reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

niunia powaznie? jest taki kwiat co odstrasza komary? kurcze, nie wiedzialam...musze poszukac :D tesciowej tez kupie od razu :D
dzidzia jeszcze mala to fajnie jak tak sie rusza....pod sam koniec to wierz mi ze bedziesz marzyla zeby sie nei wiercila...jakos 2 tyg przed terminem jak bylam z mloda w ciazy, pojechalismy do szwagra na impreze z okazji ich 10 rocznicy slubu....siedzialam na fotelu i myslalam ze umre bo ona strasznie szybko sie krecila w brzuchu, wszystko bylo widac przez bluzke - oni sie cieszyli a ja myslalam ze jajko zniose, bosheee jak to bolalo....

matosia dla mnie 3 lata to najlepsza roznica wieku :D no ale u was pewnie bedzie wieksza roznica ze wzgledu na wasze plany.

dobra ide w koncu posprzatac...o 15 hydraulik przychodzi a w kuchni syf....a tak mi sie nie chce....jakiegos kopa potrzebuje bo sie zebrac od rana nie moge :(

reklama
Kinga tak to jest bardzo możliwe, że jest uczulony i puchnie wybiórczo. Mój brat też tak ma, lekarka powiedziała, że to zależy również jak długo komar siedzi na ciele i najprościej mówiąc "gryzie". Także wszystko jest możliwe.

Niunia super, że czujesz malutką całą sobą hehe:) teraz będzie coraz bardziej kopać:) zdawaj relacje z każdego dnia hehe:):)

Kurcze mój mężczyzna zaplanował na dzisiaj coś miłego bo mi już mówił, że będziemy sami i rewelacyjnie spędzimy wieczór. Aż się boje co mu do głowy wskoczyło:)

Cornelka:) mam nadzieję,że 3masz się!!

Naprodukowałyście trochę stron:p:p nadrobię jak będę miała czas:) jutro mam 4 rocznicę:) więc chyba gdzieś wyjadę:) u mnie w związku powoli do przodu:p

Kinga no w sumie myślałam, ale trochę mnie to stresuje. Akurat zaraz po ślubie wyjeżdżamy w trójkę, na jakąś wycieczkę. Jakbym miała coś planować to trochę ciężko no bo w końcu całe te załatwiania.. Nie będziemy mieli czasu na to, bo nas poprostu nie będzie. Dlatego zrobimy imprezkę na działce u moich rodziców, jak będzie zimno to posiedzimy przy kominku :). Chciałabym jakąś hece małej urządzić, żeby się cieszyła, ale kompletnie nie mam pomysłu. Może coś mi podpowiesz? :) A Ty coś planujesz? A jak wyglądał roczek Igorka? Co do puchnięcia, to tak naprawde, nie musiał go ugryźć komar. Mogła to być meszka, albo coś innego, stąd ta reakcja :). Jak nie masz z kim maluchów zostawić to wpadajcie nad morze do gdyni, ja chętnie jeszcze dwójką się zaopiekuje :p. Ja też chciałam mieć tzry lata róznicy między moimi dziećmi no, ale zaszłam w ciąże i teraz nawet takich możliwości byśmy nie mieli.

Niunia podobnie u nas też nie planowane, ale jak najbarzdiej chciane. Chociaż u nas reakcja nieco inna była. Kurcze moja to się tak nie przemieszczała dużo w brzuchu. Czasami miała dzień, taki że tylko kopała, ale ogólnie była bardzo spokojna, nawet jej tętno było zawsze niższe. Dzięki czemu prawie w szpitalu wylądowałam, ale ogólnie poprostu była spokojna i w sumie nadal jest :). Nie wiem jak Ty, ale ja najbardziej lubiłąm wieczory z brzuszkiem jak z mężem siedzieliśmy i czekaliśmy na ruch małej :). A Wy mieszkacie razem? Jeżeli można spytać :)

Patrycja i jak tam? co ten Twój Ci przygotował?

Zosiek no i co w końcu wymyślaś na tą rocznicę? :)

dziewczyny cały czas was czytam ale jakoś nie mam weny pisać.Jutro moje kolejne urodziny może dlatego:tak::-D starzeje się.

Patrycja życzę Wam jak najlepiej,i ciekawe jak to z Twoją @ coś długo jej nie ma.Super ,ze wam sie układa !!

Matosia może weźcie ją do jakiegos rura parku albo aqua parku dzieci mają z tego wielką radochę:-)

Cornellka i jak tam???

Poza tym mam straszną ochote na fast fooda albo pizze.W ogole czy cola w ciązy jest kategorycznie zabroniona czy raz na tydzień mogę sobie wypić szklankę,bo tak mnie do niej ciągnie ,ze szok:szok::szok::szok:ostatnio nawet 2 łyki piwa zrobiłam,tak mnie na gazowane bierze.A woe gazowaną to litrami piję.W ogole wspolczuje tym co muszą rodzić w takie upały MASAKRA.

Wybaczcie ze sie tak wtrace mimo ze od jakiegos czasu nie pisze :sorry2: jakos trudno za Wami nadazyc :blink: wkazdym badz razie .....

Kinga mozliwe ze Igor ma to samo co Ala , czyli strasznie reaguje na ugryzienie meszek :wściekła/y: umnie ostatnio tez Ale ugryzla na policzku to tak Jej spuchlo ze ledwo oko otwierala - smarowalam Jej zelem Dapis i taka mascia z antybiotykiem na recepte , wsumie to masc na pupe ale akurat Ona poskutkowala i po 2 dniach Ala nie wygladala jak mala chinka :-)
tylko jednak strasznie mi jej szkoda bo ciagle ja psikam offem czy smruje mascia na komary czy muchy a i tak ja gryza :dry: dzien w dzien nowe ukaszenie :angry::blink:
co do komarow to podobno bardzo dobre sa urwane galazki z krzaczkow pomidora :tak: moja mama conoc urywa galazka i stawia kolo okna i komary nie wlatuja :no: no ale u Ciebie to pewnie trudno pewnie bedzie z taka galazka :-p:-)

Mazia mi sie wydaje ze jedna szklanke coca coli mozna :tak: mi lekarz powiedzial ze jezeli mam straszna chcice na cos oryginalnego typu czosnek czy cola to mam zaspokoic swoje potrzeby bo ponoc mozg wysyla sygnaly ze wlasnie z tego skladniki sa potrzebne dla organizmu , A ile w tym prawdy to nie wiem no ale chyba On sie zna na rzeczy bo wsumie jest profesorem to jakies doswiadczenie tam ma :sorry2::tak:

Cornelka mimo ze Cie dobrze nie znam to bardzo mi przykro , nie bede pisac wiecej bo szkoda slow na Twojego faceta :no:
Mam nadzieje ze wkoncu sie pozbierasz i znajdziesz tego odpowiedniego faceta ;-)

Polna no wlasnie tez sie zastanawialam czy to oby napewno komary, bo mloda tez pogryziona ale napewno nie przez komary bo ma male czerwone punkciki i tyle...a igor - masakra. Tymbardziej ze z tych miejsc po ugryzieniu pozniej taki zolty plyn sie saczy... :/ jak moja mama posmarowala go kiedyf fenistilem o na drugi dzien mialam wrazenie ze jeszcze gorzej to wyglada...kolezanka powiedziala mi ze na komary pomaga tylko Autan (zapobiegawczo) i ze testowane to bylo tez na meszkach w afryce czy gdzies...i ze skuteczne, wiec chyba zainwestuje i wyprobuje....nie mam wyjscia :| milo cie tu znow widziec :)

matosia ja robie igora 4 i lucji 1 urodziny razem. W domu robie, rodzinka przyjedzie, beda dwa torty - kazde bedzie mialo swoj :D, jakies jedzonko dla gosci i tyle. Igora pierwsze tez tak wygladaly....co roku tak wygladaja :) mysle ze nasze panny za male sa na jakies zjazdy rura na basenie itp...a pochlapac sie w wodzie to mozna na zwyklym basenie - takie maluchy tego nie odroznia ani nie zapamietaja...wiec dla mnie szkoda zachodu...tak samo jak widze dzieci 2 letnie z rodzicami robiacymi urodziny w macu...dziecko sie bawi a rodzice znudzeni czekaja kiedy to sie skonczy....takiemu igorowi to faktycznie taka zabawa i by sie podobala i by pamietal pozniej ale mysle ze jak pojdzie do przedszkola to pozniej z kolegami i kolezankami bede mu organizowac jakies takie fajne..poki co w domu ze zgredami :p tylko mam problem z prezentami, zupelnie nie wiem co kupic. Igor na pierwsze urodziny dostal jezdzik. Byl to super prezent i do tej pory sie nim bawil (w weekend go wywiozlam na wies bo juz za duzy jest na niego - a jaki placz byl!). Mlodej jednak nie bede kupowac bo igor zaraz by sie nim bawil znow...musze wymyslec cos innego fajnego.

w ogole na jesien bede wywalac lozeczko mlodej i postanowilam ze kupie im cos takiego do spania:
Łóżka Łóżko piętrowe KACPER od INTERBEDS !! (699730561) - Aukcje internetowe Allegro

przegladajac lozka zobaczcie co teraz wymyslaja dla dzieci...tylko miec kase i miejsce zeby to postawic gdzies :D
ŁÓŻKO PIĘTROWE - zabawa i rozwój ruchowy !!! (699272066) - Aukcje internetowe Allegro
w sumie kasa jak kasa...jakbym miala gdzie to postawic to bym kupila :D

Kinga ja uwielbiam pietrowe łózka sama na takim spałam do 19 roku życia.Całe życie na górze:tak::tak::tak:.Jak przeszlam na takie normalne łózko to była dla mnie tragedia.Kochałam moje pietrowe.Dla mnie to bym mogła spac na takim do końca życia ale rodzice chcieli juz sie tego grata pozbyć.A te 2 łózka fajna sprawa.Ja mam w rodzinie stolarzy wiec może w przyszlośc zrobia mi takie cudo za półceny.

Poza tym w srode idę na 3 rozmowy w sprawie pracy.Wiem jest to nieuczciwe szukac pracy wiedząc ,ze jest się w ciązy.Ale ,ze tak powiem każdy orze jak może.Poza tym ja nie mam zamiaru isc do pracy podpisać umowę i na 2 dzień przynieś l-4.Chciałabym popracować conajmniej 2-3 miesiace(jesli zdrowie pozowli:tak:)

Kinga przecież to jest jak prawdziwy plac zabaw :-D dzieciom na pewno by się podobało, za to cena rozbija na łopatki ;-) Łóżko piętrowe bardzo ładne :tak: Co do prezentu, trudno coś kupić małemu, za 5 minut zazwyczaj się nudzi :blink: Postanowiłam, że będę mieć dwa zestawy zabawek i wymiana co miesiąc.

Cornellka jak nastrój? Będziesz chciała się spotkać? W takich sytuacjach albo dopada nicnierobienie, albo energia rozpiera człowieka. Najważniejsze, to myśleć pozytywnie, ponieważ fajna z Ciebie babeczka :-)

PolnaN gdzie zniknęłaś, że nie nadążasz z czytaniem?

Mazia dobrze, że masz tak mało objawów ciążowych. Za to ja cały czas mam wrażenie, że zaraz @dostanę, jutro zrobię znowu teścik - tym razem z rana :tak: będzie co ma być. Teraz jakoś wszystkie objawy mi przeszły i mam wrażenie, że zaraz mi zacznie lecieć :dry: jutro też do onkologa idę, tak bym poczekała do czwartku :zawstydzona/y:

Patrycjaa super, że miły wieczorek się szykuje. Ciekawa jaką niespodziankę sprawi :-D

reklama
mazia to powodzenia na rozmowach ci zycze!!! ja tak naprawde nie mam wyjscia jak kupic pietrowe bo mlodziez ma pokoj 2x4m i nie ma tam miejsca na dwa takie osobne lozka na podlodze :/ zastanawialam sie jeszcze nad takim rozwiązaniem:
IKEA | Sofy rozkładane | Sofy, fotele rozkładane | LYCKSELE MURBO | Fotel rozkładany
bo wtedy nie bedzie u gory przestrzen zabrana tak jak to jest przy pietrowych....

jak myslicie? ktore lepiej kupic? pietrowe czy dwa takie fotele?

elisse ja to jak jestem zla to mam nadmiar energii i caly czas sprzatam....a jak mam dola to leze i palcem nie rusze hehe :)

Do góry