reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

A ja dzisiaj bylam calutki dzien w SPA... Bylo bombowo!!! Dostalam od meza w prezencie na rocznice taki bon na caly dzien 4 rozne zabiegi plus do uzytku: sauna, grota solna, laznia parowa, grota sniegowa (po saunie), kapiele solne dla stop i pokoj relaksacyjny a w miedzyczasie lunch... Pojechalam na 10 rano zakonczylam o 17!!!:cool2::tak: Zabiegi to byly: bloto na cialo i twarz, peeling solny calego ciala, masaz goracymi kamieniami i zabieg na twarz z masazem i roznymi rodzajami glinek, ktore niby maja wplywac korzystnie na rozne narzady wewnetrzne...
Teraz jestem taka zrelaksowana, ze az zmeczona:-D:-D:-D

reklama
Emcia - zazdroszczę, ale fajnie, że siętak miło zmęczyłas:-)

ja miałąm dziśiść na wosk, ale niestety zamiast wosku mm zastrzyki Titka

emcia ale super dzien!!!!
co do ginekologa hmmmmmm tylko robi usg,ktg w ciazy?a ja jestem zdania ze badanie dowcipne powinno byc,a no i z tego co wiem nie nacinaja krocza

Sylwia ja tam jestem przeciwna badaniom dowcipnym w ciazy. Po prostu nie widze potrzeby. Ja nie mialam ani jednego az do 39 tyg. ciazy i bylo ok. A jak wiadomo to zadna przyjemnosc. Oczywiscie co innego jak sa komplikacje i zachodzi potrzeba. Wtedy badaja tak jak wszedzie. Co do krocza to jak najbardziej nacinaja. No bo inaczej jakim cudem ja bym miala naciete? Ale pytaja o zgode zanim "chlasna" skalpelem i zdecydowanie zalecaja nacinanie, a nie "rozerwanie".

Emcia ja ci poprostu pozazdroscilam tgo SPA ale mi sie marzy juz od dluzszego czasu takie cos!:-)
Emcia w jakim kraju mieszkasz?
Ja pisze o Anglii.

Co do nacinania krocza tu u nas nie nacinaja sa za porodem takim ze wszytsko ma byc NATURALNIE:blink:nie wiem czy pamietacie ale ja rodzilam trzy dni!
Znieczulenie tez nic nie kosztuje przy porodzie moze byc tyle osob ile zechce matka.
Zazwyczaj ma sie swoj pokoj z lazienka nie ze kobieta kolo kobiety lezy na jednej sali ja tak mialam.

reklama
no tak, ale bez badania dowcipnego o tym że ma sie rozwarcie w 23 tygodniu na 5 cm dowie sie odrobinę za późno, zwłaszcza dla dzidzi...

bo przecież nie musi być żadnych objawów rozwarcia, a przy "wadliwej" szyjce macicy takie rozwarcie moze się pojawić już w 18 tygodniu... i o tej wadzie wrodzonej nie trzeba wcale wiedzieć.

oj mi się marzy spa - ja nawet sama bym sobie zafundowała (w taki dzien jak dzisiaj - bez pracy :) - ale Szczecin to dziura, i ogólnie takiego fajnego centrum kosmetycznego nie ma, SPA wilece nazywają kompleksy saunowo - basenowo, jakuzowe.

Do góry