reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

maaaja gratulacje wiem ze kacperek to sliczne imie a dokladnie ma byc kacper filip ale jak by sie okazalo ze to jednak dziewczynka tez bysmy mieli problem z imieniem ja ide na wizyte do lekarza we srode i sie zobaczy czy nie nastapi zmiana płci :laugh: :laugh: to sie wszystko okaze pozdrowienia

reklama
A więc już po remisie ;D. Dzisiaj byłam na USG w szpitalu i pan doktor nawet mnie nie zapytał czy chcę znać płeć dziecka tylko zawołał ... "Ale siusiak!!!!!!!"
Jestem zawiedziona i zła >:D >:D >:D >:D bo tak chciałam mieć niespodziankę i usłyszeć tę wiadomość dopiero na porodówce i jak sobie pomyślę że Klamka się nie może doczekać żeby wiedzieć, a ja nie chciałam i mam to aż mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.  Myślałam , że w dzisiejszych czasach takie zachowanie lekarzy się nie zdarza. A mogłam iść prywatnie to mnie podkusiło. ..... Rozpisałam sie ale jeszcze mnie trzęsie na takie zachowanie i brak taktu.  A tak wogóle to dzidzia zdrowa, waga 430 g termin porodu identyczny jak z daty OM czyli 17.06.06, łożysko na przedniej ścianie, a dzidzia w położeniu miednicowym ale podobno może jeszcze się wiele razy przekręcić. Martwi mnie tylko to że jak zapytałam czy można określić czy np. z pępowiną wszystko ok, czy np nie ma wezełków itp to powiedział mi że pępowiny wcale nie widać  

Calo - gratuluje synka. :) :) :) :) :)
I przykro ze nie bedziesz miec niespodzianki...
Ja tez juz bym bardzo chiala znac plec a tu trezba czekac i nie wiadomo czy cos bedzie widac...
Calo o co chodzi z ta pepowina???

sumka, ale dolina!
moja mama tez nigdy nie chciala wiedziec i raz sie wymsklo, bo jej lekarz pokazal wynik badania genetycznego i bylo na nim napisane:
PLEC ZENSKA
a moja mama:
NIEEEEE!ja nie chcialam wiedziec!
ale bylo juz za pozno hehe, tym sposobem wszyscy wiedzieli, ze moja siostra bedzie dziewczynka, ale przy pozostalej trojce(!)udalo sie wytrwac do konca :D
nie martw sie, widac siusiak twojego malucha musial niezle wrazenie zrobic na doktorze ;)

No to sie posypalo... ;D Gratulacje dziewczyny!!!
A swoja droga Sumko naprawde mialas pecha bo na ogol trzeba sie dopytywac by uzyskac informacje a tu ci ni z gruszki ni z pietruszki lekarz sam wypaplal. Zawsze troche  na abarot...

Sumka !! a może ten siusiak to ta ukryta pępowina ;)
U nas lekarz jak zaczynal robić usg to spytał czy chcemy znać płeć, my że tak, to on jeszcze nawet dopytał czy na pewno...a jak dziś śmiałam wątpić czy to już tak na pewno nam powiedział ostatnio i Karolek nie zmieni się w Karolinke to się obruszył bardzo że Karolek to Karolek i tyle...zobaczymy - mam nadzieje że jego pewność siebie jest uzasadniona :)

No to nieźle :)- tyle wiadomości z rana :)- ale mi sie micha cieszy (szczególnie, że ostatnio wiele stresów przeżywam- szkoda gadac..)
No więc- Maju - GRATULUJĘ CÓRECZKI!!
Sumko - Tobie - synusia :)- GRATULUJĘ:):)!!

Podobną sytuację miała moje kolezanka. Bardzo z meżem chcieli mieć niespodziankę..i byli u "mojego" gin..a ten zaczął podczas badania sugerowac, ze to chlopiec..a oni- proszę nie mówić plci..my nie chcemy znać..:), więc nie powiedział..ale i tak domyślali się..:)

Pędzę aktualizować listę..wczoraj juz wieczorkiem nie weszłam tu- swietowaliśmy z tatusiem- moje imieninki:)_ Dostałam od tatusia Klaudysi bukiet kwiatów .. a Klaudysia, by nie była zazdrosna :)- małego porcelanowego słonika ;)- ma nam przyniesć szczescie ..na pewno pojedzie z nami na porodówkę :)

Sumko - gratulacje!!

A Tobie, Rusałko, wszystkiego najlepszego z okazji imienin!! Żeby spełniły Ci sie wszystkie marzenia a Klaudyś dostarczała tylko samych radości!! Gorące całusy imieninowe przesyła cioci też Oleńka :)

reklama
ach rzeczywiscie bylo wczoraj Dorotki!
Rusaleczko, wszystkiego najlepszego :D
ja dostalam na imieninki truskawki od meza :D

Do góry