reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
angie to super, że tak ładnie Ci śpi. To czego nie zje w ciągu dnia to nadrabia wieczorkiem pewnie. Moja tez miała takie dni, że wypijała po 60ml lub 70ml i dalej nie chciała. Nie zasypiała, ale wierciła się tak jakby była najedzona i też po 3h leciałam z pełną butelkę, bo myślę, że głodna a ta znowu trochę i reszta do wylania :-( Na szczęście jej to teraz przeszło i raczej wszystko wypija...
No i katarek nam się kończy :-)

ZDiewczyny - tego watku nie dam rady przeczytać bo strasznie dużo stron tu naprodukowąłyscie. Normalnie szok!!! Chyba z 50.... moze kiedyś jak będe mieć wiecej czas (za 10 lat hehe)
Napisze wam tylk oco jets u nas bo jets niefajnie
Wiec przed wyjazdem do Rabki Marysie wysypało - nic jej nie pomagało tylko było coraz gorzej, zmieniłam proszek i kosmetyki - nic to nie dało - wróciłysmy do Krakowa - zaczeła srać na zielono ( tak co piątą kupę) ze sluzem- pediatra (prywatny) stwierdził skaze i kazął mi odstawic wszystko co uczula - odstawiłam - dostała steryd, Fenistil, wapno - w dwa dni jej zeszło wszystko - uciesyłam sie że wiem przynajmniej co ja uczula - ale zaczęła mi srać na zielono - wszytskie kupy i ze śluzem i wodniste były i pojawiła się krew. Dostała Nifuroksazyd i Trilac - i lekarz kazął odstawić tamte leki - bo podobno nie wolno naraz. Po odstawieniu wsypka wylazła znowu . Kupy przesta ly być ziolene po tygoniu wiec odstawiłam Nifuriksazyd i powróciłam do porzedniego zestawu leków. I co ??? ***** !!!! NIC!!! dalej okropna wysypka, swędzoące plamy, świecące policklzi, zaczerwienienia w zgęciach. Kupy są żółe ale bardzo luźne - taka prawie woda leci.
A najgorsze jest to ze przez 3 tygodsnie mała przytyłamtylko 200 gram (byłam z nią w przychodni bo mój prytwatny peditra wyjechał - wraca za tydzień) Oczywiscie baba w przychodni zbagatelizowała tak mały przyrost masay ciała. Czekam aż te mój wrć wróci bo jestem cała w nerwach. Acha i ma dosć małe cimiąckzo i barzdzo twardą czache - wiec już bardzo ograniczyłam D3 (choc i tak dawałam bardzo mało......).
No wiec jak same widzicie u nas nieciakawie.......
A najgorsze to że dalej nie wiem co ją uczula...... BIdulka płącze przez sen, dodtakowo idą jej zeby....Budzi sie w nocy lkika razy, w czasie dzinnych drzemek tez sie budzi (jak ją wezmę na rączki pohusiam to ise uspokaja i dalej usypia).....
Dobrze ze mogłam sie wam wyzalic to moze mi któraś dorafdzi co mam robic i czy faktycznie tak niski przyrost wagi jest dopuszczalny (w necie znlałam ze aboslutne minimu to 400 gram na miesiac)

głuszku trudno mi coś doradzić ale coś widze że mała chyba z tymi kupami traci wagę :((.
czy ona się nie odwadnia?dajesz jej czesto cyca?

w dizeń co dwie godziny, w nocy co 3 i czasmi z jedną maxymalną przerwą 4 lub 4,5 godiznną. NIe ma zapadniętego ciemiączka, nie ma suchych, zpadnieteych oczu, a łzy. Jest co prawda dosć blada,. W poniedziałek jej idę zorbić morfologie. A moze mój pokarm jest mało kaloryczny przez ta dietę????

O mamo Głuszku współczuje b twojej malutkiej i Tobie. Trzymajcie sie jakos. Duzo zdrowka zycze...niestety nie potrafie nic poradzic bo sie nie znam...moze tylko to ze nie wydaje mi sie zeby to było takie straszne z tą waga skoro nie ma objawow odwodnienia. Jak sie to wszystko uspokoi to napewno nadrobi...a moze to ząbkowanie?? czytałam ze mogą byc biegunki przy tym...

nie wiem sama...
Kate mała nie bierze Vigantolu tylko jakoś tak inaczej to się nazywa - i dajke jej tego bardzo mało co 3,4 dzień a teraz jej chyba w ogóle przestanę dawac skoro jej to cimiaczko zarasta.
Angie dzięki za wsparcie

reklama
gluszek, mojemu tez za szybko zarasta :( tez prawie odstawilam witamine D3, bo duzo przebywamy na spacerach na sloncu. a do kiedy chcesz karmic mala piersia?

Do góry