reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

tren temat już był w tym dziale. temat nazywał sie bodajże cesarka na życzenie czy cesarka czy siły natury . nie pamiętam w każdym bądz razie jedna dziewczyna mówiła o klinice na śląsku co jest to w części refundowane i kosztuje około 500 zł. Więc super sprawa

reklama
witam! strasznie boje sie naturalnego porodu, w chwili obecnej nie wyobrazam sobie innego porodu jak przez cesarskie ciecie. Mieszkam w Kielcach i stad moja prosba o podanie adresu szpitala ktory wykonuje( w miare dobrze) cc, nie musi byc koniecznie z Kielc ale moze w tym wojewodztwie lub sasiednim, bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam.

W państwowych szpitalach jest darmowo, w prywatnych się płaci nawet 12 tys zł. Oczywiście cesarki na życzenie (tj,bez wskazań medycznych) w Polsce nie są wykonywane, a nawet wskazania bywają podważane w publ.szpitalach.

W państwowych szpitalach jest darmowo, w prywatnych się płaci nawet 12 tys zł. Oczywiście cesarki na życzenie (tj,bez wskazań medycznych) w Polsce nie są wykonywane, a nawet wskazania bywają podważane w publ.szpitalach.

Skąd masz takie informacje? To co piszesz o cc na zyczenie to tylko teoria. W praktyce robi się takie cesarki, tylko się o tym nie mówi. Wiem,bo sama w taki sposób załatwiałam sobie cc.
W państwowych szpitalach teoretycznie nie robią cc na zyczenie, no chyba że znasz lekarza i mu za to zapłacisz. Ale to jest wszystko załatwiane po cichu, na lewo. Jeśli są wskazania do cc, to oczywiście są wykonywane bezpłatnie. Natomiast w prywatnych klinikach cesarka na życzenie to nie jest większy problem, ale ceny są różne, w zależności od kliniki. Z tego co się orientuję to od 5 tyś w górę.

Dziewczyna pytała o koszt cesarskiego cięcia, a nie w jaki sposób sobie "załatwić" (czyli ile dać w łapę) poród w taki sposób, stąd moja odpowiedź. Co do prywatnych szpitali, mówię na podstawie Swissmedu, gdzie wymagane jest zaświadczenie o wskazaniach do cc, a koszt porodu wynosi 5500zł.

Poza tym po co pisać o tym, o czym wiadomo wszystkim- w Polsce tylko ryba nie bierze.

Poza tym nie bardzo masz się czym chwalić.

Napisałaś,że w państwowych szpitalach cc na życzenie się nie wykonuje, a to nie jest prawda. Pytanie tylko za ile a o to chodziło chyba Misiance skoro założyła taki watek.
A to czy mam się czym chwalić czy nie to nie twoja sprawa. Ja jestem zwolenniczką cesarki i nic tobie do tego. Wywody na temat plusów porodu sn możesz sobie do kosza wrzucić, bo ja zdania nie zmienię. I nie zamierzam tutaj się rozpisywać na ten temat. Dla zainteresowanych założyłam dawno temu wątek "cesarka na życzenie".
A ty po prostu uszanuj że ktoś wybiera taką formę porodu, bo ciebie to nie dotyczy. Nie ciebie potną i nie ty będziesz musiała do siebie dochodzić po cc, więc co cię obchodzi że kogoś to czeka?

Dziewczyny nie kłucie się
Pytam dlatego bo to co mi kuzynka mówiła że zapłaciła 400 zeta za cesarkę co musiała ja mieć bo nie dała rade rodzić siłami naturalnymi i nie chciało mi sie wierzyć w to co ona mówi. A ja jak chciałam cesarkę to nawet lekarz sie nic nie odezwał a powinam mieć ja bo o mały włos a dziecko by mi zabili w szpitaly tak wzlekali z porodem

Dziewczyny nie kłucie się
Pytam dlatego bo to co mi kuzynka mówiła że zapłaciła 400 zeta za cesarkę co musiała ja mieć bo nie dała rade rodzić siłami naturalnymi i nie chciało mi sie wierzyć w to co ona mówi. A ja jak chciałam cesarkę to nawet lekarz sie nic nie odezwał a powinam mieć ja bo o mały włos a dziecko by mi zabili w szpitaly tak wzlekali z porodem

Czasem w szpitalach trzeba za znieczulenie zoo zapłacić i jet to koszt około 500 zł. Więc 400 zł za cc to niewiele. Ale dlaczego kazali płacić, skoro były wskazania to nie wiem.
Niestety często się zdarza,że szpital jest nastawiony na poród sn i cesarki wykonują w ostatniej chwili, lub jak już niestety jest za późno.

jezeli są wskazania do cc,no i oczywiscie ma sie odpowiednie zaswiadczenie to nikt nie może żądać od ciezarnej za to kasy.Ja nie bede mogła rodzic sn bo mam poważną wadę wzroku schodzi mi siatkówka,i dlatego bede musiała przejsc takie badanie na podstawie które dostane zaswiadczenie o tym ,ze musze miec cc.Na prawdę zazdrosze wam porodu sn,uwierzcie ze oddałabym wiele by mieć zdrowy wzrok i móc rodzic sn.Taka juz nasza natura te co nie moga sn chciałyby,a te co moga sn wolalyby cc nigdy wszystkich sie nie zadowoli.

reklama
dziewczyny za 13 dni mam cc w esculapie. Strasznie się boję i już nie mogę doczekać się aż będzie po wszystkim i zobaczę swoje Maleństwo. Napiszę jak było, jak wrócę ze szpitala.

Do góry