reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

reklama
Dziewczyny właśnie przeczytałam 10 ostatnio pisanych stron i trochę mi się zrobiło przykro i smutno:(:( dlaczego uważacie, że pisałam bo Was wtedy potrzebowałam?? za taką mnie uważacie??:( naprawdę nie miałam czasu:( wczoraj dodałam fotki z kompa mojego szwagra ponieważ swojego jeszcze nie miałam a nie chciałam od niego wchodzić na BB bo nie chciałam by wszyscy czytali to co piszę i by on widział i wchodził sobie na nasze forum. Dlatego:( a dzisiaj mam już swojego kompa i od razu do Was napisałam:(:( Cornelka, Shira dlaczego tak o mnie pomyślałyście:(

Patrycja:) to nie tak,że one źle o Tobie myślały czy pisały!! pomyśl chwilkę:) czekałyśmy prawie miesiąc na wieści od Ciebie:) a nie było odzewu:) jak Ty byś to odebrała?:) bo ja odbierałam to tak,że już o nas zapomniałaś...i nikt nie mówił tutaj o jakimś wykorzystywaniu i porzuceniu, chyba,że ja źle czytam:) a skoro pisałyśmy o Tobie to wynika tylko z tego jasno,że nie mogłyśmy się doczekać wieści od Ciebie:) a jak Ci się mieszka bez rodziców?:D fajnie co nie?:p wynajmujecie mieszkanko? czy u Twojego MĘŻA mieszkasz?:D

Ostatnia edycja:
Stęskniłam się za Tobą droga Patrycjo i stąd te posty ... Na prawde myslałam, że już się nie odezwiesz i nic na to nie poradze :( Ale jesteś w końcu i baaardzo się z tego ciesze kochana ;*
Nawet nie wiesz jak bardzo bardzo :)) Super, że ślub się udał, ale napisz coś więcej, jak Wam teraz jest i w ogóle bo dla Was małżeństwo to duża nowość, dobrze myśle? :)

Madzia ... Mierzenie temperatury w środku cyklu na prawde nic nie da. Nie wiesz jaką masz optymalną temperaturę, bo nigdy jej nie mierzyłaś. Żeby cokolwiek z niej wyczytać trzeba mierzyć tempke, obserwować swoje ciało przez kilka miesięcy a może nawet kilkanaście. Bywa tak, że jedne kobiety po owu aż do @ mają tylko np 36.6, 36.7, 36.8 stopni. Inne mają 37 i ponad 37. Jednym spada dzień przez @, drugim w dniu @, trzecim dzień po @, czwartym 2 dni po @. Twoje mierzenie teraz może okazać się niepotrzebnym stresem, przez co okres może się bardziej opóźnić. Poza tym temperature mierzy się codziennie rano o tej samej porze bez wstawania z łózka, do tego obserwuje się codziennie śluz, bada szyjke - to jest metoda NPR dla niektórych naturalnego planowania rodziny, dla innych "antykoncepcja".
Proponuje Ci dać sobie spokój. Poczekaj jeszcze jutro i w piątek wybierz się na badanie Beta, albo zrób sikańca i w poniedziałek idź na badanie krwi.

Patrycjo u mnie wszystko ok. Zaczęłam studia. Pracuje nadal w tym burdelu ;P Poza tym bez zmian. Nie planujemy ślubu, mieszkania razem i dziecka :)

Buźka ide spać :)) ;**

Madzia ... Mierzenie temperatury w środku cyklu na prawde nic nie da. Nie wiesz jaką masz optymalną temperaturę, bo nigdy jej nie mierzyłaś. Żeby cokolwiek z niej wyczytać trzeba mierzyć tempke, obserwować swoje ciało przez kilka miesięcy a może nawet kilkanaście. Bywa tak, że jedne kobiety po owu aż do @ mają tylko np 36.6, 36.7, 36.8 stopni. Inne mają 37 i ponad 37. Jednym spada dzień przez @, drugim w dniu @, trzecim dzień po @, czwartym 2 dni po @. Twoje mierzenie teraz może okazać się niepotrzebnym stresem, przez co okres może się bardziej opóźnić. Poza tym temperature mierzy się codziennie rano o tej samej porze bez wstawania z łózka, do tego obserwuje się codziennie śluz, bada szyjke - to jest metoda NPR dla niektórych naturalnego planowania rodziny, dla innych "antykoncepcja".
Proponuje Ci dać sobie spokój. Poczekaj jeszcze jutro i w piątek wybierz się na badanie Beta, albo zrób sikańca i w poniedziałek idź na badanie krwi.
ale ja sie nie stresuje, zmierzyłam tą temperature tak z ciekawosci tylko, doskonale jestem swiadoma ze te wyniki co mi wyszly nie sa wiarygodne... :) Ja w ogóle nie panikuje, nie stresuje sie, ani kompletnie nic. A nawet jesli, za stresu okres mi sie nie opóźnia, nie jedną miałam bardziej stresujacą sytuacje przed @ i była w terminie.

No i tak w ogóle witaj Kobietko i Patrycjo, milo was poznać :)

Ja miałam mnóstwo stresujących sytuacji począwszy o egzaminu na prawko kończywszy na maturze i @ nigdy mi się nie spóźniała. Aż tu nagle 2 miesiące temu spóźniła mi się 2 tygodnie. Dlaczego? Podejrzewam, że organizm przesunął sobie owu i tyle.

Ja miałam mnóstwo stresujących sytuacji począwszy o egzaminu na prawko kończywszy na maturze i @ nigdy mi się nie spóźniała. Aż tu nagle 2 miesiące temu spóźniła mi się 2 tygodnie. Dlaczego? Podejrzewam, że organizm przesunął sobie owu i tyle.
moze i tak, ale odkad siegam pamiecia cykle mam 28 dniowe bez zadnych opoznien, ani wczesniej tez nie mialam. no a ze sie mi cos tam przesunie to chyba nie mam na to jakiegos wplywu ;P

ach tak w ogole znowu mam mdlosci w nocy ...tzn. nie wiem czy to mdlosci, ale mozna to okreslic tak ze czuje jak bym byla tak głodna ze az mi niedobrze, ogolnie nigdy nie jadalam kolacji i zawsze bez takiego czegos spokojnie dawalam rade do sniadania i wcale mi w brzuchu nie burczało. A tu takie cos budzi mnie około 5, 4 i mdli bez konca, musialam wstac bo bulke sama i ja zjesc bo bym umarla :p

Ciężka sprawa, nie wiem co Ci może być ... Może to faktycznie ciąża?
Widzisz ja też zawsze miałam nieregularne cykle, przed antykoncepcją i po antykopncepcji. Czasami tak bywa, że organizm nagle stwierdza, że czas, w którym powinna nastąpić owulacja jest złym czasem i przesuwa soobie ją na troche później przez co nasze cykle się nieco wydłużają :)
Obecnie w którym jesteś dc? Z tego co pomiętam w piątek masz dostać @ więc spokojnie możesz robić jutro test :) Wszystko się wyjaśni.

Twój TŻ co na to? :)

reklama
Do góry