reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Ja mam identyczna wadę. Mozna przy niej rodzic sn jesli siatkowka jest prawidlowa. Ja byłam u okulisty, tóry zbadal dno oka i nie stwierdzil zwyrodnienia, ktore byloby przeciwskazaniem do porodu silami natury. Niestey powiedzial, ze u krotkowidzow oko jest oslabione i wszystko sie moze wydarzyc......
Jednakze jesli nie ma zmian przed porodem to mozna rodzic naturalnie.

reklama
czesc dziewczyny!! ja mam dośc dużą wade wzroku a na dodatek przy dużym wysiłku grozi mi oderwanie siatkówki(tak powiedział okulista) no i od dłuższego juz czasu zyje ze świadomością cesarskiego cięcia... dlatego myślę że po taką opinię najlepiej wybrać sie do okulisty...
pozdrawiam...

Mnie dziwi teoria w którą wszyscy wierzą, że po cc zawsze są jakieś komplikacje. Ja miałam cc, kilka moich koleżanek też i ani dzieciom ani matkom nic złego się nie stało i nie było żadnych komplikacji. Gorzej jest jeśli coś jest nie tak w trakcie porodu sn , połozne i lekarze czekając na łapówkę zwlekają z cc i karzą rodzić sn. Dzieci rodzą się niedotlenione a rana po pęknięciu goi się dłużej niż po cc.

Także mam sporą krótkowzroczność. Będę jednak rodzić siłami natury- dwa tygodnie przed terminem byłam u okulisty, który po dokładnym badaniu stwierdził, że nie ma ku temu przeciwwskazań:tak::-)

Loree, dzięki za te słowa otuchy - mimo to, że chcę CC, to jednak trochę pękam :-D Ale może to dlatego, że od paru miesięcy żyję w poczuciu jakiegoś tam zagrożenia, że coś będzie nie tak i jednej wielkiej niewiadomej. Chyba muszę przycisnąć lekarzy, żeby już zdecydowali co i jak, żebym mogła wszystko sobie zaplanować :tak:

Loree, dzięki za te słowa otuchy - mimo to, że chcę CC, to jednak trochę pękam :-D Ale może to dlatego, że od paru miesięcy żyję w poczuciu jakiegoś tam zagrożenia, że coś będzie nie tak i jednej wielkiej niewiadomej. Chyba muszę przycisnąć lekarzy, żeby już zdecydowali co i jak, żebym mogła wszystko sobie zaplanować :tak:

Najgorsze to nie wiedzieć czy będzie poród sn czy cc, bo nie wiadomo na co sie nastawić. Ja od początku wiedziałam o cc, bo miałam na życzenie. I nigdy sie tego nie bałam. Jedyne czego sie wtedy bałam to to,że ktoś karze mi rodzić sn. ;-) Miałam 9 miesięcy żeby poczytać o cc i się dowiedzieć co mnie czeka. Nigdy nie myślałam negatywnie, że będą jakieś komplikacje i ich nie było. Nigdy też nie zastanawiałam się czy będę mogła karmić swoje dziecko. To było dla mnie oczywiste! Pomimo narkozy miałam super pokarm i karmiłam wiele miesięcy. Nie rozumiem kobiet, które na zapas o wszystko się martwią. Ma być dobrze! Czarnymi myslami ściąga się na siebie problemy!!! Głowa do góry, trzymam kciuki!

Witam :)
Tez mialam ten problem, wczoraj bylam u okulisty i moge rodzic normalnie wady nie mam duzej ale kilka lat temu mialam dosc powazna operacje, ale na szczescie moge rodzic normalnie. No i powiedzial ze od wady -8 robi sie cesarke, chyba ze jakies inne schorzenia to nie wiem bo nie pytalam.
Pozdrawiam :)

Jestem zła, bo moja neurolog kazała mi udać się do szpitala na Czerniakowską i tam oddać się pod opiekę ginekologa-neurologa. Oni wydaliby opinie czy mam iśc na cc. Znając nasz kraj każą mi rodzic naturalnie mimowszystko, "próbować". :baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y: Nie wiem, może będe musiała spróbować prywatnie u jakiegoś neurologa. Aha, i mam jeszcze pytanie jeśli się orientujecie. Jeśli jestem (znaczy byłam, ale teoretycznie jestem) pod opieka psychiatry i psychologa ze wzgledu na nerwice lękową to taki papier od nich może się liczyć? Chodzi mi tu o paniczny lęk min.do porodu naturalnego.:confused2:
Loree - w jakim mieście rodziłaś?

Kochana jestem ze śląska. Wiem ,że w warszawie można zrobić cc na życzenie, ale sporo to kosztuje. Nie wiem czy papiery o których wspominasz pomogą ci w załatwieniu cc, więc nie będę sie wypowiadać. Ja miałam koszmary w związku z tym, że ktoś może mi kazać rodzić sn. I choć miałam na skierowaniu wpisane że będzie cesarka to położne wyjechały z tekstem że może spróbuję? Wpadłam wtedy w panikę, na szczęście przyjechał "przepłacony" lekarz i wszystko załatwił.

reklama
ALEX- takie zaswiadczenie od psychologa nie przejdzie w srodowisku lekarskim. Jezeli juz to staraj sie o zaswiadczenie od psychiatry, ale watpie zeby w panstwowym szpitalu to przeszlo :no:. Oczywsicie zawsze warto sprobowac :-)

Do góry