reklama
Co jak jęczmien, ale pod powieką a nie na jej brzegu.a+t sorry ze pytam moze powinnam to wiedzoec ale...co to jest ta gradowka??
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
A+t mi to mam zawsze mówiła, żeby pocierać złotem (np. obrączką) nie wiem dlaczego, ale mi to zawsze faktycznie pomagało - po 1, max. 2 dniach pękał i po kłopocie.
czarownica
Fanka BB :)
a+t ja tez zawsze mamy obraczka sobie tarlam!! szybko znikalo!!!
Dziewczyny, ale gradówka jest w środku, pod powieką (to nie jest na wierzchu tak jak jęczmień) więc nie da się tam złota wepchnąć- hihihi:-):-):-)
I wyleczenie tego chyba niestety nie jest takie proste!!!:-(
I wyleczenie tego chyba niestety nie jest takie proste!!!:-(
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Wiem Kasiuńka. I też tak kiedyś miałam, a mimo to złoto pomogło - pocierałam powiekę z góry ;-):-)
Hej !!! A ja znowu nie mam czasu na bb ??? Amelka chora :-( :-( :-( i to jej pierwsze choróbsko. Najgorszy jest katar, leje jej się i leje !!!! Przez to nie może oddychać podczas snu i budzi się po kilka razy w nocy. Lekarka przepisała jej NASIVIN ale jej nie pomaga !!!! Wiem że już pisałyście, ale bardzo proszę o nazwę tych kropli co się kropi na poduszkę itp. chyba kiedyś pisala o tym Biedronka i Abryzka. Bardzo proszę o pomoc bo się chyba zajadę. Całuski ...
abryz
MAJOWA MAMA'06
Ewe, gdy dziecko ma katar:
1. Sól fizjologiczna lub woda morska do nosa;
2. Olejki eteryczne np olbas 2 krople na poduszkę lub na chusteczkę nad łóżkiem;
3. Maść majerankowa pod nos;
4. Krople do nosa Otrivin 0,05 oxalin 0,01, nasivin 0,01 dla najmniejszych i Nasivin 0,025 oxalin 0,025 pow 1 roku życia;
5. Pod łóżeczko lub materacyk encyklopedia, żeby główka była wyżej.
Stosowanie kropli do nosa - ich najistotniejszą wadą jast możliwość wystąpienia polekowego obrzęku śluzówki - dlatego powinny być używane góra 3xdz. przez 5 dni.
Trzymam kciuki za Amelkę :-)
1. Sól fizjologiczna lub woda morska do nosa;
2. Olejki eteryczne np olbas 2 krople na poduszkę lub na chusteczkę nad łóżkiem;
3. Maść majerankowa pod nos;
4. Krople do nosa Otrivin 0,05 oxalin 0,01, nasivin 0,01 dla najmniejszych i Nasivin 0,025 oxalin 0,025 pow 1 roku życia;
5. Pod łóżeczko lub materacyk encyklopedia, żeby główka była wyżej.
Stosowanie kropli do nosa - ich najistotniejszą wadą jast możliwość wystąpienia polekowego obrzęku śluzówki - dlatego powinny być używane góra 3xdz. przez 5 dni.
Trzymam kciuki za Amelkę :-)
reklama
Oleńka, całkowicie rozumiem twoje rozgoryczenie. Ja po przejściach z lekarzami zupełnie im nie ufam. Zresztą to chyba bo mnie widać. Chodzę tam tylko w ostateczności a i tak w większość ich diagnoz nie wierzę. Oby Szymusiowi zabieg nie był potrzebny.
a+t+ z gradówką czy bez Alusia i tak jest śliczna. Buziaczki od Wiktorka.
Co do przeziębienia to ja nic nie napiszę bo właściwie to Wiktor jeszcze nie był przeziębiony. No może raz ale bardzo dawno temu i nie pamietam co się stosuje.
a+t+ z gradówką czy bez Alusia i tak jest śliczna. Buziaczki od Wiktorka.
Co do przeziębienia to ja nic nie napiszę bo właściwie to Wiktor jeszcze nie był przeziębiony. No może raz ale bardzo dawno temu i nie pamietam co się stosuje.
Podziel się: