reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
to tak zeby mnie zle nie zrozumiec

w pewien sposób wam zazdroszcze moje zycie sie kopie na okrągło chciała bym cos wiecej skonczyc studia ale nie opłaca mi sie ruszac na nie jakby miała byc druga dzidzia poza tym jak mam miec druga dzidzie jak powiedziec mozna ze nie mam męza który oczywiscie istnieje....../poje....ne to zycie tak wiele bym chciała tak nie wiele moge a jeszcze wiecej mnie ogranicza...............

Lilith dzięki za informacje. Kupie ta parafine a mam go myc tylko w niej bo od niedawna używam płynu do kapieli czy moze tylko te miejsca zaczerwienione? A ta flora to masło specjalne dla dzieci???

Co do witaminy D3 to ja pytałam pediatre i kazala dawac nawet do 2 roku zycia 2 krople i 5 cebiotynu (nie wiem czy dobrze napisalam ale wiecie o co chodzi). Młody ma jeszcze ciemiączko wiec pewnie dlatego.

Do szczepienia idziemy 12 czerwca.

No my też D3 do drugiego roku, dajemy dwie krople, Kacper też ma jeszcze spre ciemiączko tak gdzieś 3x3. Lekarz powiedział że taki jego urok ( cokoliwek to znaczy ) i żeby sie nie przjmować.
No zobaczymy:confused:

Moja też ma jeszcze duże ciemiączko i na razie daje D3 ale cholera zapominam często.
Cebionu nie daję- tylko jak jakaś infekcja.

Biedronka no właśnie widzisz nie wiem dlatego z tym żłobkiem.
Co do szczepień to u mnie żadnego wpisu o tej odrze i czymś tam nie ma. Może dlatego, że ja mam te 6 w 1????:confused: Szczepienie to właśnie mamy 30. maja i wtedy też na pneumokoki szczepię Preventarem (kurna tylko, że to 310 zł kosztuje:baffled:)

6w1?a co to za szczepionka????my mamy 5w1 plus osobno wzwb,ale ta szczpionka odra świnka różyczka nie słyszałam,żeby była w innej formie...znaczy skojarzona z czymś jeszcze,a szczepisz POlę na ospę albo wzwA???

wróciłam od lekarza D3 jak nie ma słonka dawać 1 krople, przez lato jak rączki i nóżki odsłonięte nie dawać koło września dawać 1 krople ciemiączko zarośniete czy coś tam po prostu książkowe:-)

to mozesz uzyc plynu leczniczego do kapieli a ta parafina nasmarowac.ja tam smaruje jak leci czyli cala i w dodatku ja w tym kapie- tak najlatwiej bo ladnie sie cale wsmaruje i juz.
tak ta niebieska flora to alergolog radzila dla dzieci ze skaza a nie zwykle bo nie mozna,

biedronka właśnie nic nie wiem o tej odrze, różyczce, bo mi nic lekarka nie mówiła cholera. Teraz to juz nie wiem.
Mam na pewno 6 w 1 , bo nazywa się INFANRIX HEXA.

reklama
to jak to jeste w pl kazdy dostaje rozne szczepienia???
Chyba powinny byc wszystkie jednakowo szczepione,hmm chyba nieruzumiem czegosc,a juz w supelnosci szczepionki,ktore sa platne:szok:
Kuzynka Natki szczepienia miala wlasnie platne bo niby lepsze szczepionki,dla mnie to paranoja,jak mozna ,bo zaplacicsz, to co dostaniesz lepsza,a ci co nie to gorsza,nie kumam tego,moze ktos mi wyjasni:baffled:

Do góry