reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

dzieki dziewczyny za to ze jestescie ze mna i mnie wspieracie :* jakos sobie radze urlop sie skonczyl chociaz dzisiaj mialam takiego lenia ze nic mi sie nie chcialo robic i tylko lazilam bez celu

moj kolega z pracy zaprosil mnie na wesele juz jakis czas temu ale wtedy powiedzialam ze nie bo sie moj nie zgodzi ale dzis powiedzialam ze jestem wolna to az oczy mu sie zaswiecily i pewnie na to wesele z nim pojde nawet spytal kiedy idziemy na piwo od zawsze go lubilam i stwierdzilam ze a co bede sobie zalowac na weselicho se pojde i bede miec fajnego kumpla:)
eh fajnie jest podobac sie komus i milo slyszec komplementy ktorych dawno nikt mi nie mowil..

Kinga oj to przerabane jak ma uczulenie moze zrob badania na co ma i musisz czyms go chronic
a to lozko to zawaliste tez takie chce:p

Patrycja ciesze sie ze u was wszystko sie tak uklada i nie krzycz na niego bo jeszcze @nie mialas wiec nie wiesz jak to z tymi dniami jest :)

Mazia pij niektore kawe przez cala ciaze pija to cola raz na tydzien nie zaszkodzi

Matosia mysle ze kinga ma racje Toska jest zbyt mala i nie bedzie pamietac urodzin szkoda zachodu tymbardziej ze wykosztujecie sie na wsele teraz wycieczka jej wystarczy:)

reklama
Matosia ja jeszcze z noim nie mieszkam za meisiac sie przeprowadzam:) do niego ...tak mi czasem smutno bo on dopiero w nocy pojechal do warszawy i dopiero spotkamy sie w piatek jak zjedzie z delgacji( buduje ta oczyszczalnie i narodowy stadion :() no ale musi pracowac na rodzinke

cornelka masz racje! lec z kolega na to wesele, na piwo od razu lepiej sie poczujesz :) pewnie ze milo jest sie podobac i sluchac komplementow...niestety panowie przewaznie z czasem o tym zapominaja :(

ahhhh mazia zapomnialam! mysle ze jak od czasu do czasu napijesz sie coli to sie nic nie stanie....ja przyznaje sie bez bicia ze pilam....tez mialam cisnienie na gazowane..glownie to w ruch szedl syrop malinowy/pomaranczowy z kropla beskidu gazowana ale pepsi tez sie zdarzyla....szczerze na frytki od czasu do czasu tez sobie pozwalalam.....

wiadomo ze jak ma sie smaka to jedz dziewczyno widocznie twoja dzidzi ama na to smaka ... lekarz mi pwoiedzil ze dziecko daje znac co chce lub na co ma ochote poprzez kubki smakowe matki:) wiec troche szalenstwa nie zaszkodzi a polozna mowila zebym nawet czasem zjadla sobie takie cos jak frytki itd bo przyzyczaja sie dziecko potem jak bedzie wieksze to na wszystko bedzie podatne np moze miec alergie bo od malego pwoinno sie przyswajac wiadomo w malym stopniu ... wiec weldug nie raz na czas jakies szalernstwo powinnoi byc:) wkoncu jestesmy tylko ludzi ja ostatnio miaalm smaka na rosol z ....CUKREM!!!!!

niunia rosol z cukrem? a feee hehehe no ja sobie po trochu pozwalalam w ciazy...ale jak mlodziez byla niemowlakiem to nie faszerowalam kotletami itp....na wszystko przyjdzie czas ;)

Mazia wiesz no ja tam do aqaparku z małą bym nie poszła, za dużo świństwa tam pływa, zresztą od września wracamy na basen i co tydzień w soboty będziemy tam jeździły :). Co do coli, ja unikałam, a właściwie nie piłam wcale. Jednak uważam, że szkalnka raz na jakiś czas nie zaszkodzi, moja pani gin mówiła mi nawet, że jak w lato zachce mi się mocno piwka to mogę szklaneczkę wypić. Ja w czasie ciąży muszę przyznać, że wypiłam łyka piwa od kąd dowiedziałam się o maluchu:).

Kinga my chyba jednak też z rodzinką. Tak samo jak Ty myśli mój mąż. Po co coś robi jak i tak nie będzie pamiętać ;), ale ja jednak coś bym chciała wymyślić:). Łóżka super, ale czy mała na jesień nie będzie za mała na takie łóżko? Pytam bo kompletnie się nie znam :). Jednak jak bym już miała wybierać to chyba wybrałabym łożko piętrowe zamiast foteli. Mniej zachodu, nie musisz co wieczór rozkładać i rano składać ;)

Cornelka no to super! Szoruj an wesele i baw się dobrze !! A kiedy idziecie? Może coś z tym kolegą by wyszło? Pewnie ten Twój będzie szalenie zazdrosny :)

Niunia fajnie, że razem zamieszkacie :). My też późno razem zamieskzaliśmy, byłam już w zaawansowanej ciąży. No, ale niestety z rodzicami, mam nadzieje, że od października to się zmieni ;)

Kinga oooo dokladnie :tak: Ale jak ugryzie komar czy mucha to ma tylko czerwona krostke a jak cos innego (pewnie te zasrane muszki:wściekła/y:) odrazu puchnie :no:
w tamtym roku pogryzly jej rece to wygladala strasznie , w ciagu godziny rece jej spuchly jak balony :dry:
Autan , hmmm ciekawe bo ja osobiscie Dapis odradzam:no: na Ale to niebardzo dziala :sorry2: a lozko to bym wybrala to pierwsze :tak: jakby byly fotele to zapewne Ty bys musiala dzien w dzien skladac i scielic :-p
ja sie nad takim zastanawialam ale pojedynczym ;-)

mazia do pracy :szok: podziwiam ale Trzymam kciuki zeby jednak Cie przyjeli :tak:
zawsze to jakis grosz wpadnie na wyprawke dla dziecka :happy2:

elisse nigdzie nie zniknelam , bylam caly czas ale pisalam na glownym :tak: jakos kontaktu nie moge z Wami zlapac :-p:-)

Cornelka i super ze pojdziesz na wesele :tak:troche rozrywki Ci sie przyda ;-)

Kinga nawet jesli do siebie wrocimy co jest watpliwe to i tak z nim pojde niech wie ze ktos sie mna interesuje i moze mnie sprzatnac mu spod nosa oj zapominaja zebys wiedziala ja juz nie pamietam kiedy mi powiedzial czesciej slysze mile slowa w pracy

Elisse ponoc takie wrazenie sie ma ja wam powiem ze dopiero co okres mi sie skonczyl ale mam wrazenie jakbym miala go znow dostac:|

a z lozkami to ja mysle ze pietrowe bedzie dla nich bardziej atrakcyjne

polna jakies wrazliwe dzieci mamy :) lucje meszki pociely i ma czerwone punkciki i tyle...igor puchnie...ale on to w ogole wrazliwy jest na wszystko :/

matosia dlatego myslalam o tym pietrowym bo na dole ma zabezpieczenie z boku i mi nie wyleci mloda. Na jesien juz powinna umiec schodzic z lozka a ono jest male i niskie. Igora lozko mialabym na wysokosci twarzy :) na poczatek i tak bede kladla materac na podloge, a jak bede miala pewnosc ze spi i nie zleci to go zlikwiduje...igor mial ok 2 lat jak go na normalne lozko polozylam bez zadnego zabezpieczenia i moze ze 2 razy sie zdarzylo ze spadl z niego...i wtedy nawet od razu wstal i polozyl sie z powrotem :D

cornelka moja kolezanka miala podobna sytuacje, jesli chodzi o kolege z pracy (tyle ze ona zerwala ze swoim bo jej nie szanowal zupelnie) i ku mojemu zdziwieniu niemal od razu ze soba byli a po roku wyznaczyli date slubu :D a ze swoim bylym byla 5 lat!

Ostatnia edycja:
reklama
jak dzisiaj duzo piszecie nienadarzam z czytaniem i odpisywaniem hehe:p

Matosia nie nic z tego nie bedzie chyba nie dam rady byc znow z kims mu ufalam oddalam mu wszystko i wierzylam ze to ten jedyny zreszta kolega szuka nowej pracy i jak odejdzie pewnie kontakt sie urwie

Polna po malo tu bywasz wpadasz raz na jakis czas powinnas byc czesciej:)

Do góry