reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

cannella ja nigdy nie rozumialam osob, ktore pchaja sie na sile tam gdzie ich nie chca...no ale jedni maja swoja godnosc inni nie. Zycie.
Jak sprawy u Ciebie sie maja?

Zosiek kurcze...nie boisz sie z samymi facetami mieszkac?? a co na to twoje kochanie? nie jest zly? teraz to dopiero bedzie cie pilnowac ;)

mazia ojjj dobrze ci :) jak bedziesz w 12 tyg na usg to bedzie fajnie wyszstko widac :) a zmienilas lekarza? prywatnie chodzisz czy publicznie? z ta 'pania' to troche przesadzilas ;P

Cornelka bardzo dobrze robisz. Poczekaj. Zobaczysz czy zalezy mu na odzyskaniu Ciebie...a i ty bedziesz miala troche czasu na ochloniecie. Chcialabym zeby ci sie wszystko ulozylo. Jak juz niunia pisala fajna z ciebie dziewuszka :) i zaslugujesz na fajnego chlopaka, ktory bedzie Cie na rekach nosic :) Moze jak twoj zrozumie co stracil to sie ocknie. Zobacz jak u naszej Zosi poskutkowalo i jaki teraz jest dla niej kochany. Moze u Ciebie tez tak bedzie? Przeciez go kochasz.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej moje piękne :**

Pierwsza sprawa Cornellka przytulam Cię strasznie mocno, jesteśmy z Tobą :** nie będę pisała już nic innego na ten temat ponieważ dziewczyny napisały wszystko to co co ja miałabym napisać. Powiem tylko tyle, że jesteś niesamowicie cudowną osobą i jeśli on tego nie potrafi zrozumieć to jest jednym słowem palantem!! Trzymaj się kochanie, masz nas :**

Druga sprawa, Pani Truskawo!!! Może ja też pisząc na forum szybko, piszę ogródkowo i nie dobieram jakiś specjalnie pięknych słów. Ale ani ja, ani dziewczyny dobierając słowa potrafią odmieniać i nie popełniać podstawowych błędów typu: ciągłe pisanie "se" wybacz ale dla mnie to jest strasznie rażące i jest to kompletne zaniedbanie języka polskiego... Nie wiem jak dziewczyny ale myślę, że będziemy w tym jedngłośnie, bardzo Cię prosimy nie pisz na naszym wątku ponieważ nie wiesz nic o nas, nie jesteś w temacie, a przedewszystkim straciłaś w naszych oczach strasznie - obrażając Kingę!! Tak się nie robi i Ty jako podobno mądra osoba powinnaś o tym wiedzieć!! My się szanujemy i jesteśmy dla siebie oparciem a Ty w tym tylko nam przeszkadzasz... Wybacz ale to jest moje zdanie...

Mazia to dzidzia będzie grzeczna:) oby tak dalej, powodzenia i duuużo zdrówka życzę:**

Kinga nie przejmuj się niektórymi osobami!! My Cię znamy i wiemy jaka jesteś:):** Jak się czujesz?? boli Cię coś jeszcze??

Kurcze nie pamiętam co jeszcze pisałyście bo bardzo szybko nadrabiałam zaległości i mogły mi niektóre posty umknąć:) ale jestem z Wami wszystkimi i ogólnie pytam co słychać?? :):)

Wczoraj z TŻtem mieliśmy wspaniały dzień, byliśmy nad wodą, nawet się opaliłam troszeczkę:) ja chcę tak delikatnie bo nie chce by mi skóra zaczęła schodzić bo by to nieefektownie wyglądało:D aha i jeszcze jednym mogę się pochwalić:) w sobotę pierwszy raz z TŻtem się "przytulaliśmy" wyjścia ze szpitala i tamtego przykrego zdarzenia. tylko trochę się na niego zdenerwowałam bo skończył w środku, co prawda pani gin powiedziała, że nic się nie stanie no ale ja mam swoje postanowienia hehe:)

Patrycja ja sie czuje juz rewelacyjnie...problem mam za to z igorem...komar go ugryzl pod brwia i teraz ma cale oko spuchniete ledwo otwiera...wczesniej na rece jak go tez pogryzlo to tez jedno ugryzienie mu tak spuchlo ze mial gule taka twarda na rece i mowil ze go boli...a do lekarza nie chce - zaraz placz :|
kochana sierpien juz mamy wiec jakby dobrze poszlo to prezent z okazji slubu byscie mogli miec :) fajnie ze juz 'normalnie' zyjecie i jest wszystko w porzadku :) milo czytac :)

dzieki dziewczyny, kochane jestescie :)

Ostatnia edycja:
Kinga to widocznie Igor musi być uczulony na ugryzienia komarów, mój brat też jest niestety i również okropnie puchnie. W tym roku komary są strasznie złośliwe i można je porównać do "niektórych osób" hehe. Wiesz co Fenistil gel łagodzi opuchliznę i zmniejsza swędzenie. Bratu pomaga więc może wytestuj na Igorze.

My też już się cieszymy, że te sprawy wróciły do normy. Kiedyś tam zalogowałam się na jakimś portalu internetowym, który mi obliczał dni płodne, owulki i kiedy powinnam dostać @. Właśnie sobie przeczytałam na nim, że wtedy kiedy się przytulaliśmy to w normalnym cyklu miałam dni płodne. No ale niewiadomo jak to było bo nie mam @ i nie wiem jak to obliczać teraz.

Nie sadze aby dziewczyny tu chcialy z toba pisac....one maja klase i reprezentuja jakis poziom...ty nie.
No to poczułam się lepsza przez chwilkę :). Miły komplement :). A co do gotowania, ech mi się też nei chce gotować kompletnie. Trochę Ci współczuję, bo ja to jak nie chcę zamawiam pizze i już po krzyku :p, a ty jednak masz Igorka jeszcze. Tosia też je słoiczki. Bardzo to wygdne jak się wychodzi szczególnie, bo nie trzeba się bać, że zbliża się godzina obiadu :). A njie gotuję w sumie też z lenistwa, chociaż na początku bardzo chciałam jej gotować, ale ona jednak preferowała słoiczki :p. A te dzieciaczki to masz fajne :p. Wczoraj wśród rodziny wszyscy pewnie się nimi zajmowali to trochę odpoczęłaś co? :)
Co z tego ze skonczysz najlepsze studia w polsce jak w zyciu se rady nie dajesz he:D?
Tak się składa, że jeżeli ktokolwiek sobie rady w życiu nie daje, wybierając spośród Ciebie i Kingi no to słuchaj wygrałaś, to nie Kinga po innych wątkach pisze, że ma wciąż jakieś problemy. Zresztą ona ma dwójkę dzieci, co już jest dla mnie dużym wyczynem :D, w czasie gdy urodziła pierwszego dzieciaczka poszła na studia. Skończyła je. Przepraszam Cię bardzo nie uniżając jednocześnie nikomu, kto wyższej szkoły nie ma, ale to Ty sobie w życiu nie radzisz, jak już sama na innych wątkach stwierdziłaś. Przychodzisz tylko się kłócić. Wcześniej myślałam, że wszyscy Cię atakują, było mi przykro jak patrzyłam jak dziewczyny Cię objerzdżają, ale teraz widzę, że Ty jesteś prowoderem kłótni. Proszę Cię poprostu tu nie pisz. Było nam dobrze tutaj, nie było żadnych kłótni. Więc ja również apeluję abyś dała nam spokój.

dziewczyny trzeba ja ignorowac jak nic nie bedziemy pisac to sama sobie pojdzie:)

dziekuje ze moge tutaj z wami pogadac i ze mi zawsze doradzicie:*
nrazie nic nie bede pisac poczekam na jego krok jesli bedzie mu potrzebna ta rozmowa to sie odezwie jak nie to trudno ale ja chyba nie chce juz z nim byc

Kochana dobrze robisz, ja myślę, ż jak on teraz nie zmądrzeje, to w końcu kiedyś go oświeci. Ty napewno znajdziesz kogoś kto będzie Ciebie wart! A on nie jest, skoro próbuje szukać atrakcji na boku. Może faktycznie w Waszym związku była nuda, ale kochana w żadnym wypadku nie obwiniaj siebie! Ja uważam, że zachowywałaś się super, wszystko z nim przeżywałaś, każdy problem. To on powinien się wstydzić. Trzymam kciuki za Ciebie :*
Czy on wogóle zdaje sobie sprawę z tego, że to koniec?

.Buziaka sle na pocieszenie ( mala kopnela wiec popiera:):))
Kopniaki od maluchów... Niunia strasznie Ci zazdroszczę. Mimo, że teraz nie chciałabym być w ciąży, to i tak zazdroszczę :). Mała bardzo ruchliwa jest?

Hej moje piękne :**

Wczoraj z TŻtem mieliśmy wspaniały dzień, byliśmy nad wodą, nawet się opaliłam troszeczkę:) ja chcę tak delikatnie bo nie chce by mi skóra zaczęła schodzić bo by to nieefektownie wyglądało:D aha i jeszcze jednym mogę się pochwalić:) w sobotę pierwszy raz z TŻtem się "przytulaliśmy" wyjścia ze szpitala i tamtego przykrego zdarzenia. tylko trochę się na niego zdenerwowałam bo skończył w środku, co prawda pani gin powiedziała, że nic się nie stanie no ale ja mam swoje postanowienia hehe:)

No to na ślubie będziesz pewnie miała świetną opaleniznę :). Ja zaczęłam chodzić do solarium. Znaczy się byłam raz :p, później słonko mnie jeszcze na spacerzez złapało i puki co mam ładną równomierną opaleniznę :). A tak wógóle @ jeszcze nie przyszła? Fajnie, że wracasz do siebie :*. U nas od dziś zaczyna się zabawa ze ślubem, ech masakra.

A u nas. No więc Tosia wszędzie wstaje i ogólnie jest bardzo radosna. Ciągle chce chodzić prowadzana za rączki, raczej jej na to nie pozwalamy, znaczy nie chodzimy z nią, ale w ciągu dnia zawsze jeden wyjątek od tej reguły robimy :) bardzo się wtedy cieszy :). Zaczęła bardzo dużo mówić, standardowo "mama", "tata" a dodatkowo "baba" i diadia" no i ze zrozumieniem :). Gdy tylko muzyczkę usłyszy robi tany tany :). Ogólnie duży postęp poczyniła i już dużo cwaniaczy :). Muszę przyznać, że im jest strasza tym mi jest łatwiej :)
Wkrótce postaram się wkleić parę zdjęć małej tymaczasem uciekam! Buziaki! :)

Ale ja Wam zazdroszcze przygotowań do ślubu, starania o maleństwo, kopniaków dzidzi w brzuszku no i radosnych dzieciaczków :) Ahh kiedy mnie to spotka ...

matosia ojjj odpoczelam :) Igora tak naprawde to w ogole nie widzialam. Byl w swoim zywiole. Tam u rodzinki jest dziewczynka w jego wieku, chlopczyk 1,5 roczny i 9 letni, dziewczyna 14letnia ktora uwielbia dzieci (ona caly czas zajmowala sie Łucja)...zyc nie umierac :) najbardziej mimo wszystko Łucja mnie zadziwila swoja otwartoscia i brakiem skrepowania :) kurcze ja tez musze jakies zdjecia wkleic mojego towarzystwa :D a myslalas cos nad roczkiem? ja to sie zastanawiam co kupic mlodziezy na urodziny :/

patrycja hmmm...mozliwe jest ze jest uczulony i tylko czasami puchnie?

cannella nie boj nie boj, spotka i Ciebie :) wtedy zaczniesz tesknic za spokojem hehe :) przyjedz do mnie, chetnie zostawie cie ze swoim towarzystwem :D

Ostatnia edycja:
No mam nadzieje, że mnie spotka ... :) Tak do 25 roku życia :) Nic tylko czekać ... :):):)

Ja to odliczam dni do mojego kochanego Karpacza :D Jeszcze 9 dni :D

Cornelka jak się trzymasz Słoneczko? Tak w ogóle to co wyczytałaś na Jego nk? Jak nie chcesz - nie pisz.

cannella alez ja ci zazdroszcze tego wyjazdu - ojjjjj tak! ile ja bym dala za kilka dni spokoju i samotnosci heh :) w ogole nie pamietam kiedy ostatni raz gdzies wyszlam bez dzieci :/

reklama
Matosia uwierz mi ze jest tak ruchliwa ze nie raz glowe albo pupe wipina i mozemy ja glaskac a piesci to pare razy na dzien widzimy a jak po nerce skacze albo po pecherzu ino sie odbija od niej smiejemysie z eto trampolinka hehehe:) Rozumiem cie bo widze ze masz juz maluszka jednego poczkeaj az sobie odchowasz :) Na poczatku u nas malutka byla niespodziewana ale od samego poczatku barzdo kochana i jak pwoeidzilam o tym Mojemu M to az polecaialy mu 2 grochy z oczu :) i odrazu zaczol mnie calowac a zaraz przepraszma czy ja ci niczego nei zrobilem hehe
uuu jak jest dzidzius uczulony na komary to polecam takeigo kwiatka zapomnialm kurcze jak on sie nazywa ja mam przy oknie postawionego i w ty mroku ani razu mnei nei chapnal:) smierdziuszek c hyba sie na niego mowi ale odstrasza komary ...a wcale nie smierdzi:)

Do góry