reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

mazia o jesuuu...to faktycznie...a w okolicy nie bylo innego szpitala? moze lekarzy podac do sadu zawsze... :((((
...czyli tak na dobra sprawe wcale nie koniecznie moze sie okazac, ze to przez pneumokoki czy meningokoki....
...ehhhh mam nadzieje, ze jednak wszystko sie dobrze skonczy :( biedny maluch....takim lekarzom to naprawde....lomot spuscic i nic wiecej....nie zbadaja..tylko zeby jak najszybciej skonczyc a pozniej niczemu winne dziecko cierpi :(

reklama
A ja sie chciałam pochwalić ,ze znalazlam cudowną Panią ginekolog u siebie w osrodku 5 min spacerkiem.W koncu jestem zadowolona z wizyt.Niestety teraz idzie na operacje.I bedzie przyjmować dopiero od stycznia.Ale na pewno bede do niej chodzić.Bylam juz u niej na 2 wizytach i jest mega zadowolona.A wygląda jak kloszard gdy ją pierwszy raz zobaczyłam chcicałam uciekać:D:D

mazia heheh no ale grunt, ze jestes zadowolona :) ja na szczescie tez znalazlam fajna pania ginekolog..niestety zwolnila sie z przychodni blisko mnie i musze jezdzic do niej na 'druga' strone miasta :(
a jak w ogole przyszly tatus? glaszcze po brzuchu? imiona ustalone?

Ano przyszły tatuś chce serduszko uslyszeć przykładając ucho do brzucha hahaha.W ogole jest bardzo zaangażowany.Ostatnio kupiliśmyy 2 sweterki dla naszego dzidzia.W lumpeksie za 3.5.Ale są bardzo dobrej jakości więc nie ma co wybrzydzać.Przy tym stoisku z dzieciecym ubrankami staliśmy chyba godzine.A On taki dumny ,że znalazł taki piekny sweterek.Co do imion to jestem zdecydowana na 99% na Kaline jesli bedzie dziewczynka z chłopcem mam wiekszy problem żadne mi sie szczegolnie nie podoba,moze Piotruś,Maciuś,Remek.Nie wiemy sami.Aha za jakies 3 tygodnie ide na usg 3d i wtedy poznamy płeć!!!!!!!!! juz sie doczekac nie mogę!

mazia to super :) ja bylam w 21 tyg na 3d ale Łucja plecami sie odwrocila i nic nie bylo widac :D...pozniej bylam na zwyklym w 24 i tez plecami byla i znow nici...dopier przy ostatnim sie pokazala...heheh ale ja wiedzialam, ze bedzie dziewczynka :)
to zycze ci zeby sie tatusiowi pozniej nie odmienilo ;) bo naprawde, angazuje sie bardzoooo :) a jak rodzice? pewnie tez nie moga sie doczekac :)

Ciężka sprawa, nie wiem co Ci może być ... Może to faktycznie ciąża?
Widzisz ja też zawsze miałam nieregularne cykle, przed antykoncepcją i po antykopncepcji. Czasami tak bywa, że organizm nagle stwierdza, że czas, w którym powinna nastąpić owulacja jest złym czasem i przesuwa soobie ją na troche później przez co nasze cykle się nieco wydłużają :)
Obecnie w którym jesteś dc? Z tego co pomiętam w piątek masz dostać @ więc spokojnie możesz robić jutro test :) Wszystko się wyjaśni.

Twój TŻ co na to? :)
No ale ja mam regularne cykle :D Co do dnia, jak bym była szczegółowa to kto wie, może i co do godziny :p No i może masz racje że mój organizm mógł by sobie sam przesunąć cykl, ale raczej nie w tym miesiącu bo wiem kiedy miałam owulacje i wypadła wtedy kiedy miała wypaść. Cykle mam 28dniowe, a dziś mam 27 dc. No i nie panikuje ja..ani tez nie chce robić jutro testu. To troche bez sensu. A jak dostane @ wieczorem to po co mam marnować test? Jak mi sie @ spóźni to okej wtedy zrobie.
MADZIA powiem Ci ,ze miesiąc przed zajsciem w ciąze.MIałam straszne bóle piersi od dnia owulacji,ja musiałam brać tabletki!! i okłady sobie robić,biust urósł mi o rozmiar!A w ciązy nie byłam.Co do mdłośći to też takie miałam ale wtdy kiedy w ciazy nie byłam.Reasumując nie zamartwiaj sie rób test jutro z rana bo to może być ciąża a nie musi.Teraz kiedy jestem w ciązy nie mam żadnych jej objawów prócz braku @ i apetetytu.
nie no bez przesady piersi az tak zebym musiala robic oklady czy brac prochy, mnie nie bolą. Zwyczajnie mam wrazliwe i wieksze - to na pewno. Te mdłosci to tez tak...podchodze do tego z przymrozeniem oka. Zero stresu, zero paniki, ja tylko sobie analizuje czasem fakty i o.

KInga ja nie widzę takiej opcji.Niech no tylko obroci sie plecami to się obraże;-);-).Ja sama nie wiem co " to" będzie.Na zmaine sni mi się ,ze bedzie to dziewczynka pozniej chlopczyk.A nawet raz mi sie snilo,ze bedzie chlopczyk i dziewczynka:-):-)

Co do rodziców to moja mama szalej ma normalnie syndrom wicia gniazda,nawet mi juz tetrowe piluchy przyniosla.W ogole znalezlizmy na strychu ciuszki dla dziecko.Po mojej siostrze trzeba bedzie je uprac i bede jak znalazł.Ciuszków juz mam masę.Jeszcze bede musiała pare tych mniejszych kupic bo mam takie na wieksze dziecko.

Mazia!! strasznie się cieszę,że do nas napisałaś:)!!! super,że u Was wszystko dobrze!! Bardzo się cieszę:p pisałaś coś o zdjęciach z wesela, ale to chyba nie do mnie miało być:p u mnie nawet na zaręczyny się nie zapowiada:D a co dopiero na ślub i wesele:p
Przykro mi z powodu dzieciątka Twojej koleżanki...;/ mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze!!

Kinga:D a jak tam postępy Łucji?:D gada już coś?:D:D

Patrycja!! czekamy na więcej szczegółów!!!

ja właśnie wróciłam z siłowni:p idę się kąpać i do nauki:)

Patrycja zle nas zrozumialas mam nadzieje ze sie nie obrazilas po prostu sama napisalas ze zaraz w poniedzialek dasz znac i myslalysmy ze tak bedzie a tu tyle czasu cisza:(

Anulka nadzerka to nie koniec swiata tez mialam i mialam mrozona i juz wszystko ok takze nie zamartwiaj sie tym

Mazia witaj ciesze sie ze wrocilas do nas i ze u was wszystko wporzadku i ze przygotowania ida pelna para a co to dziecka kolezanki to jest straszne dlaczego takie malenstwa musza tak cierpiec mam nadzieje ze jednak wyzdrowieje pisz czasem jak zdrowie tej malej i mam nadzieje ze bedziesz juz czesciej:)

Madzia juz do jutra nie daleko ja tez chyba jutro powinnam miec:p

Kinga a juz samopoczucie lepiej?

reklama
Maziu u mnie wszystko w porządku, na stażu też się nieco poprawiło. Nie jestem traktowana jak powietrze co mnie cieszy ale nadal nie mam swojego miejsca co mnie bardzo irytuje.
Kinga nie szukam pracy na razie. Przeglądałam różne oferty i niestety jak jest robota to dla ludzi z wyższym wykształceniem. Poza tym jak chcesz dostać prace musisz mieć znajomości. Mam nadzieje jednak, że coś się zmieni ... Nie wiem co będzie jak staż mi się już skończy ... Nie wiem co zrobie. Nie chce na razie o tym mysleć bo płakać mi się chce. Skupiłam się teraz na stażu a co będzie dalej to sie okaże :)

Madzia źle tam napisałam, miało być, że mam REGULARNE @ a nie NIEREGULARNE :) Popiepszyło mi się coś :) Radziłabym Ci w sumie poczekać do poniedziałku z testem o ile @ sie nie pojawi, wtedy wynik będzie jak najbardziej wiarygodny o ile myślisz o sikańcu.

Witaj Kobietko :) Pozwolisz, że zapytam po ile macie lat? :)
Fajnie, że jesteście juz małżeństwem i zaraz będziecie starać sie o dzidzia ;D Zazdroszcze :p Ale tak pozytywnie żeby nie było :*

Maziu uwielbiam czytać Twoje posty - emanuje z nich tyle szczęścia, radości :) Uwielbiam patrzeć też na Twój suwaczek - Słoneczko Nasze rośnie jak na drożdżach ;D

Dobra kończe me pisanie. Zaraz wybywam do mojego Złotka ;))

Mam nadzieje, że jak wróce bede miała co czytać ;D

Ps. Mogłaby mi któraś wysłać prywatną wiadomość z danymi Niuni? Chciałabym ją znaleźć na NK żeby podziwiać Jej córę ;D

Do góry