reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Odnosnie tematu - ja chce drugiego bobasa :-)
Ostatnio ciagle o tym mysle i juz doczekac sie nie moge no ale z mezem postanowilismy ze w nastepnym roku dopiero zaczniemy starac - boziu jak ja tyle miesiecy wytrzymam :dry::blink:

Co do imion to zgadzam sie z mazia stare imiona sa piekne :tak: ostatnio ciagle mi chodzi imie Hania po glowie :sorry2:
ale ta Jagodka ktora wymysliliscie tez jest ladne :tak:;-)
Ja wiem ze dla chlopaka musi byc imie zaczynajace sie na P - chcemy podtrzymac tradycje ze chlopcom nadaje sie imie zaczynajace na pierwsza litere z nazwiska
np . Bartłomiej Borusiuk :-D

Kinga oooo dobre skojerzenie , Angeliki czy Tamary albo inne zachodnie imiona sa puste i kojarza sie niestey jak dla z domami publicznymi :no:

No ale to wylacznie decyzja rodzicow a jedynie pretensje moga miec pozniej dzieci :tak:

reklama
Patrysia kochanie nie gniewaj się na Nas :( My tylko wyraziłyśmy swoje zdanie a Kinga dobrze wyżej to ujęła ... Imiona dla dziecka są indywidualną sprawą rodziców :) Wam podoba się Nikola więc dajcie kruszynce na imie Nikola, nie sugerujcie się zdaniem innych!

A ja Wam musze się pochwalić !! Zdałam mature !! I to nawet dobrze !! ;D Jestem taka szczęśliwa, że nie wiem co ze sobą zrobić <jupi><radocha> !! ;D

Ja się nie obrażam tylko mi się tak trochę przykro zrobiło jak przeczytałam o tych domach publicznych... ja też mam swoje zdanie na temat różnych imion i skojarzeń tysiące ale ich niekiedy nie wyrażam by nie zrobić przykrości drugiej osobie:(
ale już dobrze, nie jest przesądzone imię Nikola, że córeczka tak będzie miała na imię bo podobają nam się jeszcze inne imiona tylko z tym jesteśmy jednogłośni po prostu... dla chłopca jest trudniej z imieniem.

Zaczynam się trochę martwić o moje maleństwo, czytałam, że niekiedy jak się nie ma żadnych dolegliwości ciążowych to to jest zły znak. I jak się dotąd cieszyłam to teraz zaczynam się trochę martwić:(

Cannella gratuluje zdanej matury :**** a na ile zdałaś jeśli można wiedzieć, pochwal się:)

Cannella:) moje gratulację:*

Patrysia:) Ty opinią dziewczyn się nie przejmuj:) jak Tobie się imię Nikola podoba to najważniejsze:) choć jak któraś z Was powiedziała potem jak widzi się już dzidzię to imię często się zmienia:)

Dobrze,że ja problemu z imionami nie mam:p Los zadecydował za mnie:) i jak komuś będę mówić czemu mój synek to setny Kubuś na podwórku to będę mogła z dumą opowiedzieć piękna historię o miłości i kruchości życia i mam nadzieję,że mój dzidziuś wda się w wujka Wanca:) a córusia będzie tak delikatna i zdolna jak ciocia Olga:)

a ja sprzątam mieszkanko:) bo od jutra będę wynajmować mojej koleżance z pracy i jej chłopakowi moją część mieszkania:) a sama na tydzień będę spać na kanapie lub u rodziców, albo u Pawła:) jeszcze się pomyśli:) bo w końcu po co moja część ma stać pusta jak mnie nie będzie:)

Patrycja eee tam zly znak :sorry2: ja nie mialam ani mdlosci ani zgagi , jedynie na poczatq przez 2 tyg biegalam siku robic a potem zero dolegliwosci :tak:
powinnas sie cieszysc ze nic Ci nie dokucza ;-) zreszta chodzisz do lekarza i napewno mowil ze jest wszystko wporzadq wiec sie nie martw ;-)
ja akurat nie mowie ze Nikola kojarzy sie ... wiesz z czym , nawet ladne imie ale takie typowo amerykanskie - jak dla mnie ;-)

Cannella Gratuluje ;-)

Odnosnie tematu - ja chce drugiego bobasa :-)
Ostatnio ciagle o tym mysle i juz doczekac sie nie moge no ale z mezem postanowilismy ze w nastepnym roku dopiero zaczniemy starac - boziu jak ja tyle miesiecy wytrzymam :dry::blink:

Co do imion to zgadzam sie z mazia stare imiona sa piekne :tak: ostatnio ciagle mi chodzi imie Hania po glowie :sorry2:
ale ta Jagodka ktora wymysliliscie tez jest ladne :tak:;-)
Ja wiem ze dla chlopaka musi byc imie zaczynajace sie na P - chcemy podtrzymac tradycje ze chlopcom nadaje sie imie zaczynajace na pierwsza litere z nazwiska
np . Bartłomiej Borusiuk :-D

Kinga oooo dobre skojerzenie , Angeliki czy Tamary albo inne zachodnie imiona sa puste i kojarza sie niestey jak dla z domami publicznymi :no:

No ale to wylacznie decyzja rodzicow a jedynie pretensje moga miec pozniej dzieci :tak:

moja mama ma na imie Tamara :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja się nie obrażam tylko mi się tak trochę przykro zrobiło jak przeczytałam o tych domach publicznych... ja też mam swoje zdanie na temat różnych imion i skojarzeń tysiące ale ich niekiedy nie wyrażam by nie zrobić przykrości drugiej osobie:(
ale już dobrze, nie jest przesądzone imię Nikola, że córeczka tak będzie miała na imię bo podobają nam się jeszcze inne imiona tylko z tym jesteśmy jednogłośni po prostu... dla chłopca jest trudniej z imieniem.

Zaczynam się trochę martwić o moje maleństwo, czytałam, że niekiedy jak się nie ma żadnych dolegliwości ciążowych to to jest zły znak. I jak się dotąd cieszyłam to teraz zaczynam się trochę martwić:(

Cannella gratuluje zdanej matury :**** a na ile zdałaś jeśli można wiedzieć, pochwal się:)

Patrycja przepraszam, nie chcialam ci zrobic przykrosci, napisalam tak jak czuje. Jakbym wiedziala ze ci bedzie przykro to bym nie pisala...Pamietaj ze to Twoje sprawa jak dasz na imie...i nikomu nic do tego :tak::-) dla chlopca faktycznie ciezko cos wybrac...mi to w ogole sie zadne imiona nie podobaja, do Igora dlugo sie przyzwyczajalam hehehe

Patrycja główka do góry ! Wam podoba się Nikola a to najważniejsze :) Nie rezygnuj z tego imienia tylko dla tego, że niektórym się źle kojarzy !! Przepraszam, że sprawiłam Ci przykrość :(:(:(

A jeżeli chodzi o fasolke ... Dlaczego masz takie pesymistyczne myśli? :( Przecież wszystko jest dobrze i dobrze będzie !! Musisz w to wierzyc !! Jesteś pod stałą opieką lekarza więc nie może stac się nic złego !! Zrozumiałaś?! :)

A jeżeli chodzi o moją maturke to tak:
polski - 64%
niemiecki - 77%
geografia - 42% - tu może nie ma rewelacji ale najważniejsze, że zdane ! Na studia ide zaoczne, także dobrze będzie :)

Najważniejsze, by rodzicom imię się podobało ;-) Moim zdaniem niedobrze dawać zbyt wymyślne imiona, albo mało popularne. Wiem to po sobie, a dzieci potrafią nieźle dokuczyć.
Cannella gratuluję maturki. :-D Na jakie studia się wybierasz?
Matosia ja to raczej nie planuję. Dla mnie by to było jak cud nad Wisłą. :baffled: Biorę wszystko na będzie co ma być. Skąd masz informacje z tymi tabletkami? Słyszałam, że poleca się branie ich, ponieważ zwiększają płodność. Można potem spodziewać się bliźniaków. Ale podobno nie wszystkie dziewczyny po odstawieniu ich mają owulację.
W moim przypadku, to gumka chyba musiała by pęknąć :dry: a na dodatek w odpowiednim momencie :-( nie nastawiam się na żadnego maluszka niestety. A mojemu TŻ odzywa się instynkt ojcowski, kiedy mnie widzi.:-D Pozostają mi tylko marzenia chyba :baffled::baffled::baffled:

Elisse dziękuje za gratulacje i w ogóle dziewczyny Wam dziękuje :*
Nie wiem jeszcze na jakie studia sie wybieram .. Myślałam o pedagogice resocjalizacyjnej ...

Elisse Twój TŻ nigdy nie kończy w Tobie??

i napisz jak się nazywasz :p Prooosze :)

reklama
Do góry