reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Dziewczyny mam pytanie jest możliwość ze jestem w ciąży a miesiączkę miałam??
Mam takie pytanie bo strasznie mi urósł brzuch na dole tak jak na ciąże i strasznie mnie ciągnie do śledzi i do słodkiego i rano mnie mdli i tak dziwnie pulsuje mi prawy jajnik.
A test pokazał negatywny wynik.
Wiem że to może trochę głupie pytanie.

Jak miałaś normalną, trwająca tyle samo dni co zwykle miesiączke, to raczej w ciąży nie jesteś. Jesli trwała np 2 dni i była bardzo skąpa, to i wszystko może być wtedy możliwe.
A co do śledzi i słodkiego, ja to lubie i bez ciąży ;P na jedzeniu osobiscie bym sie nie sugerowala bo ja potrafie zjesc saladke z tunczyka przegryzajac bananem i popijajac cola; p a mdlosci, hmm jak sie sledzie wpierdziela to ciezko zeby ich nie miec, sledzie chyba sa ciezko strawne...

reklama
Jak miałaś normalną, trwająca tyle samo dni co zwykle miesiączke, to raczej w ciąży nie jesteś. Jesli trwała np 2 dni i była bardzo skąpa, to i wszystko może być wtedy możliwe.
A co do śledzi i słodkiego, ja to lubie i bez ciąży ;P na jedzeniu osobiscie bym sie nie sugerowala bo ja potrafie zjesc saladke z tunczyka przegryzajac bananem i popijajac cola; p a mdlosci, hmm jak sie sledzie wpierdziela to ciezko zeby ich nie miec, sledzie chyba sa ciezko strawne...

Wiesz co tylko ja nigdy nie lubiłam śledzi:(
A co do miesiączki to miałam tylko plamienie i była 2 dni więc nie wiem co o tym sądzi czy iść do lekarza. czy dopiero w kolejnym dniu miesiaczki

Wiesz co tylko ja nigdy nie lubiłam śledzi:(
A co do miesiączki to miałam tylko plamienie i była 2 dni więc nie wiem co o tym sądzi czy iść do lekarza. czy dopiero w kolejnym dniu miesiaczki

hoho to w takim razie pewnie jestes w ciąży :) Ile jestes juz po terminie miesiaczki? Trzeba sie zastanowić, który to by był ewentualnie już tydzień, 5, 6, 7?
No i najlepiej na razie zrob jeszcze jeden test. Tylko kup jakis inny, bardziej czuły.;-)

hoho to w takim razie pewnie jestes w ciąży :) Ile jestes juz po terminie miesiaczki? Trzeba sie zastanowić, który to by był ewentualnie już tydzień, 5, 6, 7?
No i najlepiej na razie zrob jeszcze jeden test. Tylko kup jakis inny, bardziej czuły.;-)

po terminie miesiączki jestem 3 tygodnie powinnam mieć 29wresnia a miałam tylko plamienie
:-:)-:)-:)-(

Malwina zamiast testu sikanego proponuje Bete. Po jej wyniku nie będzie żadnych wątpliwości czy jesteś czy nie jesteś w ciąży.Nie wiem na co jeszcze czekasz ... :) Gin też wykryłby już ewentualną ciąże.

Madzia nie wiesz czy w dniu, w którym TO sie stało (nie wiem jak to nazwać heh he) miałaś owulację. Nawet przy obserwacji śluzu, temperatury nie można wiedzieć na pewno czy owulacja w okreslonym dniu miała miejsce. Da się to tylko określić przez monitoring. Można podejrzewać jedynie dni płodne a nie owu. W którym dc wtedy byłaś? Jak długie są Twoje cykle? Regularne?

po terminie miesiączki jestem 3 tygodnie powinnam mieć 29wresnia a miałam tylko plamienie
:-:)-:)-:)-(
to by wyszedł jakiś...7 tydzień. Mówie ci zrób test, na twoim miejscu poleciala bym jeszcze dziś do apteki i zrobiła. Są teraz takie ze wcale nie trzeba robic ich z porannego moczu :) A ogolnie jak ty sie czujesz przy ew. ciąży?

reklama
Shiraa jutro polecę na betę wiesz co ale przed 29wrześcnia miesiączka mi się spóźniałam miesiąc.
Wiesz co a co do brzucha to miałam mniejszy a i w dole brzucha zrobił sie lekko twardawy.
madzia18 wiesz co testu nie kupuje bo nie chce sie martwic jutro mam babdania u lekarza to poproszę o zrobienie Betty. A jak się czuje czuje większe zmęczenie i jestem lekko rozdrażniona wszystko mnie wkurwia jak nigdy

Do góry