reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Biedactwa...wszystkim chorym dzieciaczkom zycze duzo, duzoooo zdrowka !!

My jeszcze zadnego chorobska, odpukac nie przechodzilismy ale Alek ma dosc trudną osobowosc...pewnie po mamusi...nerwusek, wiec i tak daje mi w kosc dosc czesto...jakby jeszcze zaczął chorowac to bym chyba padła :p

reklama
A no po roznych rzeczach, ogolnie jest b. wrazliwy i jak mu sie cos nie podoba to od razu to demonstruje b. głosnym krzykiem. Zreszta nie tylko ja to zauwazyłam ze on jest taki nerwusek, bo i lekarki i ostatnio tez ten lekarz, ktory mu Usg robił stwierdził, ze nic nie widzi nieprawidłowego w brzuszku a te jego akcje przy jedzeniu to mogą byc tez zwiazane z nerwowoscia i poradził zeby wspomniec o tym jak bedziemy u neurologa. Generalnie troche sie tym martwie bo ja sie leczyłam na nerwice i ogolnie tez do wrazliwcow raczej naleze a nie chciałabym zeby Alus miał z tym problemy...tylko nie wiem jak mozna postepowac zeby temu zapobiec...staram sie ale wiecie...jak dziecko ma jakies predyspozycje wrodzone to trudno z tym walczyc.

Julinex Poproś Panią Pediatrę O Inny Specyfik Zelaza...moja Ewula Brala Hemofer Przez Chyba 3 Albo 6 Miesiecy,a Potem Powiedzialam,zeby Mi Ju Tego Nie Przepisywała To Olśniło Ją,że Jest Taki Syropek,znaczy żelazo W Syropku,a Nie W Kropelkach,chcialam Go Tez Dlatego,ze Ponoc Nie Brudzi Ząbków,a Ewa Już Miała Wtedy Ząbki...bardzo Jej Smakował W Przeciwieństwie Do Hemoferu Tylko,ze Ewa Miała Po Nim Sraczkę:(ale Znam Inne Matki,które Stosowaly U Swoich Dzieci I Było Git...takze Polecam Zapytaj O To...
Kropecka Ja Teraz Mam Saszetki Lactoral Czy Jakoś Te Bakterie,ewa Uwielbiala Zawsze Te W Kapsulkach Lacidofil Czy Jakoś,a Ja Nie Znosiłam Jej Dawac Lakcydu,bo Wypluwała Wszystko I Kapiasto Się To Wykapywało Z Tego Szklanego Czegoś:)

a ja chociaż sie uspokoiłam bo pani doktor powiedziała ze płucka i gardziołko czyste a kaszel jest spowodowany przez katarek.
kupiłam Nasivin soft i mały lepiej oddycha
tak więc we wtorek na szczepionko :)

Dziewczyny mam pytanie o bioderka. Gdy byłam pierwszy raz na USG bioderek to Ania dostała lewe biodro typ 1b, a prawe 2a. Kazała szeroko pieluchować i przyjść do kontroli za 4 tygodnie. Przy drugiej wizycie lewe boderko już 1a, ale prawe nadal 2b. Znowu kazał pieluchować i za 4 tyg. do kontroli. Tym razem poprosiłam, żeby mi pokazał jak dokładnie pieluchować. Okazało się, że wcześniej źle to robiłam. Dzisiaj byłam po raz trzeci na kontroli i na szczęście tym razem na oba bioderka 1a, więc wszystko dobrze i nie wymaga kontroli.
Zapytałam czy muszę jeszcze szeroko pieluchować, a on na to, że tak bo szerokie pieluchowanie to nie jest leczenie, ale profilaktyka i kazała pieluchować do 8-9 miesiąca.
Mija koleżanka, która ma córeczkę urodzoną 25 maja powiedziała mi, że chodzi na fizjoterapię, bo podobno jej córeczka słabo podnosiła główkę. I tam terapeutka powiedziała, żeby absolutnie nie pieluchować bo to opóźnia rozwój ruchowy maluszka (dziecko ma uniesioną pupkę, gdy leży).
I coś w tym jest. Ostatnio martwiłam się, że Ania nie obraca się na boczki tak jak wasze dzieciaczki, a gdy zostawiłam ją na chwilę z gołą pupcią i poszłam po pampersa to ona zaraz się obróciła na boczek!
Więc kogo słuchać? Czy wy szeroko pielu****ecie swoje dzieciaczki????
Przepraszam, że się tak rozpisałam. :zawstydzona/y:

agusia - współczuje :-:)-:)-(
mandarunka - ja juz nie - pieluchowałam tylko w nocy przez 2 miesiace

a mój od miesiaca robi po 6 kupek dziennie - odbija sobie ten czas co robił jeedna kupke na 4-5 dni. Teraz właśnie juz robi 3.:baffled:

mandarynka ja nie pieluchowałam wcale. Ania miała tylko raz USG bioderek i wszystko było ok.
gosiek moja też ostatnio zaczęła więcej robić kupek. Tak od 3-4 dziennie :-) no i wreszcie trochę więcej je.

sluchajcie, maluy chyba zalapal przeziebienie ode mnie, w nocy mial zatkany nosek i troche pokasluje. bylismy u lekarza, powiedziala ze to w sumie nic takiego ale przepisala nam Eurespal. poszukalam nieco informacji na temat tego leku w necie i jestem przerazona

Forum Ginekologiczne - Eurespal - SKUTKI UBOCZNE

boje sie podac go malemu. czy ktoras z was dawala to ?

reklama
moja kochana Murzałeczka obudziła się dzisiaj z katarkiem :sick:
teraz nie wiem czy mogę iść z nią na spacer czy to już wyklucza wychodzenie z domu, jedni mówią że jak nie ma gorączki to można wyjść, a inni że absolutnie nie, co Wy o tym myślicie?

Mandarynka mi lekarka powiedziała żeby jak najczęściej kłaść na brzuszek, bo wtedy też nóżki się układają odpowiednio jak przy pieluchowaniu a od razu się ćwiczy wszystko inne, więc jak nie chcesz pieluchować to możesz w zamian kłaść często na brzuszek, tylko nóżki muszą być na żabkę a nie wyprostowane, ja pieluchowałam 2 miesiące

Do góry