wskazania ze wzgledow psychicznych sa owszem wskazaniami, ale to niektore choroby psychiczne hyyhy, no ale tu nie o takie cus nam chodzi przeciez.no widzisz i tu sie myslisz, bo wskazania ze wzgledow psychicznych sa rowniez wskazaniami...Rozmawialam z lekarzem i mówił mi,ze jesli kobieta ma na prawde duze leki, nie normalne obawy tylko lęki to taka blokada psychiczna może spowodować ,ze chocby miala najlepsze warunki fizyczne to nie urodzi silami natury...Psychika jest bardzo bardzo wazna ! Dodam tylko ,ze mówił mi to lekarz,ktory nie jest jakims zwollennikiem cesarek,wrecz namawia do porodu naturalnego,zeby przynajmniej spróbowac, ale jak to powiedział-pewnych rzeczy sie przeskoczyc nie da..
Wiecej juz nie wchodze na ten watek i na inne o tej tematyce;-)...mam jeszcze 11tygodni...moze mi sie cos przestawi i odblokuje ;-):-)
Mysle ze gdyby laska w trakcie porodu, np tej poczatkowej fazy zaczela swirowac wrzeszczec itp to by bylo wskazaniem, ale nie to ze pojdziesz i powiesz ze Cie to bardzo bardzo przeraza i sie strasznie boisz Tzn tak normalnie no bo tak to wiadomo jak jest wszystko se mozna zalatwic za kase.
Ja tam sama nie wiem juz jak bym wolala rodzic, ale raczej wyboru nie mam i czeka mnie cesarka (ze wskazania oczywiscie hehe) , no ale co zdaję sie na los, bedzie co bedzie moze ten mniejszy pypeć sie odwróci glowką