reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

no tak, ale bez badania dowcipnego o tym że ma sie rozwarcie w 23 tygodniu na 5 cm dowie sie odrobinę za późno, zwłaszcza dla dzidzi...

to samo chciałam napisać :tak: Ja buntowałam się, że są badania dowcipne, ale potem dziękowałam Bogu, że są, bo ja miałam spore rozwarcie już w 33 tygodniu ;-)

reklama
i ja się zgadzam z przedmówczyniami :tak: ja w ciąży miałam nieustający stan zapalny, który został wykryty własnie dzięki bad. ginekologicznemu... nie miałam żadnych objawów odczuwalnych dla mnie... a nieleczony stan zapalny może spowodować poronienie... przez całą ciążę miałam ten stan zapalny podleczany, bo nie można też wejść w ciąży z mocniejszymi lekami i właśnie lekarze kontrolowali co i jak poprzez badanie dowcipne.

Kurcze, dziewczyny az tak sie nie znam, no ale jakim cudem wszystkie kobiety jakie znam ciaze nosza ok i naprawde ani jednej nie znam ktora by miala jakiekolwiek komplikacje. A obecnie w ciazy sa moja przyjaciolka, bratowa, moja kolezanka, kolezanka meza a niedawno urodzily dwie kolezanki! No normalny BABYBOOM:-D:-D:-D A w Polsce ciagle slysze od znajomych o strasznych komplikacjach w ciazy! Naruszanie szyjki macicy w ciazy poprzez badanie moze prowadzic do przedwczesnego rozwarcia. Ale nie jestem lekarzem i nie wiem. Mnie badali tylko usg a dopiero pod sam koniec "dowcipnie" i lekarz zawsze wiedzial czy wszystko jest "zamkniete". Wiec chyba mozna wiedziec?:confused:

A SPA to fakt, rewelacja.... Juz zapomnialam, ze bylam:-(

emcia, fakt ale u ciebie obrodziło w maluszki :tak::tak::tak:
hmmmm SPA - zazdroszczę.... Skoro zapomniałaś to znak, że musisz iść jeszcze raz ;-);-);-):tak::tak::tak:

Kurcze, dziewczyny az tak sie nie znam, no ale jakim cudem wszystkie kobiety jakie znam ciaze nosza ok i naprawde ani jednej nie znam ktora by miala jakiekolwiek komplikacje. A obecnie w ciazy sa moja przyjaciolka, bratowa, moja kolezanka, kolezanka meza a niedawno urodzily dwie kolezanki! No normalny BABYBOOM:-D:-D:-D A w Polsce ciagle slysze od znajomych o strasznych komplikacjach w ciazy! Naruszanie szyjki macicy w ciazy poprzez badanie moze prowadzic do przedwczesnego rozwarcia. Ale nie jestem lekarzem i nie wiem. Mnie badali tylko usg a dopiero pod sam koniec "dowcipnie" i lekarz zawsze wiedzial czy wszystko jest "zamkniete". Wiec chyba mozna wiedziec?:confused:

EMCIA tutaj w usa ....jest podobnie jezeli chodzi o badania "dowcipnie":tak::tak:......no a rozwarcie to ja własnie miałam w 20 -tym tygodniu .....i lekarz je kontrolował robiac mi dosc czesto usg szyjki.

EMCIA tutaj w usa ....jest podobnie jezeli chodzi o badania "dowcipnie":tak::tak:......no a rozwarcie to ja własnie miałam w 20 -tym tygodniu .....i lekarz je kontrolował robiac mi dosc czesto usg szyjki.

no ale badał - nie wazne czy ginekologicznie czy usg (co jest lepsze) - ale ważne by kontrolować - jak ja miałam usg to już mi nie zaglądał

PL nie stać na cotrzytygodniowe usg państwowo :) dlatego u Was nie ma badań dowipnych - bo po co - usg jest dokładniejsze

reklama
Dziewczyny, a może któraś z Was jest fryzjerką. Tak sobie pomyślałam, że nie mam jak wybrać się do fryzjera i poprawić sobie humor. A tak to może bym popłączyła spotkanie z poprawą fryzurki i samopoczucia ;-)

Do góry