reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Mi lekarka mówiła, że jak jest ładnie, można wychodzić.

Kropecka, mój Piotrek kiedyś miał eurespal, ale słabo na niego działał (teraz proszę o inne leki). Po nim może dziecko nie mieć apetytu, być senne. Któraś z majówek wcześniej pisała, że podaje, ale nie wiem która :-)

reklama
toola - mi lekarka mówi, ze jak nie ma goraczki i wichury - to można chodzić na spacerki i można kąpać
kropecka - no to nieciekawie x wamia - a ten antybiotyk co bierze Wiktorek nie pomoże mu??? - ja miałam w domu ten lek - kiedyś na Anie dostałąm - ale nie brała - już nie wiem dlaczego - nie pamiętam - oststnio go wywaliłam , bo stracił ważność. Ale nie mozesz się sugerowaćopiniami osób postronnych - na każdego lek inaczej działa. Jednak czy dasz czy nie jest to tylko twoja decyzja. Jak masz wątpiliwości pogadaj z innym lekarzem ( lub z tym samym - chociaż ten sam lekarz może bronić swojego stanowiska, zeby nie podważać swojego autorytetu) - powiedz mu to co przeczytałaś na forum i przypomnij, ze mały miał problemy z serduszkiem i poproś o coś innego.

wiesz, taka wyprawa do lekarza jest dosc meczaca, wiec nie bede szla jeszcze raz (w poneidzialek tez bylam). antybiotyku nie bierze juz od srody bo byl bezsensu przepisany

Hmm... my tez bylismy tylko raz na usg bioderek i było ok i nie pieluchowalismy. Ale musze i tak sie zapytac czy nie przydałaby sie jakas kontrola po takim czasie.

Olus tez dostaje Eurespal. Oprocz tego wapno, nasivin kropelki, tantum verde, cebion, i masc pulmex baby...duzo tego jest.... ale juz mu troszke lepiej... katarek przechodzi ale dzis mial goraczke 38,6... ale po czopku spadla

Ania jeszcze trochę ma katarek, ale nie taki bardzo mocny. Nie przeszkadza jej w spaniu i stosuję tylko otrivin. Oczywiście wychodzimy na dwór, bo jak nie ma gorączki to można wychodzić bez problemu na spacery.

agusia już smarujesz pulmexem???
moja też sra jak najęta of course każda kupa kończy się obsraniem po pachy:)
aha...eurespal ewa dostawała i jak dla mnie do kitu,bo nie wiem po kiego wała jej dawałam jak w ogóle efektów nie było...ale zadnych skutków ubocznych tez nie:)a co do bioderek to z ewą byliśmy tylko raz,a z Kiniuśka jak miała 4 miechy byliśmy 2 raz,bo tak nam kazali na pierwszym badaniu i nie kazali szeroko pieluchowac,,,ewy też nie

reklama
Dzięki dziewczyny! Chba będę ją jeszcze pieluchować przez jakiś czas, ale tylko na noc.
Czy któraś z was chodzi z maluszkiem na jakąś rehabilitację, czy ćwiczenia i mogła by o to zapytać - tzn. czy poleca pieluchowanie czy nie?
Dziękuję jeszcze raz!

Wszystkim chorym dzieciaczkom życzymy duuuużo zdrówka!

Do góry