reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

zosiek weisz faktycznie na dole to mi sie krecilo w glowie a u gory no rewelacji nei bylo, ale mimo wszytsko w glowie sie krecilo, ja mysle ze sam fakt tego ze domek jest pod katem polozony ma znaczenie i dlatego byc moze w glowie sie kreci

elisse jakie tabletki bierzesz?

reklama
Nie lubię jak mi się kręci w głowie :cool2: Zosiek88 miło mi poznać :-D Już wcześniej pisałam o tym, że mój TŻ jest Piotrusiem Malutkim :blink: jesteśmy ze sobą półtora roku. Przy nim trzeba wiedzieć, czego się chce ;-)Jak na razie usłyszałam tylko o planowaniu ze mną przyszłości :-) A biorę teraz tabletki antykoncepcyjne. Parę miesięcy temu miałam zabieg i chciałam najpierw się trochę zregenerować. Teraz mam zamiar przerzucić się na inne tabletki :tak: ciekawa jestem, co z tego wyjdzie.

Dopiero dzisiaj doczytalam watek, bo mialam sporo spraw na glowie... :cool2: Najwieksza czesc tych spraw zajmowal M. i Amelcia oczywiscie. Moja malutka rosnie jak na drozdzach, jak ją tule, to sie zastanawiam, gdzie sie podziala ta kruszynka z dnia narodzin. A co do imienia- ja przez okres ciazy mowilam, ze moja corka bedzie Matylda i nic tego nie zmieni. Ze nie chce bardzo modnych, oklepanych imion. A jak zobaczylam dzidzi- powiedzialam, ze tylko Amelka i nic wiecej :)

Elisse przed tabletkami miałaś taki śluz w trakcie owulacji? Skoro tak, to tego śluzu może teraz nie byc ... Po tabletkach jest zazwyczaj skąpy. A jeżeli chodzi o to czy masz odczekac 1 cykl to sama nie wiem ... Słyszałam, że najlepiej jest odczekac od 3 do 6. Czytałam też nie trzeba tyle czekać, bo przecież niektóre kobiety biorą anty tylko po to, żeby szybko począc dzidziusia. Jak wiadomo po tabletkach jest większa płodność.

A Twoja połówka będzie kończyc w Tobie bez żadnego strachu?? ;>

I napisz swoje imie prosze ;) Możesz nawet na prv :D Albo na forum i zaraz usunąc ;D

Dziewuchy gdzie sie podziewacie?! :p

elisse proponowalabym wybrac sie do gin, zanim zdecydujesz sie na branie czegokolwiek innego i zajscie w ciaze, specjalistka to ja nie jestem, ale slyszalam ze dobrze poczekac pol roku po braniu tabletek, zeby cykl sie unormowal i wszystko bylo wporzadku z dzieciaczkiem

lakshimi witaj my sie nie znamy, nie wiem czy pisalas wczesniej nie sledze watku od poczatku, ale napisz cos wiecej o sobie, jak masz na imie, ile miesiecy/lat ma twoja coreczka ?

patrycja jak tam samopoczucie? dzidzia nie daje sie we znaki? :)

kinga jak tam lucja? chodzi juz sama? czy nadal pojedyncze kroczki? toska od momentu gdy zaczela raczkowac zaczela sie tez podnosic i teraz robi to wszezdie gdzie tylko sie da :)

canella a jak u ciebie staranka wygladaja?

cornelka kupilas w koncu tego wiesiolka? ostatnio nie bylas zdecydowana. a jak tam twoj ukochany cos sie wyjasnilo?

mazia a ty biezrzesz wiesiolka?probujcie codziennie bedzie wieksza szansa :p

cześć dziewczyny

nie będę już komentować Waszych wypowiedzi na temat imion dla dziecka bo z tego co zauważyłam to rozwinęła się dość kontrowersyjna dyskusja...

Matosia ja czuję się rewelacyjnie i mam nadzieje, że tak zostanie

pozdrawiam

reklama
Patrycja no cos ty :) ja tam nie zauwazylam zeby sie jakas kontrowersyjna dyskusja zrobila :) kazda napisala to co uwaza i kontrowersji w tym nie widze :) mam nadzieje ze sie nie "obrazilas" za nasze wypowiedzi, zwlaszcza odnosnie imienia Nikola :D nie chcialysmy w zaden sposob Ciebie urazic, a wiadomo kazdy ma swoje zdanie i trzeba to szanowac :) tak jak mi sie podobalo imie Łucja tak wielu osobom sie nie podoba a mnie to akurat najmniej interesuje hehe :) wiec glowka do gory :) super ze sie tak dobrze czujesz :) jak tam przygotowania do slubu?

matosia Łucja to juz pokoj przejdzie, teraz to coraz mniej raczkuje bo zaraz sie podnosi i idzie, wywali sie to podnosi, wstaje i dalej :) i tak w kolko - ostatnio to zaczela nawet sie nieco rozpedzac, co przewaznie jej nie sluzy hehe. Jak bardzo jej zalezy zeby szybko gdzies dojsc (jak np zobaczy ze drzwi od lazienki nie zamkniete) to zasuwa na czterech :D

ale duchota dzisiaj....koszmar...ja mam nadzieje niedlugo skocze na rtg, do neurologa sie zapisalam. Pozyjemy zobaczymy.

Do góry