reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

reklama
zapomniałam dodać, ze Pani lekarz- była troszeczke poddenerwowana, bo moje Dziecko bardzo się wierciłao- zaslanialo rączkami, nózkami..machalo:):) a przez to utrudnialo wykonanie pomiarow :D ;D i dobrze Klaudyś:)- a co!? niech nie mysli, ze bedzie na rodzicow krzyczała- śmiać mi sie chaiło, jak lekarka to powiedziala, bo wyobrazilam sobie, jak moja Mala wymachujac tak rączkami i nózkami( faktycznie wiercipasek straszny:):)- mówi- "a masz.., a masz..TY wredna babo, niech Cie dostane, jak tylko wyjde z brzuszka mamusi:):)"

aa i ułożona jest miednicowo- i nisko stad taki ucisk na pęcherz i te koopniaki w dolnej częsci :)- ale powiedziala, ze do porodu Mała jeszcze kilka razy sie przekreci :)- bo faktycznie, ostatnio była ulożona glowką do dolu:):)

Rusałko ale fajnie to wszystko opisałaś:)))) ;D :D :laugh: ;) Uśmiałam sie ze hej!!!! A gonić tych lekarzy!!!! Ważne żeby dzieciaczki zdrowe były:))))) Wiadomo, że dużo sympatyczniejsza jest wizyta u miłego lekarza ale szzerze mówiąc to jak pózniej patrze na zdjęcie USG mojego Słoneczka to mam w d..ie lekarza, który to zdjęcie robił ;D ;D Dziewuchy nie damy się!!! Głowa do góry!!!!!! :D :D :D

no to super, ze z mala wszystko dobrze i wciaz jest dziewczynka :D
a glupimy niemilymi ludzmi sie nie przejmuj!
ja dzisiaj dzwonilam do ambasady grzecznie spytac czy maz moze zaniesc akt urodzenia beze mnie(bo trzeba jechac do brukseli) a pani od razu na mnie (za przeproszeniem) z ryjem, ze jak bedziemy sie starac o paszport to i tak bede musiala przyjechac wiec ona nie wie o co mi chodzi.......potem jeszcze mi sie dostalo jak spytalam czy na zgloszenie dziecka mam 2 tygodnie, uslyszalam, ze:
"ja nie wiem skad ma pani takie info, moze w belgii tak jest ale nie u nas"
hmmmm.....z tego co wiem w Polsce tez tak jest, ale nie wnikam
kiedy spytalam czy nie ma ograniczen czasowych, uslyszalam, ze wszystko trzeba zalatwiac na bierzaco i nie mozna tak sobie czekac.....

ciekawostka na koniec: po pewnym czasie zadzwonilam drugi raz i odebral mlody pan, ktory nie mial zadnych problemow zeby byc uprzejmym

ogolnie raczki opadaja jak sie slyszy zachowanie niektorych bab.....nie wiedziec czemu to one lubia utrudniac
moze nam zazdroszcza :p

Agusia - przykro mi ze cie ten cham tak potraktowal, normalnie rece opadaja, tyle sie przeciez naczekala...Nie martw sie, olej gbura!!
Rusalko - T tez trafilas na babsztyla potwora - ale najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i sie wiercial przy badaniu zeby pokazac pani doktor co o niej mysle!!!Dobre!!!

Ja mam zle doswiadczenia z ginekologami babkami, raz jak poszlam do jednej to tak mi z calej sily wepchnela wziernik, ze myslam ze ja kopne,
zero delikatnosci..ja tez odnosze wrazenie ze takie jedze nam zadroszca..wszystkiego!i ze sa jakies niedowartosciowane i sie na calym swiecie za to wyzywaja.ajjj

A ja nie mialam USG dzisiaj dopiero przy nastepnej wizycie - 23 lutego - jej jak dlugo!!Bede odliczac dni!!!!!I zakupy poczekaja i sie zaczna tak jak planowalam wczesniej czyli w marcu.:)

faktycznie - to teraz tak sobie przemyslalam..ja natknęłam się na tyyyle niemiłych kobiet - ginów, urzędasów...no nie- trzeba ich unkoać- Klaudys- masz byc inna- milutka, słodziutka i pomocna! ::) ::) (oczywiscie bez przesady - bez społecznikarstwa :laugh:

Cieszę się Rusałko, że Klaudyś pozostała dziewczynką :) Ola tez sie cieszy, że koleżanka ptaszka nie pokazała :) I gartujuje pomyślnych wieści!!!

Tak sobie myślę, że w zasadzie na razie nam wszystkim dobrze idą te nasze ciąże. Może to jakiś nasz zaklęty krąg serdeczności tak działa? :) Cokolwiek by to nie było - NIECH TRWA!!! Będziemy miały gromadę zrowych, wesołych czerwcowych dzieciaków :) A może za jakiś czas zoragnizujemy dla nich i oczywiście dla nas czerwcową kolonie :) :) :)

reklama
dziewczynki dzisiaj bylam na usg i lekarz powiedzial mi ze na 65% bedzie kacper wiec rusalko mozesz mnie nareszcie wpisac ciesze sie ogromnie ciesze wszystko jest wporzadku bez zadnych wad az brak mi slow jak to pisze

Do góry