reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

A ja dzisiaj bylam calutki dzien w SPA... Bylo bombowo!!! Dostalam od meza w prezencie na rocznice taki bon na caly dzien 4 rozne zabiegi plus do uzytku: sauna, grota solna, laznia parowa, grota sniegowa (po saunie), kapiele solne dla stop i pokoj relaksacyjny a w miedzyczasie lunch... Pojechalam na 10 rano zakonczylam o 17!!!:cool2::tak: Zabiegi to byly: bloto na cialo i twarz, peeling solny calego ciala, masaz goracymi kamieniami i zabieg na twarz z masazem i roznymi rodzajami glinek, ktore niby maja wplywac korzystnie na rozne narzady wewnetrzne...
Teraz jestem taka zrelaksowana, ze az zmeczona:-D:-D:-D

reklama
Emcia - zazdroszczę, ale fajnie, że siętak miło zmęczyłas:-)

ja miałąm dziśiść na wosk, ale niestety zamiast wosku mm zastrzyki Titka

emcia ale super dzien!!!!
co do ginekologa hmmmmmm tylko robi usg,ktg w ciazy?a ja jestem zdania ze badanie dowcipne powinno byc,a no i z tego co wiem nie nacinaja krocza

Sylwia ja tam jestem przeciwna badaniom dowcipnym w ciazy. Po prostu nie widze potrzeby. Ja nie mialam ani jednego az do 39 tyg. ciazy i bylo ok. A jak wiadomo to zadna przyjemnosc. Oczywiscie co innego jak sa komplikacje i zachodzi potrzeba. Wtedy badaja tak jak wszedzie. Co do krocza to jak najbardziej nacinaja. No bo inaczej jakim cudem ja bym miala naciete? Ale pytaja o zgode zanim "chlasna" skalpelem i zdecydowanie zalecaja nacinanie, a nie "rozerwanie".

Emcia ja ci poprostu pozazdroscilam tgo SPA ale mi sie marzy juz od dluzszego czasu takie cos!:-)
Emcia w jakim kraju mieszkasz?
Ja pisze o Anglii.

Co do nacinania krocza tu u nas nie nacinaja sa za porodem takim ze wszytsko ma byc NATURALNIE:blink:nie wiem czy pamietacie ale ja rodzilam trzy dni!
Znieczulenie tez nic nie kosztuje przy porodzie moze byc tyle osob ile zechce matka.
Zazwyczaj ma sie swoj pokoj z lazienka nie ze kobieta kolo kobiety lezy na jednej sali ja tak mialam.

reklama
no tak, ale bez badania dowcipnego o tym że ma sie rozwarcie w 23 tygodniu na 5 cm dowie sie odrobinę za późno, zwłaszcza dla dzidzi...

bo przecież nie musi być żadnych objawów rozwarcia, a przy "wadliwej" szyjce macicy takie rozwarcie moze się pojawić już w 18 tygodniu... i o tej wadzie wrodzonej nie trzeba wcale wiedzieć.

oj mi się marzy spa - ja nawet sama bym sobie zafundowała (w taki dzien jak dzisiaj - bez pracy :) - ale Szczecin to dziura, i ogólnie takiego fajnego centrum kosmetycznego nie ma, SPA wilece nazywają kompleksy saunowo - basenowo, jakuzowe.

Do góry