczyc woda...powaga:(

aha a co myslicie o dawaniu pasty dla doroslych? u nas tak trzeba...tzn jest takie zalecenie....dlatego ze woda nie jest tu wogole fluoryzowana....

LILITH czytałam ale ja nie wiem o co chodzi w chodzeni w butach na odwyrtke. My ortopede mamy za ok3m-ce jak nie bedzie poprawy.Poza tym nie wiem jakie schorzenie ma malutka u mnie idą kolanka i kostki do srodka sie wykrzywiaja a co do wit D3 to odpisałam.
Ferula ja nigdy nie miałam problemów z podawaniem Natalce leków i ten syropek podaje jej normalnie nałyzce stołowej(ma ona pojemnośc ok 2,5ml) wiec jedna łyzka rano druga wieczorem i podana jest u nas odpowiednia ilosc. I odkąd jestesmy na Rutinacei Natalka nie choruje i nie przeziębia sie.

lewy but zakladasz na prawa noge a na prawa noge but z lewej nogi.JUDYTA JAK MIALA JAKIES 14 MIESIECY ZACZELA MI PODCZAS biegu potykac sie o lewa noge, jakby ciagla ja za soba.potem jak sie przyjzalam to sie okazalo ze ona od strony palcow ustawia stopki do srodka.nie pamietam jak to sie nazywa dlatego tlumacze.z tym odrazu lekarz skierowal nas do chirurga ortopedy.kazala zamieniac buty i plajstrowac palceostatnie z przed ostatnimi bo weszly jej jakby pod stopki.nie pomoglo nic i jak tu przylecielismy to lekarka po sprawdzeniu momentalnie dala skierowanie i uprzedzila ze najprawdopodobniej beda wlasnie buty korekcyjne.
d3 tu nie podaja ...a wydaje mi sie ze lepiej gdyby dostawala tym bardziej ze nie pija mleka.

aha...wybacz musialam nie doczytac.
a co myslicie o tej pascie?
Zymafluor kiedys tez dostawala ale go bardzo latwo przedawkowac i wkoncu zrezygnowalam.

u nas Natalka jest na paście dla dzieci od 2-6lat i narazie pasty dla dorsłych jej nie daje bo ona lubi polykać ta piane.A jednak w tych pastach dla doroslych są mocniejsze i maja wiecej tych dodatków poprostu jestem spokojniejsza jak Natalka połknie paste dla dzieci niz jakby miała poykac ta dla dorosłych.

Lilith, Judytka zapycha żołądek piciem i dlatego nie je. Rób jej zamiast całej butelki np. 1/3. Ja też nie jem śniadań i obiadów, a w pracy piję non stop (jeden kubek się kończy, wstawiam wodę na następny) i też nie mam ochoty na jedzenie.

Piszą, że w miesiącach jesienno - zimowych witaminę D3 powinno się podawać do 18 r.ż.

reklama
ja też używam pasty dla dzieci - colgate smiles - dlatego że nie do końca umie pluć, chociaż próbuje, a akurat ta pasta jest miętowa, nie jakaś tam słodka żeby ją chciała jeść, tylko jak "prawdziwa" pasta :tak:

Do góry