reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Dziewczyny a bedziecie szczepily dzieci na pneunokoki???? Jak bylam z mlodym do szczepienia to pani doktor nas poinformowala ze mozna pytalam jej czy to warto i w ogole ale powiedziala ze jak chce kurde zla bylam ze nie chciala powiedziec pewnie nie chcialo sie jej za duzo gadac:no:
Jak juz gdzies na ten temat pisalyscie to napiszcie gdzie to poczytam niestety nie jestem na biezaco z netem:-(
Zdrowka dla wszystkich dzieciakow:-)

reklama
Byłam wczoraj z kacperkiem u lekarza z powodu utrzymującej się od wtorku temperatury dwie nocki miał 39,00 stopni. Zauważyłam także u niego sine górne dziąsła więc czwórki w natarciu. Lekarka powiedziała ze ma lekko zaczerwinione gardło i ta temperatura to jakiś wirus + zęby. Anytbiotyku nie dala tylko kazala dawać 2 razy dziennie po 5 ml Ibufenu. Ale od wczoraj rana Kacper nie ma juz temperatury nawet ma niską dziś rano 35,4 stopni i teraz nie wiem czy dawać ten Ibufen, on jakiś taki wilgotny się wydaje i poci się może to od tego leku czy co ? Humor ma dobry nie kaszle i nie ma kataru. Co wogóle robić z tak niska temperaturą ? Kurde jak nie urok to sraczka:-:)dry:

Dużo zdrówka dla Wiktorka i sił dla mamy :-)

Anzk ja bym juz nie dawała ibufenu, a niska temp. pewnie z osłabienia, troszkę dojdzie do siebie to sie unormuje :tak:

Anzk nie dawaj juz ibufenu- to jest przeciwgoraczkowe, a Kacperek już nie ma gorączki. Jak mu nie dasz kolejnej dawki- może temperatura podskoczy, z resztą rano zawsze mamy niższą tem. , a wieczorem wyższą i to jest normalne.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź - też tak myślałam. Zmyliło mnie to że lekarka kazała dawać ten Ibufen 2 x dziennie pomyślałam że to może na to zaczerwienione gardło czy jak ?
No ale i tak juz mu rano nie dałam , on napewno jest osłabiony po tej 39 stopniowej gorączce, ale mam nadzieję że mu się ta temperaturka unormuje !

reklama
Dziewczyny, ale Ibufen nie jest tylko na obniżenie gorączki. Ma działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe pewnie dlatego lekarka kazała tak dawać żeby Kacperka nie bolało te gardło i ząbki i aby zalczyć ten lekki stan zapalny. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli Kaceperek ma obniżoną trochę temperaturę to jest osłabiony, ale jak dostanie Ibufen to przecież ta temp. nie spadnie mu bardziej.

Do góry