reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

zosiek nie chce bo po pierwsze za cos trzeba utrzymac dzieci a im starsze tym wiecej wydatkow. Po drugie ja z nimi spedze lacznie 6 lat w domu, a nie marzy mi sie zawod "pani domu". Szlag mnie juz trafia a jeszcze dwa lata przede mna....i dopiero do pracy. Po trzecie nie chce przez cale zycie zajmowac sie pieluchami i malymi dziecmi. Wiadomo ze najwczesniej jak beda mialy 16 lat bede mogla je zostawic same np na weekend i pojechac gdzies. Tak to by mi sie wydluzyl ten czas i okazaloby sie ze majac 50 lat moge sobie dopiero na to pozwolic ;P
no ale mam ustalone z mezem ze jesli bede miala prace kiedys za min 5 tys miesiecznie to sobie zrobimy jeszcze dwojke ;D on bedzie w domu siedzial z dziecmi a ja bede pracowac. Obawiam sie ze raczej to nie nastapi hehehehe ;P

reklama
Kinga powaznie wypadnieciu dysku ? :szok::confused: a mi kardiolog wielekrotnie mowil ze ten bol to mam od korzonkow :nerd::sorry2: no nie wiem , chyba dysku pod cyckami nie mam :-D

Zosiek aaaa no mialam podobna chorobe , tylko ze mialam zapalenie wezla zatokowego :dry:
ja nie wiem jak Ty mozesz wytzrymac ta niepewnosc :confused: ja dotej pory to juz bym wytestowala pare razy :-D

Matosia tak jakbym widziala Ale , ona zawsze uwielbiala wyciagac rzeczy z szafek a najbardziej to moja bielizne :-D
Sliczna jest Tosia :tak: takie diabliki ma w oczach :-):happy2:

polna to ja tez nie wiem heheh bo mojemu wlasnie mowil ze tak sie potocznie na to mowi ze korzonki. Dyski sa pomiedzy kregami wiec na wysokosci biustu tez je masz :)

zosiek rob test! ;P ja to tez bym nie wysiedziala hehe i poleciala robic :D

Elisse może by w pierwszym momencie wpadł w panike ale potem na pewno by się ciszył w końcu jest w takim wieku, że najwyższy czas na rodzine - przynajmniej moim zdaniem :)
Ja to bym chciała urodzić pierwsze dziecko do 25 roku życia, uważam, że to najlepszy czas by zostać matką :)

Elisse a jak rozmawiasz z nim o przyszłości, o ślubie, dzieciach, wspólnym mieszkaniu to co on na to?

Wiek nie oznacza tego, czy ktoś się będzie cieszyć. Ale on sam nie wie o tym, że by się cieszył. Poza tym boi się sam przyznać przed sobą. Co chwile mi nawija, jaką dobra mamusią bym była :-) a nie mogę na psie realizować instynktu ;-)

Też chciałam urodzić przed 25 rokiem życia. Trochę nieaktualne, teraz mam plan mieć dziecko przed 28 :-D

Rozmawiamy o przyszłości ogólnie, w maju mi powiedział, że musi sobie w głowie wszystko uporządkować. Jak ja nie wezmę sprawy w moje ręce.... to on się nie odważy taki z niego tchórz :baffled: tak to jest, kiedy się mieszka z nadopiekuńczymi rodzicami.:no: Ostatnio nawet się mnie pytał, czy się dobrze czuję. To i owo mi trochę urosło :tak: i nie wyglądał na bardzo przestraszonego :happy2:

Zosiek, ciekawe czy jutro przyjdzie @. Ja już dzisiaj czuję, jakby jutro miał przyjść. Kupiłam dzisiaj wiesiołka i kwas foliowy i zobaczę jakie będą efekty.

Matosia malutka jest rozkosznym urwiskiem :)

Kinga a wez mnie nie strasz :szok: ja takie cos mam od dwoch lat:sorry2: :-p
oczywiscie takie bole pojawiaja sie co pewien czas i zazwyczaj jak jest paskudna pogoda ale sa strasznie nie przyjemne i trwaja od kilku sekund do kilku minut :dry:

elisse macierzynstwo przed 28:confused: a tu zegar biologiczny zrobi psikus i w ciazy bedziesz jeszcze w tym roku :-p:-D
no i chyba dobrze ze jest taki opiekunczy :tak:

polna poczytalam w internecie i to moze tez byc wynikiem stanu zapalnego i jeszcze paru innych dolegliwosci hehe :) wiec spokojnie :) ja w krzyzu tak mam ile razy sie dzwigne, od czasu ciazy jak ktoregos razu bylam zmuszona niesc igora (20kg) na rekach przez dobre kilkanascie minut :| i i tak przestalam bo mnie wlasnie zaczelo koszmarnie bolec w krzyzu az mi sie ciemno przed oczami zaczelo robic heh....no ale u mnie rtg nic nie pokazalo wiec nie wiem o co kaman. Moze sobie cos naciagnelam jakis miesien czy sciegno...cholera wie. Nie lubie latac po lekarzach :( jedyny plus ze bede wiedziala ze wszystko ze mna ok hihihi

elisse a no wlasnie tak to z tymi facetami jest....moj mial 31 jak ja zaszlam w ciaze a 32 jak urodzilam. :)

dziekuje bardzo za komplementy :) tosiula tez dziekuje :) jzu zdazyla uporzadkowac wszystkow szafie

canella ale przyznaj ze ma w oku taki lobuzerski blysk? :p

kinga a co lucja tez lobuziara? :)

polna a ala tez tak broi? kurcze tosi zostawic pare szmat to sie bawic potrafi nawet godzine sama :)

zosiek zrob ten test bedzie z glowy :)

ale boję się trochę...dziś z rodzicami gadałam o studiach...mama mówiła,że to dopiero dobry zawód wybrałam, a moje zarządzanie to tylko dodatek...no i co ja jej powiem jak okaże się, że w ciąży będę? i tego drugiego kierunku nie dam rady równocześnie robić;(
test może jednak zrobię jutro;> a dziś mojemu powiem,że @ mi się spóźnia;> zobaczymy jak na to zareaguje;> zresztą powoli może oswoi się z tą możliwością;>

reklama
Tosia ma taki błysk oj ma ;D Ale równocześnie jest przesłodka ;D
Elisse trzymam za Was kciuki :* Jestem pełna nadziei, że Twój TŻ wszystko sobie poukłada i wyleci z pod skrzydeł opiekuńczych rodziców :)

Zosiek właśnie zauważyłam, że daty musimy miec bardzo zbliżone tylko oddalone o rok i 5 dni ;D
Gdybyś była w ciązy jakoś by się ułozyło ... Rodzice przyjęliby to na klate ;D i by sie cieszyli ;P a tak w ogóle to są już dziadkami?

Coś Patrycji nie ma ... ;(

Ostatnia edycja:
Do góry