reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

pytia: widzę, że kupiłaś już witaminy. ja zazywam falvit, te co w ciazy :)

iwosz: ja mam sposób na pozapaznokciowe akcje lakiernicze. Patyczek do uszu namoczony w zmywczu i OGIEN! wyciertasz nim to co wylazło poza paznokiec :)

ja zrobilam sobie w poniezdziałek francuski manicure i bylam z sibie dumna, bo wyszedł. Mialam krokie paznokcie i bylo latwiej malowac :)

reklama
Kinga WOW-ja frencza sobie sama nie umiem zrobic-kiedys napaliłam sie na takie naklejki ktore mialy ulatwic zrobienie sobie frencha -ale byly takie do dupy ze lakier spywal pod-najlepsza w moim przypadku jest zwykla tasma klejaca ktora sobie przyklejam na polksiezyc i dawaj smaruje bilaym lakierem.

Jako,że od jutra zaczynamy zapoznawanie się z nianią ja w ramach zostawiania dziewczyn samych umawiam się z kosmetyczką i fryzjerką na dorowadzenie mnie do stanu pozwalajacego na oficjalne spotkania pracowe.

Paznokcie u rąk w czasach studenckich malowałam na rózne odjechane kolory wyzywający czerwony taki jak płachta na byka tez czasami bywał. a teraz grzeczniutki blady róż. Za to stopom czasami się dostanie jakiś ekstrawagancki kolorek. A do malowania paznokci najfajniejsza była siostra :) teraz mieszka trochę daleko, ale jak przyjeżdza to jak trzeba brwi mi wyreguluje ( wolę wizytę u stomatologa niz samej regulowac brwi)

Wczoraj miałam kolejne starcie z fryzjerka, czemu każda chce mnie na blond farbować ?? najpeirw miałam włosów nie farbować, pózniej stwierdziłam a czemu nie najwyżej wszystkie wypadną, ale jak fryzjerka o modnym kolorze zaczęła mówic i miał byc to blond to stwierdziłam, że jeszcze się nie zdecydowałam i fotel opuściłam ,a kawę w międzyczasie wypiłam :) we wtorek jednak muszę iść kłaki podciąć i mam nadzieję, ze kawę też dostanę i nie każa za tą poprzednią płacić:)

inkaa5 pisze:
co robicie by nie ogryzac???? ja obgryzam na maksa!! nie tylko paznokcie ale i skórki... wygląda to okropnie ale jest silniejsze ode mnie... niestety.

ja tez obgryzam - walczę jak mpgę, czsami nawet cosik wyhoduję :)

pakudny nałóg
teraz mam kuracje alessandro (kosztowała prawie 100 zł) ale wydaje mi się że działa - paznkokcie bardzi się wzmocniły
iczywicie nie udało mi się systematycznie dzień w w dzień ale jest OK

musze iść do fryzjera - bo czas na pracę, ale nie wiem jak się ściąc - już mi sie nic nie podoba :(

przytyłam 2 kg i zrobił mi sie brzuch jak w 6 miesiącu !!!!!

cholerka a od dwóch tygodni namiętnie ćwiczę i ograniuczyłam słodycze, buuuuuuuuuuuu

ja w ramach poprawy samopoczucia nałożyłam sobie kolorek na włoski i niestety ściełam je o jakieś 6 cm...mam nadzieję,że trochę się wzmocnią....apropo paznokci maluję namiętnie na wszystkie kolory...dzisiaj np mam ogniście czerwone :D

reklama
catherinka pisze:
Azik, a co to za kuracja? Możesz coś więcej o niej napisać?

z firmy allesandro
sztyft z serum do skórek i paznokci
odzywak w lakierze do paznokci

koszt ok 95 zł - powinno starczyć na miesiąc użytkowania codziennie, ja mam juz drug miesiąc i używam mniej więcej 4-5 razy w tygodniu (sztyft pcodzinnie z lakierem gorzej :) )

widze poprawę - ale niestety na obgryzanie nie pomaga - tu już tylko silna wola, której zbyt często mi brakuje...

Do góry