reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Oleńko - łoł matko - straszne :-( - nie dość, ze lekarze debile to jeszcze ten zabieg - współczuję tobie - tyle się nacierpiałaś :-(

reklama
A+t mi to mam zawsze mówiła, żeby pocierać złotem (np. obrączką) nie wiem dlaczego, ale mi to zawsze faktycznie pomagało - po 1, max. 2 dniach pękał i po kłopocie.

Dziewczyny, ale gradówka jest w środku, pod powieką (to nie jest na wierzchu tak jak jęczmień) więc nie da się tam złota wepchnąć- hihihi:-):-):-)
I wyleczenie tego chyba niestety nie jest takie proste!!!:-(

no u nas tez cos dziwnego dzis Judycie wylazlo....ma w kaciku wewnetrznym takie czerwone....nie wiem co to bo nie napuchniete ani nic.nigdy jeszcze tak nie miala:(

Hej !!! A ja znowu nie mam czasu na bb ??? Amelka chora :-( :-( :-( i to jej pierwsze choróbsko. Najgorszy jest katar, leje jej się i leje !!!! Przez to nie może oddychać podczas snu i budzi się po kilka razy w nocy. Lekarka przepisała jej NASIVIN ale jej nie pomaga !!!! Wiem że już pisałyście, ale bardzo proszę o nazwę tych kropli co się kropi na poduszkę itp. chyba kiedyś pisala o tym Biedronka i Abryzka. Bardzo proszę o pomoc bo się chyba zajadę. Całuski ...

Ewe, gdy dziecko ma katar:
1. Sól fizjologiczna lub woda morska do nosa;
2. Olejki eteryczne np olbas 2 krople na poduszkę lub na chusteczkę nad łóżkiem;
3. Maść majerankowa pod nos;
4. Krople do nosa Otrivin 0,05 oxalin 0,01, nasivin 0,01 dla najmniejszych i Nasivin 0,025 oxalin 0,025 pow 1 roku życia;
5. Pod łóżeczko lub materacyk encyklopedia, żeby główka była wyżej.
Stosowanie kropli do nosa - ich najistotniejszą wadą jast możliwość wystąpienia polekowego obrzęku śluzówki - dlatego powinny być używane góra 3xdz. przez 5 dni.

Trzymam kciuki za Amelkę :-)

reklama
Oleńka, całkowicie rozumiem twoje rozgoryczenie. Ja po przejściach z lekarzami zupełnie im nie ufam. Zresztą to chyba bo mnie widać. Chodzę tam tylko w ostateczności a i tak w większość ich diagnoz nie wierzę. Oby Szymusiowi zabieg nie był potrzebny.

a+t+ z gradówką czy bez Alusia i tak jest śliczna. Buziaczki od Wiktorka.

Co do przeziębienia to ja nic nie napiszę bo właściwie to Wiktor jeszcze nie był przeziębiony. No może raz ale bardzo dawno temu i nie pamietam co się stosuje.

Do góry