reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

Kurde co z tymi lekarzami????? Czemu oni tak bardzo nie lubią jak sie o płeć pyta???????? Ja już dwa razy opieprz dostałam i teraz ide do Garwolińskiego i MUSI powiedzieć:))))))) Jak mnie opieprzy to ja jego opieprze i pójde gdzieindziej.... I czuj się tu kobieto bezpiecznie u lekarza:)))))) Gratuluje DonKaczko córci:))))

reklama
Nie przejmujcie sie - szukajcie aż znajdziecie własciwego gina- nie ma co się denerwować(aczykolwiek w takiej syt sama nieźle byłabym - delikatnie mówiąć- wkurzona).
DonKaczko - GRATULUJĘ CÓRECZKI:) - pędzę ją wpisać na liste:)

AniuS-gratulacje zdrowej coreczki!!!!Fajnie ze taki z niej rozrabiaka - lubie takie dzieci z blyskiem w oku:)))
DonKaczka - gratulacje coreczki!!!

Ja moze sie dowiem jutro, nie wiem czy na pewne bede miala USG polowkowe-zobaczymy, dam znac wieczorem.

Rusalko tez sie odezwij po badaniu:)))

Dziękuję, Dziewczyny, za wszystkie miłe słowa i gratulacje!! Cieszę się, że mam w Was oparcie i zapewniam, że z mojej strony możecie liczyć na to samo!

Ja jeszcze kilka godzinek..aaaaa- spać nie mogłam i snily mi sie zwierzatka :D :D :D :D- slowo!! domek na wsi, cieplutko już, wózek z dzieckiem w opddali- i pełno zwierzat przychodzacych pod ten wyśniony dom:):)..m.in. do wózka zaglądał bociek :laugh: osiołek skubal trawe i mnie zaczepial, był takze jakiś duży, rudy pies..a i jakies większe dzieci (4-5l), które opowiadaly mi dlaczego zwierzęta tu przychodzą..ale nie pamietam co mówily :-[ no i budziłam sie co jakiś czas, a jak zasypiałam sen trwal ::).. Ogóle taki fajowy byl ten sen- sielankowy :) i obudziłam sie w super humorku:):)

witam dziewczynki bylam wczoraj u lekarza bo bylam zapisana na usg przez poradnie genetyczna do szpitala na czerniakowskiej pojechalam na 10 siedzialam 3 godziny i dowiedzialam sie ze mi lekarz nie zrobi usg bo on we srody robi tylko badania prenatalne zdziwil sie tylko co ja od niego chce i po co tak naprawde przyszlam zaczol sie denerwowac na mnie czemu ja tu przyszlam zaczelam mu tlumaczyc ze to nie sie zapisywalam tylko mnie zapisali w genetyce poczulam sie tal olana bo on powiedzial ze juz jest po godzinach pracy i mnie dzisiaj nie przyjmie po trzech godzinach siedzenia w poczekalni powiedzial ze moge przyjsc w piatek na 9 i wtedy on mi moze zrobic usg moze pojde bo nie wiem czy zdaze pozniej do lekarza na wolska zwiazku z toksoplazmoza lekarze sa okropni

Brak słów na takiego chama!! Gdzie się tacy uchowali?? To oburzające!! Że tak się może zachowywać wykształcony, inetligentny człowiek - i to w stosunku do kobiety w ciąży!! Nie rozumiem...

Agusia olać chama i nie denerwuj się, zawsze można zrobić prywatnie ;) A co do lekarzy z państwowej służby zdrowia to czasem brak słów, traktują pacjentów jak intruzów. Nie zawsze oczywiście i nie chcę nikogo urazić.. Ale cała ta otoczka, zapisy, czekanie na wizytę po parę godzin....koszmar. A cały czas z naszych wynagrodzeń odprowadzamy składkę na zus.

No to tyle trochę mi ulżyło!

DonKaczka gratuluje coruni :)

I zarazem przykro mi ze Ciebie i Agusie24 w taki spsob potraktowali lekarze, wiem jak to jest bo sama to przeszlam w grudniu. Ja chodze na takie usg prywatnie gdzie Pan dr najpierw kazal nam opowiedziec o sobie i ciazy a dopiero potem robi badania. Jest bardzo mily i rzeczowy, ale oczywiscie prywatny.

reklama
Agusia-olać olać i olac- nie denerwować się!! ale powiem Wam , zę..hmm:) własnie wróciliśmy od lekarki..(mój gin mnie do niej wysłal, bo ona ma super dobry sprzęt itd..- to tzn badanie prenatalne, ultrasonograficzne- usg płodu..niestety lekarka zaniechala nagrań na kasetę VHS..niech spada..od stycznia tego nie praktykuje i byla do tego niemiła jak się o to zapytaliśmy
Powiedziała, ze jak Państwo tylko po to przyszli, to ona z miłą chęcią takim pacjętom mówi - do widzenia!- rozumiecie??? a my, ze tylko sie grzecznie spytalismy- maz zafurczał, a ona- nie bede dyskutowała! - kopara w dól- Zlagodziliśmy sytuację.., ale ta jeszcze..żebym zsunęła spodnie jeszcze nizej..bo co ja jej brzuch tak wysoko odslaniam..i śliczną klamerke na poaz wystawiam :laugh: - no beszczelna! - brak słów- Mąz sie gotował:):)- a ja tylko dawałam znaki, by był cicho :p..potem poszlo jak z płatka..i nawet próbowala póxniej byc dla nas miła( suczka!)- jej jak ja takich pewnych siebie, zadufanych w sobie ludzi ..............aaaaaaaaaaaaa......nie nawidzę!
No, ale ostrzegali mnie inni, ze jest strasznie niemila, wredna...ale ponoć bardzo dobrze wykonuje badania i szczególowo.., więc zamilkłam - Dzidzius był dla nas najwazniejszy:)...i tak - co najwazniejsze - Dzidzius zdrowiutki, ma sliczne ustka, nózki, rączki, serduszko (biło miarowo z częstotliwoscia 168/min) nereczki, płucka, watrobę, zoładek i pęcherz moczowy- zdrowiutki i na swoim miejscu:) a płec płodu: ZENSKA!!!!!!!!!!!!!!! - KLAUDYŚ TO KLAUDYŚ:):):)

Do góry