reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Oj biedne dzieciaczki:-( Zdrówka |ycze!!
A moj maBy znowu ma jakies dziwne akcje ostatnio po spacerze wyBazmu takie krostki- babelki na nosku i policzku pod okiem nie iwm od czego czy to od sBonca moze bo sie troche opalil na buzce przez nieuwage tesciowej i meza:zawstydzona/y: czy to jaka[ alergia znowu i na co ...moze na pylki jakies? Pozatym dzis zrobil jakie[ piekce kupy w tym 2 rzadkie az ma odpazon pupe i placze przy wycieraniu tylka:-( Jutro ide do lekarza z nim bo i tak musze zapisac go na szczepionke i poprosic o recepte na D3 wiec sie poradze...

reklama
Witajcie! Mam do was pytanie a szczególnie do mam których pociechy maja uczulenia.
Mój Marcin od dłuższego czasu ma uczulenie (zaczerwiennie, taka jakby kaszka) na plecach pod karkiem i to mu sie przenosi na całe plecki. Pokazywałam to lekarzowi jeden kazał smarowac latikortem i to pomagało a drugi nie pozwolił latikotrtem bo to syf tylko alantalem. Ale to mu nie schodzi. Martwie sie lekarz kazał sie tym nie przejmowac ale on ma to coraz brzydsze. Nie wiem czy to z jedzenia??? Pomyślalam ze odstawie mu masło i białko. Może to to. Albo może wróce do słoików i zobacze czy mu to schodzi jak zejdzie to zaczne dawac znowu nasze jedzenie i zobacze po czym to sie dzieje. Ale jak to nie z jedzenia???
poradzcie cos:-(

moze nowy proszek moze nowy produkt.nie zawsze alergia wychodzi od razu jak dziecko zje cos nowego.ja bym odstawila mleko cytrusy maslo ---mozesz kupic dla dzieci ze skaza np flore.-taka specjalna.
kup parafine ciekla i w tym go myj i pozniej ewentualnie jeszcze te zmienione miejsca natlusc.sprobuj pierw takimi normalnymi rzeczami.

Ja zapisalam malego dzis na to szczepienie w 13 miesiacu zycia na 20 czerwca a w srode mam przyjsc na mierzenie, wazenie i porade...Moj ma tylko obiawy skórne na policzkach i to przechodzce i pojaiwajace sie. dzis juz lepiej wyglada...Tylek ma nadal troche czerwony ale juz schodzi. Moze to po takim deserku co mu dalam chyba w piatek i potem zobaczylam ze zawieral sok pomaraDczowy, z winogron i cytrynowy a tego mu nie daje...wiec trzeba zawsze patrzec tez na sklad bo niby napisane na sloiczku z przodu jablka z bananem i jogurtem a w skladzie te dodatki...Zawsze czytam sklad ale zazwyczaj na zupach i obiadkach a na deserku jakos przegapilam:zawstydzona/y: Chociaz i tak nie wiadomo czy to po tym bylo:confused:

Aha zapomnialam zapytac was czy jeszcze podajecie wit D3? Bo mi dzis pediatra powiedziala ze mam juz nie dawac D3 tylko 6 kropel dziennie cebionu multi albo czegos takiego:confused: No wiec dalam ten cebion juz dzis zamiast D3 ale sie tak zastanawiam czy znowu nie dostane ochrzanu od neurologa jak pojdziemy jakos po roczku, ze nie daje mu wit D3:baffled:

reklama
angie mi przy ewie babka powiedziała,że w zasadzie teraz to zalecenia są takie,żeby podawać d3 do 18 roku żyia, zresztą Abryz tez kiedyś o tym pisala,ja podają wciąż 2 krople d3 i do tego 5 multiwitaminy,ale moja jeszcze ma ciemiączko,ale skoro pediatra powiedział,żebyś odstawiła to chyba wie co mówi:)

Do góry