Czytam różne wypowiedzi do tego wątku i pozwólcie, że nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że kobieta sama powinna decydować czy chce rodzić naturanie czy przez cc. Pamiętajcie - to jest poważna operacja a nie zabieg i może zaszkodzić i matce i dziecku. Do kardiologa nie idziecie i nie mówicie "żądam operacji serca bo mam prawo". Znalazłam ciekawy artykuł na ten temat, który gorąco polecam Moda na cesarskie cięcie i post z tego forum https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porodowy-biznes-27369/
A mamy, które nie rodziły siłami natury tylko wyłącznie przez cc i to polecają nie są ekspertami - jak mogą odradzać coś, czego nie przeżyły? Oczywiście gdy są zalecenia do cc to już inna sprawa.
Wiem, że jak któraś z was jest już zdecydowana to nic tej decyzji nie zmieni ale może skłoni do refleksji.
Pozdrawiam
przykro mi ale pomyliłaś posty nie wiem czy nie zauważyłaś albo może nie uważnie czytałaś nie potrzebujemy tu takich wypowiedzi. A refleksji na ten temat zrobiłam już całe mnustwo. Pozdrawiam