reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

Hi hi hi :)

Mój mężuś na początku twierdził, że mu obojętne, co sie urodzi. Jak okazało się, że będzie panienka. to przeraził się. Mówił, że nie umie "obsługiwać" dziewczynek, że będzie się ją wstydził kąpać ("przecież ona będzie wtedy GOŁA!!!"), że będzie sie bał, że ktoś jej zrobi krzywdę i że zabije każdego chłopaka, którego przyprowadzi do domu. No i oczywiście najważniejsze: "Jak to zrobić, żeby Ola nie stała się dyskotekowym bezguściem noszącym różowe ceratkowe krótkie spódniczki z wystającymi z nich stringami, obleśne przyciasne koszulki z wystającym stanikiem i do tego białe kozaki, koniecznie z łańcuszkami i ćwiekami w kwiatki??" Takie to dylematy miała moja gorsza połowa :) A to przytoczyłam tylko kilka :) Generalnie zrywałam boki ze śmiechu i do tej pory nie potrafię sie nie uśmiechnąć, jak sobie przypomnę :) A najbardziej mnie ubawiło z tą kąpielą :)

Teraz juz oswoił sie z tą myślą i mam wrażenie, że gdyby teraz urodził się jednak synek, to byłby rozczarowany. W końcu nie bez powodu wybiera z szafki "dziewczyńskie" ciuszki małej Oli, kładzie sobie na klatce i głaszcze, głaszcze, głaszcze... :) A wiecie, jak uroczo wtedy wygląda? Tym bardziej, że mój mąż jest raczej kawał chłopa i to z tych kanciastych i poruszających się z typowo "męską gracją" ;)

reklama
Mój mężuś cały czas twierdzi,że jest mu wszystko jedno czy będzie syn czy córcia,oby było zdrowe.Ale ostatnio stwierdził,że fajnie by to wyglądało jakby on,chłop ważący 125 kg i mający ponad 190 cm nosił na brzuszku w nosidelku taką maleńką dziewczynkę w różowej sukienusi ;D

Aniasorsha, dokladnie rozumiem dylemat twojego meza co do rozowych ceratek ;)
ja tez jak widze czesc mlodziezy belgijskiej to mi szczeka opada i nie wiem co gorsze......brudne spodnie z krokiem przy kolanach, burza dreadow i opary marychy, czy dwa opakowania zelu na wlosach ;)

a moj mezus jak go wczesniej pytalam toprzyznal ze chyba wolalby chlopca bo to jakos tak naturalnie przychodzi. z drugiej strony wydawalo mu sie, ze gdyby to byla dziewczynka to byloby cos bardziej specjalnego bo wtedy nie bardzo wiedzialby czego oczekiwac a na chlopaka chcac nie chcac przniesie swoje wizje i oczekiwania, no i co to bedzie jak maly bedzie zupelnie nimi nie zainteresowany?
Obawy wiec sa i beda i zobaczymy jak sie to w rzeczywistosci potoczy.
A ja chyba jedynie bym chciala by chlopak mial wlasny wyrazny charakter i nie wyrosl na mamisynka. I chyba te dredy i spodnie wiszace w kroku tolerowalabym barzdiej niz zel na wlosach i adidasy... Tak mi sie na razie przynajmniej wydaje ;)

Nemezis - gratuluje coreczki!!!!!!

Moj maz te mowi ze chce syna, ale imie wymyslil dla dziewczynki, dla chlopca nic mu do glowy nie przychodzi.
I tez sie zamartwia wychowaniem malenstwa, i co bedzie jak zobaczymy ze dziecko np. cpa...
Jej mowie Wam!Oj Ci faceci. Chca synow a pozniej poza corciami swiata nie widza.
Ja tez jestem coreczka tatusia a brat synus mamusi:) :) :)

JA juz moze za dwa tygodnie poznam plec 23 lutego idziemy na USG.

A swoja droga cos z tymi imionami jest bo my dla dziewczynki tez mielismy a dla chlopaka ani rusz. No i bedzie porzadne glowkowanie zwlaszcza, ze ze wzgledu na meza i nazwisko chcielismy dla chlopca cos z obszaru francuskojezycznego wiec wybor nielatwy.

Jeśli coś z obszaru francuskojęzycznego,to pięknie brzmi imię Xavier,może trochę przereklamowane przez Michala Wiśniewskiego i Mandarynę ale mi się bardzo podoba.

reklama
Nemezis gratuluje coreczki my tez wlasnie wrocilismy z usg i juz na 100% bedzie chlopak KACPEREK zdrowy i sliczny przeslal mamusi calusa tak mi sie wydawalo jak go zobaczylam ale mam zla nowine dzisiaj wyszlo ze maluszek z usg ma sie urodzic 1 lipca ale nie uciekam od was bo sie wszystko moze zmienic zostaja z wami tyle czasu mialam 27 czerwiec lub 29 czerwiec a dzisiaj inna data zobaczymy kiedy bedzie chcialo wyjsc na swiat buziaki gorace

Do góry