reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

kasiunka to biedna Polunia :-:)-(Oby jej szybko przeszło. Cholerne wirusy :wściekła/y:Nam akurat Nifuroksazyd bardzo pomógł i Karolinie kiedyś i Ani ostatnio, ale to pewnie na każde dziecko inaczej działa...
maxin podejrzewam, że czujesz się bezradnie :-(Współczuję Ci szczerze... sama nie wiem co może oznaczać taka utrzymująca się gorączka... :confused: Ale wydaje mi się, że przy zapaleniu uszek czy zatok to gorączka byłaby wyższa... No sama nie wiem co ci doradzić...

reklama
a czy ktoras wie jak zatoki sie objawiaja????
on czasmi przy zasypianiu tak ciezko oddycha,a nie ma zatkanego noska,ani kataru,ale jak oddycha to tak charczy

chyba musze znalesc polskiego pediatre,tutejszym lekarza niewiem,a tak sie boje aby nie przerodzilo sie to w cos gorszego.........

przeciez jak dziecko ma garoczke tak dlugo to powinni ja zbadac,moze krew pobrac i zobaczyc co jest,z tym moczem to tak ciezko,ale dzis bede probowac,hmm tylko chyba najlepije mocz dac do badania z rana nie???

Maxin niestety o zatokach nic nie wiem. Też widzę, że nie macie ciekawie z tą służbą zdrowia:baffled::wściekła/y:

No a u nas nic nowego- do tamtych leków dała jeszcze Smecte- jedną saszetkę dziennie. Żadnych innych objawów nie ma, na wadze nie spadła, nie jest odwodniona- Mam czekać do środy i znowu na kontrolę. Mnie martwi ta gorączka....
aha ...Ma troszeczkę zaczerwienione gardło,ale chyba ją nie boli, bo mleko przełyka normalnie- bez płaczu- innych posiłków niż mleko nadal nie toleruje!:no:

Maxin, dzieci łapią za uszka, jak je bolą lub swędzą. Przy bolącym gardełku uszka na pewno swędzą, więc się łapie.
Gdyby ją bolały, nie mogłabyś jej tam dotknąć :happy:

DZIEKI
SPRAWA CHYBA SIE WYJAZILAM BO DZIS ZOBACZYLAM ZABKI GORNE 4 I TO CHYBA PRZYCZYNA BYLO:confused:
BARDZO DLUGO WYCHODZA NIEDZIWIE SIE BO TO DUZE ZEBY

Kasiunka gdzieś czytałam że robicie w mieszkaniu remont, jeżeli malowaliście farbą ściany to może Pola ma reakcję alergiczną na nią. Mój szwagier ma po farbie objawy zatrucia pokarmowego a tak naprawdę to alergia.

Wiesz co malowaliśmy, ale dwa tygodnie temu- my w tym czasie byłyśmy u moich rodziców. Jutro mamy malować drugi raz...
Kurczę nie wiedziałam, że tak może być- u nas nic nie czuć farbą:confused:

Oj nieciekawie Kasiunka:-( Zdrowka dla Poluni!

Moj wczoraj mial taka jazde ze juz myslelismy ze bedziemy o 23.30 jechac do szpitala z nim. Od 22 próbowal zasnac i sie przewalal az wkoncu zaczal tak wyc ze wogole nie moglismy go uspokoic w zaden sposób. Wpierw myslalam ze to zeby i nawet czopek mu dalam ale mial twardy brzuch i baki puszaczal ale od rana nie zrobil kupy a on robi kilka dziennie. No i potem dopiero jak wypil strasznie duzo wody jakos sie ululal kolo 24 a rano zrobil mega twarde i ciemne kupsko:confused: Podejzewam ze to od makaronu ryzowego ktory mu dalam do zupy bo chociaz ryz je i wsio Ok to to go tak widocznie zaparlo:eek::baffled:

reklama
Kasiunka co z Polą - napisz bo nie wiem jak wyglada sytuacja teraz???

maxin - dobrze ze to zęby, uff, pewnieci ulżyło - acha takie małe dzieci nie mają jeszcze zatok, one się dopiero wykształcają u nich wiec u naszych mauchów nie mogą być chore zatoki bo ich jeszcze nie ma :-) (oczywiscie mówię o tych zatokach przynosowych, bo co do innych to nie wiem ale akurat te wiem ze dopiero po 5 roku życia się wytwarzają)

Angie po pierwsze reklama. Chcą, żebyś kupiła tą szczepionkę. A po drugie są różne szczepy posocznicy i pewnie przed jednymi chroni ten HIB, a przed drugimi ta na meningokoki :confused::eek:

mandarynka nie mogą być rózne szczepy posocznicy bo sepsa to nie wirur czy bakteria tylko to jest reakcja organizmu na jakiegoś "obcego" (pasożyta, bakterię, wirusa, grzyba itd.) Tak naprawde u jednego człowieka pneumokoki wywołają sepsę a u drugiego nie..... wiem ze np. większosć dorosych ludzi jest nosicielielem bakterii HIB i nic ona u nich nie wywołuje. Własnie dlatego zaszczepiłam Marysię na HIB bo waidomo ze dziecko jest bardziej narażone a skoro tyle ludzi ją ma. A meningo i pemokoki wcale tak często nie wystepują w przyrodzie. Acha i HIB od 2008 roku ma być refundowane - a jesli ktoś nma 3 lub 4 dzieck to HIB był do tej pry bezpłatnie a teraz będzie dla wszystkich

GENRALNIE TERAZ NAJWAZNIESZE:

marysia ma katar już drugi tydzień. nie ma żednych innych objawó (czasem w nocy zakaszle ale pewnie flegma jes spływa). Gluty ją przezroczyste i mleczne, bardzo gęste i ciągliwe (sorki za opis). Kurde co to może być? Mam isc do lekarza? je normalnie, śpi normalnie, nie płacze, jest pogodna, wiadomo trochę jej ten katar przeszkadza do to zawsze dyskomfort. teraz katar jest jakby minimalnie mniejszy (daję Euforbium, Sterimar, przed spanie Otrivin - ale to jak juz jest b. dużo glutów, maś majerankowa pod nosek, i Oilbas olejek na mokry recznik do pokoju). kurde czy to moga być pyłki?? (ale nie nasila się na polu), moze to od klimy w aucie?? (w aucie tez sie nie nasila), reakcja alergiczna zamiast wyspki, uczulenie na kusz? roztocza? kurna - bo przecież to nie infekcja.
Co prawda musze dodać że ja byłąm dosc chora ostatnio (katar + kaszel+zapalenie nerwu twarzowego) - teraz dalej mam katar (okropny, gęsty z zatok) - ale też bezgorączkowo wszysko i z dobrym samopoczuciem. Moze to jakis wirus i ja zaraziła. Rozmawiałam z koleżankami w pracy i dwoje dzieci tez ma już jakis dłuższy czas katary... I jedna z nich też miała taką infekcę kataralną....
Jak długo mam czekać zanim pójde do lekarza? Już iść? HELP

Do góry