reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

no tak, ale bez badania dowcipnego o tym że ma sie rozwarcie w 23 tygodniu na 5 cm dowie sie odrobinę za późno, zwłaszcza dla dzidzi...

to samo chciałam napisać :tak: Ja buntowałam się, że są badania dowcipne, ale potem dziękowałam Bogu, że są, bo ja miałam spore rozwarcie już w 33 tygodniu ;-)

reklama
i ja się zgadzam z przedmówczyniami :tak: ja w ciąży miałam nieustający stan zapalny, który został wykryty własnie dzięki bad. ginekologicznemu... nie miałam żadnych objawów odczuwalnych dla mnie... a nieleczony stan zapalny może spowodować poronienie... przez całą ciążę miałam ten stan zapalny podleczany, bo nie można też wejść w ciąży z mocniejszymi lekami i właśnie lekarze kontrolowali co i jak poprzez badanie dowcipne.

Kurcze, dziewczyny az tak sie nie znam, no ale jakim cudem wszystkie kobiety jakie znam ciaze nosza ok i naprawde ani jednej nie znam ktora by miala jakiekolwiek komplikacje. A obecnie w ciazy sa moja przyjaciolka, bratowa, moja kolezanka, kolezanka meza a niedawno urodzily dwie kolezanki! No normalny BABYBOOM:-D:-D:-D A w Polsce ciagle slysze od znajomych o strasznych komplikacjach w ciazy! Naruszanie szyjki macicy w ciazy poprzez badanie moze prowadzic do przedwczesnego rozwarcia. Ale nie jestem lekarzem i nie wiem. Mnie badali tylko usg a dopiero pod sam koniec "dowcipnie" i lekarz zawsze wiedzial czy wszystko jest "zamkniete". Wiec chyba mozna wiedziec?:confused:

A SPA to fakt, rewelacja.... Juz zapomnialam, ze bylam:-(

emcia, fakt ale u ciebie obrodziło w maluszki :tak::tak::tak:
hmmmm SPA - zazdroszczę.... Skoro zapomniałaś to znak, że musisz iść jeszcze raz ;-);-);-):tak::tak::tak:

Kurcze, dziewczyny az tak sie nie znam, no ale jakim cudem wszystkie kobiety jakie znam ciaze nosza ok i naprawde ani jednej nie znam ktora by miala jakiekolwiek komplikacje. A obecnie w ciazy sa moja przyjaciolka, bratowa, moja kolezanka, kolezanka meza a niedawno urodzily dwie kolezanki! No normalny BABYBOOM:-D:-D:-D A w Polsce ciagle slysze od znajomych o strasznych komplikacjach w ciazy! Naruszanie szyjki macicy w ciazy poprzez badanie moze prowadzic do przedwczesnego rozwarcia. Ale nie jestem lekarzem i nie wiem. Mnie badali tylko usg a dopiero pod sam koniec "dowcipnie" i lekarz zawsze wiedzial czy wszystko jest "zamkniete". Wiec chyba mozna wiedziec?:confused:

EMCIA tutaj w usa ....jest podobnie jezeli chodzi o badania "dowcipnie":tak::tak:......no a rozwarcie to ja własnie miałam w 20 -tym tygodniu .....i lekarz je kontrolował robiac mi dosc czesto usg szyjki.

EMCIA tutaj w usa ....jest podobnie jezeli chodzi o badania "dowcipnie":tak::tak:......no a rozwarcie to ja własnie miałam w 20 -tym tygodniu .....i lekarz je kontrolował robiac mi dosc czesto usg szyjki.

no ale badał - nie wazne czy ginekologicznie czy usg (co jest lepsze) - ale ważne by kontrolować - jak ja miałam usg to już mi nie zaglądał

PL nie stać na cotrzytygodniowe usg państwowo :) dlatego u Was nie ma badań dowipnych - bo po co - usg jest dokładniejsze

reklama
Dziewczyny, a może któraś z Was jest fryzjerką. Tak sobie pomyślałam, że nie mam jak wybrać się do fryzjera i poprawić sobie humor. A tak to może bym popłączyła spotkanie z poprawą fryzurki i samopoczucia ;-)

Do góry